ÖĞRETMENİN DERDİ BİR DEĞİL!

GÜNDEM 23.11.2020 - 16:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1326+ kez okundu.
 

ÖĞRETMENİN DERDİ BİR DEĞİL!

Bugün; 24 Kasım Öğretmenler Günü… Bugün; aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü. Her zaman öğrencilerine en iyi dersi vermek için çaba harcayan öğretmenlerin de her çalışan gibi sorunları var; Ek ders, ücret yetersizliği, 3600 ek gösterge ile atanamamak. EK DERS ÖDEMELERİNDE SORUN OLMASIN  Pandemi sürecinde bir açılıp bir kapanan eğitim-öğretim, her kesim gibi öğretmenleri de ekonomik olarak etkiledi. Maaşlarına ilave alabildikleri ek derslerle ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, geçen dönem öğretmenlerin ek ders ödemeleriyle ilgili sorunlar yaşandığını hatırlattı. Sezer, Bu sorunların yeni dönemde yaşanmayacağına inanıyoruz. Bu süreçte öğretmenlerimiz asla mağdur edilmemeli” dedi.  ÜCRETİMİZ DÜŞÜK, SAYGINLIK AZALDI  Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Emre, her sene 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde yaptıkları araştırma sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 83’ü maaşının düşük olması sebebiyle saygınlıklarının azaldığını düşünüyor. Öğretmenlerin yüzde 63’ü çocuklarının; gıda, yüzde 73’ü kılık kıyafet, yüzde 47’si eğitim ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayamamaktan yakınıyor. Öğretmenlerin yüzde 86’sı, çocuğunun öğretmen olmasını istemiyor. Öğretmenlerin yüzde 89’u otellerde tatil yapamıyor.  3600 EK GÖSTERGE NEREDE KALDI? Öğretmenleri, emeklilikte biraz da olsa güldürecek 3600 ek gösterge de hala belirsizliğini koruyor. İktidardaki AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan ve kamuoyunda 3600 olarak adlandırılan düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ne zaman geleceği bilinmiyor. Ek göstergeyle polis, hemşire, din görevlisi ve idareciler gibi öğretmenler de emekli maaşlarında 600 liraya, ikramiyelerinde ise 20 bin liraya yakın farka kavuşabilecek.  ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER NE OLACAK?  Sayıştay raporlarına göre, yalnızca 10 şehirde 138 bin öğretmene ihtiyaç duyuluyor. Ancak, hala öğretmen olarak atanmayı bekleyen binlerce aday var. CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, öğretmenler arasındaki ücretli, sözleşmeli, kadrolu ayrımının da son bulmasını isterken, atanamayan yüzbinlerce öğretmene dikkat çekti. Şevkin, “Öğretmen adaylarının talep ettiği 60 bin öğretmen ataması yapılmıyor. Gençlerin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

Bugün; 24 Kasım Öğretmenler Günü… Bugün; aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü. Her zaman öğrencilerine en iyi dersi vermek için çaba harcayan öğretmenlerin de her çalışan gibi sorunları var; Ek ders, ücret yetersizliği, 3600 ek gösterge ile atanamamak.

EK DERS ÖDEMELERİNDE SORUN OLMASIN 
Pandemi sürecinde bir açılıp bir kapanan eğitim-öğretim, her kesim gibi öğretmenleri de ekonomik olarak etkiledi. Maaşlarına ilave alabildikleri ek derslerle ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, geçen dönem öğretmenlerin ek ders ödemeleriyle ilgili sorunlar yaşandığını hatırlattı. Sezer, Bu sorunların yeni dönemde yaşanmayacağına inanıyoruz. Bu süreçte öğretmenlerimiz asla mağdur edilmemeli” dedi. 

ÜCRETİMİZ DÜŞÜK, SAYGINLIK AZALDI 
Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Emre, her sene 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde yaptıkları araştırma sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 83’ü maaşının düşük olması sebebiyle saygınlıklarının azaldığını düşünüyor. Öğretmenlerin yüzde 63’ü çocuklarının; gıda, yüzde 73’ü kılık kıyafet, yüzde 47’si eğitim ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayamamaktan yakınıyor. Öğretmenlerin yüzde 86’sı, çocuğunun öğretmen olmasını istemiyor. Öğretmenlerin yüzde 89’u otellerde tatil yapamıyor. 

3600 EK GÖSTERGE NEREDE KALDI?
Öğretmenleri, emeklilikte biraz da olsa güldürecek 3600 ek gösterge de hala belirsizliğini koruyor. İktidardaki AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan ve kamuoyunda 3600 olarak adlandırılan düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ne zaman geleceği bilinmiyor. Ek göstergeyle polis, hemşire, din görevlisi ve idareciler gibi öğretmenler de emekli maaşlarında 600 liraya, ikramiyelerinde ise 20 bin liraya yakın farka kavuşabilecek. 

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER NE OLACAK? 
Sayıştay raporlarına göre, yalnızca 10 şehirde 138 bin öğretmene ihtiyaç duyuluyor. Ancak, hala öğretmen olarak atanmayı bekleyen binlerce aday var. CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, öğretmenler arasındaki ücretli, sözleşmeli, kadrolu ayrımının da son bulmasını isterken, atanamayan yüzbinlerce öğretmene dikkat çekti. Şevkin, “Öğretmen adaylarının talep ettiği 60 bin öğretmen ataması yapılmıyor. Gençlerin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.