NİJER’DE MİLLİ TARIM!

GÜNDEM 28.12.2020 - 16:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1394+ kez okundu.
 

NİJER’DE MİLLİ TARIM!

  Türkiye, Afrika kıtasındaki Nijer'de 1 milyon hektar alanda yem bitkileri üretimi gerçekleştirecek. Akdeniz’i aşıp 3 bin 500 kilometre mesafe katedilerek ulaşılan Nijer’deki tarımsal üretime CHP’li Orhan Sümer tepki gösterdi.  SÖZÜN BİTTİĞİ YER  Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, tarım politikalarının yanlış uygulanması sonucu çiftçinin yaşadığı sorunları Meclis’e taşıdı. Sümer, “Kendi çiftçisinin halini görmeyip, Nijer’de tarımsal faaliyet kararı almak, tarım için sözün bittiği yerdir” ifadelerini kullandı. SUDAN OLMADI NİJER VERELİM! Sümer, hükümetin daha önce de Sudan’da 99 yıllığına 780 bin 500 hektar tarım arazisi kiralayıp devlet ve özel sektörün tarımsal üretim yapmasını planlanladığını anımsatarak, “Sudan’daki siyasi olaylardan sonra proje askıda kaldı. Bundan sonra ne olacağını bilen yok. İktidar çiftçisine destek olmak  yerine başka memleketlere yatırım yapmayı istiyor” dedi. TÜRKİYE’DE YETİŞMEYEN YEM BİTKİSİ NE? Sümer, şöyle konuştu: “Allah aşkına Türkiye’de yetişmeyip Nijer’de yetişecek yem bitkileri nelerdir? Nijer’de, Sudan’da yapılacak tarımsal faaliyetlerin ne milletimize ne de çiftçimize bir faydası olmayacak. Çiftçi bu durumdayken yapılanlara anlam vermek güç.”

 

Türkiye, Afrika kıtasındaki Nijer'de 1 milyon hektar alanda yem bitkileri üretimi gerçekleştirecek. Akdeniz’i aşıp 3 bin 500 kilometre mesafe katedilerek ulaşılan Nijer’deki tarımsal üretime CHP’li Orhan Sümer tepki gösterdi. 

SÖZÜN BİTTİĞİ YER 
Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, tarım politikalarının yanlış uygulanması sonucu çiftçinin yaşadığı sorunları Meclis’e taşıdı. Sümer, “Kendi çiftçisinin halini görmeyip, Nijer’de tarımsal faaliyet kararı almak, tarım için sözün bittiği yerdir” ifadelerini kullandı.

SUDAN OLMADI NİJER VERELİM!
Sümer, hükümetin daha önce de Sudan’da 99 yıllığına 780 bin 500 hektar tarım arazisi kiralayıp devlet ve özel sektörün tarımsal üretim yapmasını planlanladığını anımsatarak, “Sudan’daki siyasi olaylardan sonra proje askıda kaldı. Bundan sonra ne olacağını bilen yok. İktidar çiftçisine destek olmak  yerine başka memleketlere yatırım yapmayı istiyor” dedi.

TÜRKİYE’DE YETİŞMEYEN YEM BİTKİSİ NE?
Sümer, şöyle konuştu: “Allah aşkına Türkiye’de yetişmeyip Nijer’de yetişecek yem bitkileri nelerdir? Nijer’de, Sudan’da yapılacak tarımsal faaliyetlerin ne milletimize ne de çiftçimize bir faydası olmayacak. Çiftçi bu durumdayken yapılanlara anlam vermek güç.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.