Onlar, futbol dünyasının çiçekleri

SPOR 15.10.2018 - 17:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2665+ kez okundu.
 

Onlar, futbol dünyasının çiçekleri

    Kübra Çetinkaya, hakemlikte de başarılı   Onlar, her alanda erkeklerle boy ölçüşüyor, hatta daha iyisini yaparak göz dolduruyorlar. Onlar, Türk futbolunun çiçekleri. Kimler mi? Tabiî ki kadın sporcularımız. Erkeklerin egemen olduğu futbol dünyasında, aradan başarıyla sıyrılıp Bölgesel Amatör Lig’de hakemlik yapan  Kübra Çetinkaya, çıtayı her geçen gün daha yukarılara taşımanın haklı gururunu yaşıyor. Türkiye’de, futbolun sadece erkek sporu olmadığını ispatlarcasına, yüzlerce kadın futbolcudan biri olarak, Ankara Bağlumspor’da top koşturduğu yıllarda tanıdığımız başarılı sporcu Kübra Çetinkaya ile yollarımız Adana’da, hem de hakem olarak yeniden kesişince başarısını haberleştirmezsek olmaz diyerek bu satırları kaleme aldım. Ankara’da Beden Eğitimi Öğretmenliği’nin yanı sıra Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 2. Hakem olarak görev alan Kübra Çetinkaya, Kiremithanespor-Kapadokya Göreme maçını yönetirken, adeta ‘her alanda kadının adı olmalı’ mesajını veriyor gibiydi. 3 yıl futbol oynadıktan sonra, kulübü Bağlumspor’un kapanmasıyla futboldan kopamayan Çetinkaya’nın, açılan hakem kursunu başarıyla bitirip tekrar çok sevdiği futbol dünyasına, hakem olarak dönmesi, arkadan gelen yeteneklere örnek olacak nitelikte olsa gerek..

 

 

Kübra Çetinkaya, hakemlikte de başarılı

 

Onlar, her alanda erkeklerle boy ölçüşüyor, hatta daha iyisini yaparak göz dolduruyorlar. Onlar, Türk futbolunun çiçekleri.

Kimler mi? Tabiî ki kadın sporcularımız. Erkeklerin egemen olduğu futbol dünyasında, aradan başarıyla sıyrılıp Bölgesel Amatör Lig’de hakemlik yapan  Kübra Çetinkaya, çıtayı her geçen gün daha yukarılara taşımanın haklı gururunu yaşıyor.

Türkiye’de, futbolun sadece erkek sporu olmadığını ispatlarcasına, yüzlerce kadın futbolcudan biri olarak, Ankara Bağlumspor’da top koşturduğu yıllarda tanıdığımız başarılı sporcu Kübra Çetinkaya ile yollarımız Adana’da, hem de hakem olarak yeniden kesişince başarısını haberleştirmezsek olmaz diyerek bu satırları kaleme aldım.

Ankara’da Beden Eğitimi Öğretmenliği’nin yanı sıra Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 2. Hakem olarak görev alan Kübra Çetinkaya, Kiremithanespor-Kapadokya Göreme maçını yönetirken, adeta ‘her alanda kadının adı olmalı’ mesajını veriyor gibiydi.

3 yıl futbol oynadıktan sonra, kulübü Bağlumspor’un kapanmasıyla futboldan kopamayan Çetinkaya’nın, açılan hakem kursunu başarıyla bitirip tekrar çok sevdiği futbol dünyasına, hakem olarak dönmesi, arkadan gelen yeteneklere örnek olacak nitelikte olsa gerek..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.