“O insanlığın efendisi İki Cihanın güneşidir”

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2017 - 15:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1942+ kez okundu.
 

“O insanlığın efendisi İki Cihanın güneşidir”

    ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Sertan Duran, “Umudumuz ve dileğimiz odur ki, Sevgili Peygamberimizin; şiddetin, zulmün, adaletsizliğin, şirkin kol gezdiği Dünyamıza yansıttığı değerler iyi anlaşılır.” MÜCADELEDE EN AĞIR CEFALARA KATLANDI Sertan Duran, Mevlit Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajda, “29 Kasım 2017 tarihli Çarşamba gününü perşembeye bağlayan gece Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) kutlu doğum günü. Rahmetin Elçisi Sevgili Peygamberimizin yeryüzünü şereflendirdiği çok seçkin bir geceyi idrak edeceğiz. O insanlığın Efendisi, İki Cihanın Güneşidir. Tüm insanlığa Son ‘Rehber’ ve ‘Son Elçi’ olarak gönderilen, miladi takvime göre 63 yıllık kısa zaman diliminde eşsiz ahlakı ile örnek olan Sevgili Peygamberimiz, yaşadığı çağdaki cahiliye toplumunun zirveye çıkan haksızlıklarına, zulümlerine karşı mücadele etmiş, bu uğurda en ağır cefalara katlanmıştır.” diye konuştu. TÜM ZAMANI KUŞATAN MESAJ VERMİŞTİR MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, devamla şunları söyledi: “O, en ağır çileleri sırtlarken, ‘Son Elçi’ sıfatıyla ve kendisine indirilen ‘Son Kitap’ Kuran’la sadece yaşadığı çağa değil, kıyamete kadar geçecek tüm zamanı kuşatan mesajlar vermiştir. Yüce Allah’a kul, kendisine ümmet olmakla iki cihanda kurtuluşun, mutluluğun ana şifresini ilan eden Sevgili Peygamberimizin, umudumuz ve dileğimiz odur ki; şiddetin, zulmün, adaletsizliğin, şirkin kol gezdiği günümüz Dünyasına da yansıttığı değerler iyi anlaşılır.” NE MUTLU O KUTLU MÜJDEYE NAİL OLANLARA Başkan Duran “Yüce Allah (c.c), ‘Sebe’ suresi 28. ayetinde mealen ‘Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bilmezler.’; ‘Ahzap’ suresi 21. ayetinde ise ‘Andolsun, Allah'ın Resulünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.’ buyurmaktadır. Ne mutlu kutlu mesajı alanlara, ne mutlu o kutlu müjdeye nail olanlara. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın Mevlit Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin Türk-İslam dünyasına yönelik saldırıların, acı ve ıstırapların son bulmasına, tüm dünyada huzur ve mutluluğun en geniş şekilde yaşanmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Sertan Duran, “Umudumuz ve dileğimiz odur ki, Sevgili Peygamberimizin; şiddetin, zulmün, adaletsizliğin, şirkin kol gezdiği Dünyamıza yansıttığı değerler iyi anlaşılır.”

MÜCADELEDE EN AĞIR CEFALARA KATLANDI

Sertan Duran, Mevlit Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajda, “29 Kasım 2017 tarihli Çarşamba gününü perşembeye bağlayan gece Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) kutlu doğum günü. Rahmetin Elçisi Sevgili Peygamberimizin yeryüzünü şereflendirdiği çok seçkin bir geceyi idrak edeceğiz. O insanlığın Efendisi, İki Cihanın Güneşidir. Tüm insanlığa Son ‘Rehber’ ve ‘Son Elçi’ olarak gönderilen, miladi takvime göre 63 yıllık kısa zaman diliminde eşsiz ahlakı ile örnek olan Sevgili Peygamberimiz, yaşadığı çağdaki cahiliye toplumunun zirveye çıkan haksızlıklarına, zulümlerine karşı mücadele etmiş, bu uğurda en ağır cefalara katlanmıştır.” diye konuştu.

TÜM ZAMANI KUŞATAN MESAJ VERMİŞTİR

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, devamla şunları söyledi:

“O, en ağır çileleri sırtlarken, ‘Son Elçi’ sıfatıyla ve kendisine indirilen ‘Son Kitap’ Kuran’la sadece yaşadığı çağa değil, kıyamete kadar geçecek tüm zamanı kuşatan mesajlar vermiştir. Yüce Allah’a kul, kendisine ümmet olmakla iki cihanda kurtuluşun, mutluluğun ana şifresini ilan eden Sevgili Peygamberimizin, umudumuz ve dileğimiz odur ki; şiddetin, zulmün, adaletsizliğin, şirkin kol gezdiği günümüz Dünyasına da yansıttığı değerler iyi anlaşılır.”

NE MUTLU O KUTLU MÜJDEYE NAİL OLANLARA

Başkan Duran “Yüce Allah (c.c), ‘Sebe’ suresi 28. ayetinde mealen ‘Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bilmezler.’; ‘Ahzap’ suresi 21. ayetinde ise ‘Andolsun, Allah'ın Resulünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.’ buyurmaktadır. Ne mutlu kutlu mesajı alanlara, ne mutlu o kutlu müjdeye nail olanlara. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın Mevlit Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin Türk-İslam dünyasına yönelik saldırıların, acı ve ıstırapların son bulmasına, tüm dünyada huzur ve mutluluğun en geniş şekilde yaşanmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.