"Öğretmenlerimiz başımızın tacıdır"

GÜNDEM 27.11.2019 - 13:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1482+ kez okundu.
 

"Öğretmenlerimiz başımızın tacıdır"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, çağdaş ve aydınlık bir gelecek, gelişmiş bir toplum ve güçlü ekonomi için öğretmenlerin sorunlarına çözüm üretilmesini, özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istedi. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK'Ü ANDI Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşarak öğretmenleri gündeme taşıyan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere, gençleri de öğretmenlere emanet eden Başöğretmenimiz Atatürk’ün şahsında tüm öğretmenlerimizin geçmiş 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım. Çağdaş ve aydınlık bir gelecek, gelişmiş bir toplum ve güçlü ekonomi için öğretmenlerimizin önemini unutmamamız gerekir" dedi. "ÖĞRETMENLER ÇÖZÜM BEKLİYOR" Eğitimde öğretmen ve öğrenciyi merkeze alan, bilimsel, laik, nitelikli, kamusal ve parasız bir modelin uygulanmak zorunda olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Bunu sağlayacak olan öğretmenlerimizin sorunlarını ortadan kaldırıp insanca yaşam koşullarını sunmak iktdarın en önemli görevi olmalıdır. Ülkemizde eğitim camiasında çalışan öğretmenler geçinemiyor, atanamayan öğretmenlerimiz ise ne yazık ki canına kıyıyor. 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP döneminde eğitim adeta yap boz tahtasına döndürülmüş ve her dönem sorunlar derinleşerek içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Fikri ve vicdanı hür bireyler yetişmesini hedeflemiş Atatürk Cumhuriyetinde, öğretmenlerimizi baş üstünde tutulmalı, atamaları yapılmalı, sözleşmeli, ücretli, vekil öğretmenlik gibi uygulamalara son verilmeli ve özlük hakları iyileştirilmelidir."


ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, çağdaş ve aydınlık bir gelecek, gelişmiş bir toplum ve güçlü ekonomi için öğretmenlerin sorunlarına çözüm üretilmesini, özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istedi.

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK'Ü ANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşarak öğretmenleri gündeme taşıyan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere, gençleri de öğretmenlere emanet eden Başöğretmenimiz Atatürk’ün şahsında tüm öğretmenlerimizin geçmiş 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım. Çağdaş ve aydınlık bir gelecek, gelişmiş bir toplum ve güçlü ekonomi için öğretmenlerimizin önemini unutmamamız gerekir" dedi.

"ÖĞRETMENLER ÇÖZÜM BEKLİYOR"

Eğitimde öğretmen ve öğrenciyi merkeze alan, bilimsel, laik, nitelikli, kamusal ve parasız bir modelin uygulanmak zorunda olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bunu sağlayacak olan öğretmenlerimizin sorunlarını ortadan kaldırıp insanca yaşam koşullarını sunmak iktdarın en önemli görevi olmalıdır. Ülkemizde eğitim camiasında çalışan öğretmenler geçinemiyor, atanamayan öğretmenlerimiz ise ne yazık ki canına kıyıyor. 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP döneminde eğitim adeta yap boz tahtasına döndürülmüş ve her dönem sorunlar derinleşerek içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Fikri ve vicdanı hür bireyler yetişmesini hedeflemiş Atatürk Cumhuriyetinde, öğretmenlerimizi baş üstünde tutulmalı, atamaları yapılmalı, sözleşmeli, ücretli, vekil öğretmenlik gibi uygulamalara son verilmeli ve özlük hakları iyileştirilmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.