Önseçim Zorunluluk Haline Gelmiştir

SİYASET 05.09.2018 - 15:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2595+ kez okundu.
 

Önseçim Zorunluluk Haline Gelmiştir

Adana'da Adalet ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Muzaffer Mete, Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) ön seçimin zorunluluk haline geldiğini söyledi.  Anayasa Referandumu ve 2018 Genel Seçimleri ile birlikte, ülkede yaratılan kutuplaşmanın da etkisiyle, muhalefet partilerine oy veren seçmende belirgin bir şekilde moral çöküntüsü, umutsuzluk ve de kırgınlık oluştuğunu belirten Mete, yaşanan parti içi tartışmaların da bunların üzerine tuz biber ektiğini belirtti.  ENDİŞELERİMİZ VAR 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde muhalif kanat ve özellikle de CHP seçmeninde seçime katılımın büyük oranda düşeceğine, seçmenin sandığa gitmemek yönünde bir irade oluşturduğu, sandığa gitmeyi düşünenlerin bir bölümünün ise, başka partilere yönelebileceği endişesine sahip olduklarını kaydeden Mete şöyle konuştu: "Yaşanan bu olumsuzluklar, hem demokrasimiz açısından hem de siyasi partileri açısından kritik öneme sahip sonuçlar doğuracak niteliktedir. Seçmen kendisinin dikkate alınmadığı, oylarına sahip çıkılamadığı, seçim yenilgilerinin artık kaderi olduğuna fikrine sahip olmuştur. Parti üyelerinin seçim süreçleri başta olmak üzere örgüt yönetimine, kararlara, uygulamalara aktif katılımını sağlamak, danışma kurullarını işlevsel hale getirmek ve aday belirleme süreçlerinde 'ön seçim' metodunu kullanmak zorunluluk haline gelmiştir.  ÜYE PARTİ BAŞARISINDA SORUMLU HİSSEDER Süreçlere katılımı sağlanacak üyeler, parti başarısında kendisini sorumlu hissedecektir. Partimiz tarihi ön seçimler açısından günümüze ışık tutacaktır. 1973'te Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay ve İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, 1977'de Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer ve İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil, 1989'da Ankara Belediye Başkanı Murat Karayalçın ve İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in başkanlığa giden süreçleri önseçimin sonucudur. Tüm bu sebeplerden, partimizin yüreğinde htiği umutsuzluğu, yılgınlığı ancak birbirimizle daha çok dayanaşarak, daha çok demokrasi, adalet inancıyla, yerel seçimlerde önseçim ülkemiz ve partimiz açısından bir zorunluluk olmuştur. Bu konuda parti tabanın bu sesinin dikkate alınması gerektiğini belirtirim. Daha çok demokrasi, daha çok adalet hem ülkemizin hem de partimizin acil ihtiyacıdır. Durum bundan ibaret iken bir partili ve aydın sorumluluğu çerçevesinde hareket ederek önseçim talebimizi bir dilekçe ile örgüte ileteceğiz. Tüm duyarlı partili dostlarımızdan isteğimiz bu harekete kendilerinin de bir dilekçe vererek destek olmaları."  

Adana'da Adalet ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Muzaffer Mete, Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) ön seçimin zorunluluk haline geldiğini söyledi. 
Anayasa Referandumu ve 2018 Genel Seçimleri ile birlikte, ülkede yaratılan kutuplaşmanın da etkisiyle, muhalefet partilerine oy veren seçmende belirgin bir şekilde moral çöküntüsü, umutsuzluk ve de kırgınlık oluştuğunu belirten Mete, yaşanan parti içi tartışmaların da bunların üzerine tuz biber ektiğini belirtti. 

ENDİŞELERİMİZ VAR

2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde muhalif kanat ve özellikle de CHP seçmeninde seçime katılımın büyük oranda düşeceğine, seçmenin sandığa gitmemek yönünde bir irade oluşturduğu, sandığa gitmeyi düşünenlerin bir bölümünün ise, başka partilere yönelebileceği endişesine sahip olduklarını kaydeden Mete şöyle konuştu:
"Yaşanan bu olumsuzluklar, hem demokrasimiz açısından hem de siyasi partileri açısından kritik öneme sahip sonuçlar doğuracak niteliktedir. Seçmen kendisinin dikkate alınmadığı, oylarına sahip çıkılamadığı, seçim yenilgilerinin artık kaderi olduğuna fikrine sahip olmuştur. Parti üyelerinin seçim süreçleri başta olmak üzere örgüt yönetimine, kararlara, uygulamalara aktif katılımını sağlamak, danışma kurullarını işlevsel hale getirmek ve aday belirleme süreçlerinde 'ön seçim' metodunu kullanmak zorunluluk haline gelmiştir. 

ÜYE PARTİ BAŞARISINDA SORUMLU HİSSEDER

Süreçlere katılımı sağlanacak üyeler, parti başarısında kendisini sorumlu hissedecektir. Partimiz tarihi ön seçimler açısından günümüze ışık tutacaktır. 1973'te Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay ve İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, 1977'de Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer ve İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil, 1989'da Ankara Belediye Başkanı Murat Karayalçın ve İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in başkanlığa giden süreçleri önseçimin sonucudur. Tüm bu sebeplerden, partimizin yüreğinde htiği umutsuzluğu, yılgınlığı ancak birbirimizle daha çok dayanaşarak, daha çok demokrasi, adalet inancıyla, yerel seçimlerde önseçim ülkemiz ve partimiz açısından bir zorunluluk olmuştur. Bu konuda parti tabanın bu sesinin dikkate alınması gerektiğini belirtirim. Daha çok demokrasi, daha çok adalet hem ülkemizin hem de partimizin acil ihtiyacıdır.

Durum bundan ibaret iken bir partili ve aydın sorumluluğu çerçevesinde hareket ederek önseçim talebimizi bir dilekçe ile örgüte ileteceğiz. Tüm duyarlı partili dostlarımızdan isteğimiz bu harekete kendilerinin de bir dilekçe vererek destek olmaları."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.