ÖLÜMLERİN ZİRVESİNE ÇIKTIK AMA ÖNLEM ALMADIK

GÜNDEM 03.12.2019 - 17:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2143+ kez okundu.
 

ÖLÜMLERİN ZİRVESİNE ÇIKTIK AMA ÖNLEM ALMADIK

  Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü.  Ve her 4 Aralık’ta acılar tazeleniyor. MADENLER İŞÇİ MEZARLIĞINA DÖNDÜ Kar hırsı ve alınmayan önlemler yüzünden madenler defalarca işçi mezarlığına döndü. Albayraklı tabutlar katarlandı ama madencilik politikaları gözden geçirilmedi. Kaz dağlarından Cerattepe’ye kadar sayısız yer katledildi. Yetmedi alternatifi olmayan su havzası alanlarına kadar maden arama ruhsatı verdiler.  MALİYET OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN İŞ GÜVENLİĞİNİ UYGULAMADIK Soma’da can çekişerek, Ermenek’te boğularak tabut oldu kara elmaslar. Zonguldak’ta, Siirt’te ve nice kentlerde can verdiler. Ve Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiirindeki gibi katarlandı albayraklı tabutlar. İş kazası denilen cinayetlerde zirve yapıp Avrupa birincisi ve Dünya üçüncüsü olduk ama maliyet unsuru olarak görüldüğü için işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri uygulanmadı . ULUSLARARASI NORM VE STANDARTLAR UYGULANMALI Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, madencilik politikalarının masaya yatırılarak yeniden ele alınmasıgerektiğini belirterek  madenlerin kamu yararı doğrultusunda, iş sağlığı ve güvenliği esas alınarak uluslararası norm ve standartlarda; çevre, doğal ve kültürel zenginlikler korunarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü.  Ve her 4 Aralık’ta acılar tazeleniyor.

MADENLER İŞÇİ MEZARLIĞINA DÖNDÜ

Kar hırsı ve alınmayan önlemler yüzünden madenler defalarca işçi mezarlığına döndü. Albayraklı tabutlar katarlandı ama madencilik politikaları gözden geçirilmedi. Kaz dağlarından Cerattepe’ye kadar sayısız yer katledildi. Yetmedi alternatifi olmayan su havzası alanlarına kadar maden arama ruhsatı verdiler. 

MALİYET OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ

İÇİN İŞ GÜVENLİĞİNİ UYGULAMADIK

Soma’da can çekişerek, Ermenek’te boğularak tabut oldu kara elmaslar. Zonguldak’ta, Siirt’te ve nice kentlerde can verdiler. Ve Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiirindeki gibi katarlandı albayraklı tabutlar. İş kazası denilen cinayetlerde zirve yapıp Avrupa birincisi ve Dünya üçüncüsü olduk ama maliyet unsuru olarak görüldüğü için işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri uygulanmadı .

ULUSLARARASI NORM VE

STANDARTLAR UYGULANMALI

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, madencilik politikalarının masaya yatırılarak yeniden ele alınmasıgerektiğini belirterek  madenlerin kamu yararı doğrultusunda, iş sağlığı ve güvenliği esas alınarak uluslararası norm ve standartlarda; çevre, doğal ve kültürel zenginlikler korunarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.