Obezite Yaşlandırıyor

14.08.2018 - 17:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2361+ kez okundu.
 

Obezite Yaşlandırıyor

Bilimsel çalışmalara göre obezite hastalarında beyinyaşının en az 10 yıl daha yaşlı olduğunu vurgulayan Dr. Ergenç, “Hipertansiyon,kalp hastalıkları gibi ölümcül hastalıklar da yaşam süresini kısaltıyor.Obezite ameliyatı olan hastalar hem sağlığına kavuşuyor hem gençleşiyor” dedi.   Obeziteninvücudabirden fazla zararı olduğuna dikkat çeken Obezite Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Tufan Ergenç, “Hastalar obezitenedeniyle tansiyon yüksekliği,kalp hastalıkları, kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı, karaciğeryağlanması, safra kesesi hastalıkları, eklem problemleri, beynin hızlıyaşlanması ve kanser gibi hastalıklara maruz kalabiliyorlar. Yapılan bilimselçalışmalarobezite hastalığının beyni de yaşlandırdığını gösteriyor. Çağımızınhastalığı cildi de yaşlandırırken, vücutta önemli tahribatlar yaratıyor” diyekonuştu. Obezite Cerrahı Op.Dr. Tufan Ergenç yaşam kalitesinin arttırılması için vücut sağlığını bozacakölçüde biriken aşırı ve anormal yağ birikintisinden kurtulmanın önemine vurguyaptı. Dr. Ergenç, “Obezite cerrahisinde hastanın kilo vermesi için gıdaalımları ya da besin emilimleri veya her ikisinin birden azaltılmasınıhedefliyoruz. Ameliyat sonrası hastanın kilo verme hızı oldukça yüksek oluyor.Fakat kaybedilen kilonun geri alınmaması için hastalarımızın doktor vediyetisyenlerle işbirliği içinde diyet ve spor yaparak sağlıklı bir yaşamsürmeleri gerekiyor” dedi. ‘Hasta Ameliyattan Kısa SüreSonra Günlük Yaşamına Dönebiliyor’ İlerleyenteknolojininobezite ameliyatları üzerinde de etkili olduğunu dile getiren Op.Dr. Tufan Ergenç ‘Teknolojinin ilerlemesi obezite cerrahisine büyük katkısağladı. Artık kapalı yani laparoskopik yöntemle yapılan obeziteameliyatlarısonrası, hasta günlük yaşamına çok kısa sürede dönebiliyor. Hastalarımız hemobeziteden hem de obezitenin yan etkisi olan diğer hastalıklardan kurtulmuşoluyor” diye konuştu.  

Bilimsel çalışmalara göre obezite hastalarında beyinyaşının en az 10 yıl daha yaşlı olduğunu vurgulayan Dr. Ergenç, “Hipertansiyon,kalp hastalıkları gibi ölümcül hastalıklar da yaşam süresini kısaltıyor.Obezite ameliyatı olan hastalar hem sağlığına kavuşuyor hem gençleşiyor” dedi.

 

Obeziteninvücudabirden fazla zararı olduğuna dikkat çeken Obezite Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Tufan Ergenç, “Hastalar obezitenedeniyle tansiyon yüksekliği,kalp hastalıkları, kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı, karaciğeryağlanması, safra kesesi hastalıkları, eklem problemleri, beynin hızlıyaşlanması ve kanser gibi hastalıklara maruz kalabiliyorlar. Yapılan bilimselçalışmalarobezite hastalığının beyni de yaşlandırdığını gösteriyor. Çağımızınhastalığı cildi de yaşlandırırken, vücutta önemli tahribatlar yaratıyor” diyekonuştu.

Obezite Cerrahı Op.Dr. Tufan Ergenç yaşam kalitesinin arttırılması için vücut sağlığını bozacakölçüde biriken aşırı ve anormal yağ birikintisinden kurtulmanın önemine vurguyaptı. Dr. Ergenç, “Obezite cerrahisinde hastanın kilo vermesi için gıdaalımları ya da besin emilimleri veya her ikisinin birden azaltılmasınıhedefliyoruz. Ameliyat sonrası hastanın kilo verme hızı oldukça yüksek oluyor.Fakat kaybedilen kilonun geri alınmaması için hastalarımızın doktor vediyetisyenlerle işbirliği içinde diyet ve spor yaparak sağlıklı bir yaşamsürmeleri gerekiyor” dedi.

‘Hasta Ameliyattan Kısa SüreSonra Günlük Yaşamına Dönebiliyor’

İlerleyenteknolojininobezite ameliyatları üzerinde de etkili olduğunu dile getiren Op.Dr. Tufan Ergenç ‘Teknolojinin ilerlemesi obezite cerrahisine büyük katkısağladı. Artık kapalı yani laparoskopik yöntemle yapılan obeziteameliyatlarısonrası, hasta günlük yaşamına çok kısa sürede dönebiliyor. Hastalarımız hemobeziteden hem de obezitenin yan etkisi olan diğer hastalıklardan kurtulmuşoluyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.