ÖZDİŞ: BÜYÜKŞEHİR ÖNSEÇİMSİZ ALINAMAZ

SİYASET 21.10.2018 - 18:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1239+ kez okundu.
 

ÖZDİŞ: BÜYÜKŞEHİR ÖNSEÇİMSİZ ALINAMAZ

Adana’da, CHP tabanındaki en güçlü isimlerden biri olan İbrahim Özdiş, Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmanın yolunun kazanmaya yakın ilçelerde yapılacak önseçimden geçtiğini söyledi.
ZEYDAN KARALAR ÖRNEĞİ ORTADA Hem Seyhan hem de Çukurova Belediye Başkanlığı için resmi başvurusunu yapan önceki dönem Adana milletvekili İbrahim Özdiş, “Seçim kazanma şansımız olan ilçelerde önseçim yapmak öncelikle küskünlükleri, dargınlıkları  giderir. Seyhan ilçesini iki dönem üst üste AKP yönetti. Eğer bu gün Seyhan’ı CHP yönetiyorsa bunun en büyük nedeni arkadaşımız Zeydan Karalar’ın önseçimden çıkmış olmasıdır” dedi.  “BAŞARI KAÇINILMAZ OLUR” Önseçimin sadece partilileri değil, kitle örgütlerini ve tüm kamuoyunu hareketlendirdiğini söyleyen Özdiş, “Bizim önce kırgınlık ve küskünlükleri gidermemiz gerekiyor. Bunun için önseçim şart. Böyle durumda başarı kaçınılmaz oluyor. Ön seçimle ilçelerde artacak oyların büyükşehire yansıması kaçınılmazdır. Örneğin Seyhan ve Çukurova ile Ceyhan ve Yüreğir’de alınabilir. Böylece isabetli bir adayla Büyükşehir belediyesi de kesinlikle alınır” diye konuştu. NEDEN ÇİFT BAŞVURU YAPTI? Tabandan gelen ve önseçimle seçilip meclise giren Özdiş, bu kez hem Seyhan hem de Çukurova Belediye Başkanlığı için başvuru yaptı. Kendisine neden iki yere başvuruda bulunduğunu sorduk. İşte Özdil’in yanıtı: “Genel merkezimizin aday belirleme yöntemi konusunda henüz bir açıklaması yok. Örgütlerimiz aday adaylığı başvurularını kabul ediyor. Ben her zaman önseçimden yanayım. Milletvekilliği,  belediye başkanlığı, meclis üyeliği de önseçimle belirlenmeli. Yöntem belirsiz. Merkez yoklaması mı, örgüt denetiminde bir seçim mi, temayül mü,  hakim denetiminde mi adaylar belirlenecek belli değil? Ben ön seçim olursa varım. Yöntem belli olmadığı için iki yere dosya verdim. Yöntem belli olsa ön seçim neredeyse oraya başvururduk.” “SANDIĞA GİTMEYECEĞİM” DİYEN SEÇMEN… CHP içinde ciddi tartışmalara neden olan ve “sandığa gitmeyeceğiz” diyen seçmenlerle ilgili soruyu da yanıtlayan İbrahim Özdiş, şunları kaydetti: “Sandığa gitmeyeceğiz sözünü doğru bulmuyorum. Küskündür, kırgındır, umudunu yitirmiştir ama doğru değil. Gidecek başka yerimiz yok. Bu kötü gidişatı durduracak tek parti mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’dir. Önseçim küskünlükleri de giderir. Önseçim sol, sosyal demokrat parti için olmazsa olmaz yöntemdir. Ülkenin her yerinde ön seçim yapılsın demiyoruz. Seçim kazanabileceğimiz yerlerde CHP sandık koymalı. Dileğim, arzum partimin, ülkemin geleceği açısından ön seçim yapılmasıdır. Hakim denetiminde üyelerle yapılan önseçim takvimini YSK belirlediği için çok sıcak bakılmıyor. Örgüt denetiminde üyelerle temayül yapılabilir. CHP ayağa kalkmadan Türkiye ayağa kalkamaz. Önce biz partimizi ayağa kaldıracağız. Küskünlük, dargınlık ve kırgınlıkları gidereceğiz. önce onları olayın içine çekip ortak akılla karar çıkaracağız. Bu ortak akıl, önseçimdir.”
Adana’da, CHP tabanındaki en güçlü isimlerden biri olan İbrahim Özdiş, Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmanın yolunun kazanmaya yakın ilçelerde yapılacak önseçimden geçtiğini söyledi.

ZEYDAN KARALAR ÖRNEĞİ ORTADA

Hem Seyhan hem de Çukurova Belediye Başkanlığı için resmi başvurusunu yapan önceki dönem Adana milletvekili İbrahim Özdiş, “Seçim kazanma şansımız olan ilçelerde önseçim yapmak öncelikle küskünlükleri, dargınlıkları  giderir. Seyhan ilçesini iki dönem üst üste AKP yönetti. Eğer bu gün Seyhan’ı CHP yönetiyorsa bunun en büyük nedeni arkadaşımız Zeydan Karalar’ın önseçimden çıkmış olmasıdır” dedi. 

“BAŞARI KAÇINILMAZ OLUR”

Önseçimin sadece partilileri değil, kitle örgütlerini ve tüm kamuoyunu hareketlendirdiğini söyleyen Özdiş, “Bizim önce kırgınlık ve küskünlükleri gidermemiz gerekiyor. Bunun için önseçim şart. Böyle durumda başarı kaçınılmaz oluyor. Ön seçimle ilçelerde artacak oyların büyükşehire yansıması kaçınılmazdır. Örneğin Seyhan ve Çukurova ile Ceyhan ve Yüreğir’de alınabilir. Böylece isabetli bir adayla Büyükşehir belediyesi de kesinlikle alınır” diye konuştu.

NEDEN ÇİFT BAŞVURU YAPTI?

Tabandan gelen ve önseçimle seçilip meclise giren Özdiş, bu kez hem Seyhan hem de Çukurova Belediye Başkanlığı için başvuru yaptı. Kendisine neden iki yere başvuruda bulunduğunu sorduk.

İşte Özdil’in yanıtı:

“Genel merkezimizin aday belirleme yöntemi konusunda henüz bir açıklaması yok. Örgütlerimiz aday adaylığı başvurularını kabul ediyor. Ben her zaman önseçimden yanayım. Milletvekilliği,  belediye başkanlığı, meclis üyeliği de önseçimle belirlenmeli. Yöntem belirsiz. Merkez yoklaması mı, örgüt denetiminde bir seçim mi, temayül mü,  hakim denetiminde mi adaylar belirlenecek belli değil?

Ben ön seçim olursa varım. Yöntem belli olmadığı için iki yere dosya verdim. Yöntem belli olsa ön seçim neredeyse oraya başvururduk.”

“SANDIĞA GİTMEYECEĞİM” DİYEN SEÇMEN…

CHP içinde ciddi tartışmalara neden olan ve “sandığa gitmeyeceğiz” diyen seçmenlerle ilgili soruyu da yanıtlayan İbrahim Özdiş, şunları kaydetti:

“Sandığa gitmeyeceğiz sözünü doğru bulmuyorum. Küskündür, kırgındır, umudunu yitirmiştir ama doğru değil. Gidecek başka yerimiz yok. Bu kötü gidişatı durduracak tek parti mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’dir. Önseçim küskünlükleri de giderir. Önseçim sol, sosyal demokrat parti için olmazsa olmaz yöntemdir. Ülkenin her yerinde ön seçim yapılsın demiyoruz. Seçim kazanabileceğimiz yerlerde CHP sandık koymalı. Dileğim, arzum partimin, ülkemin geleceği açısından ön seçim yapılmasıdır. Hakim denetiminde üyelerle yapılan önseçim takvimini YSK belirlediği için çok sıcak bakılmıyor. Örgüt denetiminde üyelerle temayül yapılabilir. CHP ayağa kalkmadan Türkiye ayağa kalkamaz. Önce biz partimizi ayağa kaldıracağız. Küskünlük, dargınlık ve kırgınlıkları gidereceğiz. önce onları olayın içine çekip ortak akılla karar çıkaracağız. Bu ortak akıl, önseçimdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.