“Öncü kadın sayısı artmalı”

SİYASET 14.08.2018 - 17:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2014+ kez okundu.
 

“Öncü kadın sayısı artmalı”

– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de siyaset, iş dünyası, yerel yönetimler, kültür-sanat ve spor dalları başta olmak üzere yaşamın her alanında kadın adının daha çok ön plana çıkması gerektiğini vurguladı. Mahalle muhtarlarını ziyaret eden Dr. Şevkin, yerel yönetimlerin önemli bir bileşenini oluşturan muhtarlık makamının demokrasinin şekillendiği temel unsurlardan biri olduğuna işaret etti. ÖNCÜ KADIN VURGUSU Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin, Sümer Mahalle Muhtarı Ülkü Okay ve Cemalpaşa Mahalle Muhtarı Ayşen Eren’e gerçekleştirdiği nezaket ziyaretlerinde temsiliyette kadın sayısının azlığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “İş alanında, siyasette, idari mekanizmalarda kadının daha çok var olması toplumsal barışı ve gelişmeyi arttıracaktır. Kadınlarımızın, kadın muhtarlarımızın ve öncü kadınların destekçisi olacağız. Her alanda kadının adı olmalı ve özellikle öncü kadın sayısı artmalı” dedi. GENEL SORUNLARI İRDELEDİ Reşatbey Mahalle Muhtarı Ahmet Kurşun, Kurtuluş Mahalle Muhtarı Nahit Kızıl ve Döşeme Mahallesi Muhtarı Şafak Şenbayrak’ı da ziyaret eden, mahallelerle ilgili bilgiler alan Dr. Şevkin, muhtarların genel sorunlarını da irdeledi. Dr. Şevkin, Kurtuluş Mahalle Muhtarlığı’na sürpriz ziyaret gerçekleştiren Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Cengiz Şen’le de sohbet etti. “ÖNERİLERE AÇIĞIZ” Zor bir süreçte milletvekili olduklarını ancak vatandaşın sorunlarının çözümü için her türlü çabayı sarf edeceklerini ifade eden Dr. Şevkin, “Kadın muhtarlarımızın artmasını diliyorum. Kadınların her alanda öncü olması toplumun topyekün kalkınması için büyük önem taşıyor. Muhtarlarımızın ve halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözümü için gayret göstereceğiz. Tüm kesimlerin önerilerine de açık olacağız” diye konuştu. Milletvekillerinin de muhtarların da seçimle işbaşına geldiğini hatırlatan ancak muhtarların hiçbir siyasi partiyi arkasına almadan kişisel olarak seçime girdiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Tek başına bu haliyle bile değerlendirildiğinde muhtarların toplum nezdinde ne kadar önemli olduğu kolayca anlaşılabilir” dedi. KADIN GİRİŞİMCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI Muhtarların vatandaşa en yakın seçilmişler olduğunu, başta özlük hakları olmak üzere sorunlarının çözümü için uğraş vereceğini dile getiren Dr. Şevkin, iki kadın girişimcinin işletmesini üstlendiği bir kafenin de açılış kurdelasını kesti. Dr. Şevkin, ekonomik krizin baş gösterdiği şu günlerde yeni işletmelerin, istihdamın ve özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de siyaset, iş dünyası, yerel yönetimler, kültür-sanat ve spor dalları başta olmak üzere yaşamın her alanında kadın adının daha çok ön plana çıkması gerektiğini vurguladı. Mahalle muhtarlarını ziyaret eden Dr. Şevkin, yerel yönetimlerin önemli bir bileşenini oluşturan muhtarlık makamının demokrasinin şekillendiği temel unsurlardan biri olduğuna işaret etti.
ÖNCÜ KADIN VURGUSU
Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin, Sümer Mahalle Muhtarı Ülkü Okay ve Cemalpaşa Mahalle Muhtarı Ayşen Eren’e gerçekleştirdiği nezaket ziyaretlerinde temsiliyette kadın sayısının azlığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “İş alanında, siyasette, idari mekanizmalarda kadının daha çok var olması toplumsal barışı ve gelişmeyi arttıracaktır. Kadınlarımızın, kadın muhtarlarımızın ve öncü kadınların destekçisi olacağız. Her alanda kadının adı olmalı ve özellikle öncü kadın sayısı artmalı” dedi.
GENEL SORUNLARI İRDELEDİ
Reşatbey Mahalle Muhtarı Ahmet Kurşun, Kurtuluş Mahalle Muhtarı Nahit Kızıl ve Döşeme Mahallesi Muhtarı Şafak Şenbayrak’ı da ziyaret eden, mahallelerle ilgili bilgiler alan Dr. Şevkin, muhtarların genel sorunlarını da irdeledi. Dr. Şevkin, Kurtuluş Mahalle Muhtarlığı’na sürpriz ziyaret gerçekleştiren Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Cengiz Şen’le de sohbet etti.
“ÖNERİLERE AÇIĞIZ”
Zor bir süreçte milletvekili olduklarını ancak vatandaşın sorunlarının çözümü için her türlü çabayı sarf edeceklerini ifade eden Dr. Şevkin, “Kadın muhtarlarımızın artmasını diliyorum. Kadınların her alanda öncü olması toplumun topyekün kalkınması için büyük önem taşıyor. Muhtarlarımızın ve halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözümü için gayret göstereceğiz. Tüm kesimlerin önerilerine de açık olacağız” diye konuştu. Milletvekillerinin de muhtarların da seçimle işbaşına geldiğini hatırlatan ancak muhtarların hiçbir siyasi partiyi arkasına almadan kişisel olarak seçime girdiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Tek başına bu haliyle bile değerlendirildiğinde muhtarların toplum nezdinde ne kadar önemli olduğu kolayca anlaşılabilir” dedi.
KADIN GİRİŞİMCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Muhtarların vatandaşa en yakın seçilmişler olduğunu, başta özlük hakları olmak üzere sorunlarının çözümü için uğraş vereceğini dile getiren Dr. Şevkin, iki kadın girişimcinin işletmesini üstlendiği bir kafenin de açılış kurdelasını kesti. Dr. Şevkin, ekonomik krizin baş gösterdiği şu günlerde yeni işletmelerin, istihdamın ve özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.