Orman’da yangın bitmiyor.

GÜNDEM 09.09.2020 - 16:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1329+ kez okundu.
 

Orman’da yangın bitmiyor.

    BOZTAHTA’DAN SONRA ESKİKONACIK YANIYOR!   Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Boztahta mahallesi Karalar mevkiindeki orman yangını kontrol altına alındı. Ancak bu kez de Pozantı ilçesi Eskikonacık köyünde orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Boztahta’daki orman yangınının kontrol altına alındığını, Pozantı Eskikonacık’ta ise helikopterle söndürme çalışmasının sürdüğünü söyledi. Kozan’daki yangın önceki gün öğle saatlerinde çıkmıştı. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2 helikopter, 16 arazözle müdahale ederken söndürme çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, orman işçileri ile vatandaşlar da destek vermişti. Bu arada, Pozantı ilçesi Eskikonacık köyündeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yangına 2 helikopter ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve endilerinin de ellerindeki iş makineleriyle müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi. Çay, orman yangınlarının bir anda kontrolden çıkmasının en önemli faktörlerinden rüzgarın yanısıra yanan çam kozalaklarının en az 200 metre fırlaması olduğuna dikkat çekti. Çay, “Kontrol altına alındığı zannedilen anda, çam kozalaklar başka bir alanda yangını artırabiliyor. Eskinocacık’taki alan yangının genişlemesine müsait, canla başla bu yangını söndürmek için seferber olduk” dedi.

 

 

BOZTAHTA’DAN SONRA ESKİKONACIK YANIYOR!

 

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Boztahta mahallesi Karalar mevkiindeki orman yangını kontrol altına alındı. Ancak bu kez de Pozantı ilçesi Eskikonacık köyünde orman yangını çıktı.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Boztahta’daki orman yangınının kontrol altına alındığını, Pozantı Eskikonacık’ta ise helikopterle söndürme çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Kozan’daki yangın önceki gün öğle saatlerinde çıkmıştı. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2 helikopter, 16 arazözle müdahale ederken söndürme çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, orman işçileri ile vatandaşlar da destek vermişti.

Bu arada, Pozantı ilçesi Eskikonacık köyündeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yangına 2 helikopter ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve endilerinin de ellerindeki iş makineleriyle müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çay, orman yangınlarının bir anda kontrolden çıkmasının en önemli faktörlerinden rüzgarın yanısıra yanan çam kozalaklarının en az 200 metre fırlaması olduğuna dikkat çekti. Çay, “Kontrol altına alındığı zannedilen anda, çam kozalaklar başka bir alanda yangını artırabiliyor. Eskinocacık’taki alan yangının genişlemesine müsait, canla başla bu yangını söndürmek için seferber olduk” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.