PAMUK PARASI CEBİMİZDE KALSIN!

GÜNDEM 06.09.2020 - 16:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1296+ kez okundu.
 

PAMUK PARASI CEBİMİZDE KALSIN!

  Pamuk ithalatına harcanan para, bu yılın sonunda 2 milyar dolara çıkacak. CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, “İthalata ayrılan parayı çiftçimize versek, 3 yıldır 80 kuruş olan primi revize ederek en az 1.5-2 lira olarak revize etsek üretici yeniden pamuk üretir” dedi.  ÇİFTÇİNİN ELİNE EN AZ 6 LİRA GEÇMELİ  Aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olan Barut, hasadı başlayan pamuk tarlasından seslendi. Pamuk çiftçisinin kazanamadığından dolayı üretimden uzaklaştığını kaydeden Barut, “Pamuk ithalatı 1 milyon tona dayandı. Beyaz altın pamuk, üreticinin kara talihi olmasın artık. Hasadın sürdüğü şu günlerde 1 kilogram kütlü pamuk için çiftçinin eline en az 6 lira geçmelidir. Bu çağrıya kulak verin” diye konuştu.  YAKIT, GÜBRE, TOHUM ARTTI PAMUK FİYATI AZALDI  Serbest piyasada 1 kilogram kütlü pamuk fiyatının 3.5 lira civarında seyrettiğini aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti: "3 yıl önce 1 kilogram kütlü pamuğun fiyatı 4.5 liraydı. O gün 1 dolar, 3.5 liraydı. Aradan 3 yıl geçti. Bugün 1 dolar 7.5 lira oldu, 1 kilogram kütlü pamuğun fiyatı ise 3.5 liraya düştü. Dolar 2 kat arttı. O günden bugüne üreticilerin mazot, gübre, tohum gibi temel üretim girdileri en az 2-3 kat arttı ancak pamuk fiyatı ne hikmetse geriledi. Üretici artık pamuktan hızla uzaklaşıyor"

 

Pamuk ithalatına harcanan para, bu yılın sonunda 2 milyar dolara çıkacak. CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, “İthalata ayrılan parayı çiftçimize versek, 3 yıldır 80 kuruş olan primi revize ederek en az 1.5-2 lira olarak revize etsek üretici yeniden pamuk üretir” dedi. 
ÇİFTÇİNİN ELİNE EN AZ 6 LİRA GEÇMELİ 
Aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olan Barut, hasadı başlayan pamuk tarlasından seslendi. Pamuk çiftçisinin kazanamadığından dolayı üretimden uzaklaştığını kaydeden Barut, “Pamuk ithalatı 1 milyon tona dayandı. Beyaz altın pamuk, üreticinin kara talihi olmasın artık. Hasadın sürdüğü şu günlerde 1 kilogram kütlü pamuk için çiftçinin eline en az 6 lira geçmelidir. Bu çağrıya kulak verin” diye konuştu. 

YAKIT, GÜBRE, TOHUM ARTTI PAMUK FİYATI AZALDI 
Serbest piyasada 1 kilogram kütlü pamuk fiyatının 3.5 lira civarında seyrettiğini aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti: "3 yıl önce 1 kilogram kütlü pamuğun fiyatı 4.5 liraydı. O gün 1 dolar, 3.5 liraydı. Aradan 3 yıl geçti. Bugün 1 dolar 7.5 lira oldu, 1 kilogram kütlü pamuğun fiyatı ise 3.5 liraya düştü. Dolar 2 kat arttı. O günden bugüne üreticilerin mazot, gübre, tohum gibi temel üretim girdileri en az 2-3 kat arttı ancak pamuk fiyatı ne hikmetse geriledi. Üretici artık pamuktan hızla uzaklaşıyor"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.