PAMUKTA İLK ONLİNE SATIŞ!

EKONOMİ 08.08.2018 - 12:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2502+ kez okundu.
 

PAMUKTA İLK ONLİNE SATIŞ!

Çukobirlik Genel Müdürü Çakıcı, yılın ilk kütlü pamuğunun kilosuna 50 lira verdi.
Adana’da yılın ilk kütlü pamuğunu, Ticaret Borsası’nda Türkiye’de ilk kez kullanılan online sistemle Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı kilosu 50 TL’den satın aldı. Çakıcı, üreticiler Hasan Aslan, Ali Kerküt ile Yücel Balıkçı’nın 130 kilogram pamuğuna toplam 6 bin 500 lira ödedi. Adana Ticaret Borsası Kompleksi’nde elektronik ortamda gerçekleştirilen satış işlemine, AK Parti Adana milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı. Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, pamuğun ve emeğin hak ettiği değeri alması gerektiğini belirterek, stratejik bir ürün olan pamuğun ilk kez elektronik borsa ortamında satılacağını söyledi. Hükümetin pamukta teşvikleri arttırdığını ve dışa bağımlılığı azalttığını anlatan Bilgiç, “Temennimiz pamuğun yüzde 75’inin ülkemizde üretilmesidir” dedi. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, geçen yıl 320 bin dekar olan pamuk ekim alanının bu yıl 450 bin dekar bulacağını söyledi.  Yılın ilk kütlü pamuğunu üreten Karataş ilçesi Bahçe mahallesinden çiftçi Ali Kerküt, pamuğun sevgiyle üretilmesi gerektiğini söyledi. ZİYA İPEK / ÖZEL HABER
Çukobirlik Genel Müdürü Çakıcı, yılın ilk kütlü pamuğunun kilosuna 50 lira verdi.

Adana’da yılın ilk kütlü pamuğunu, Ticaret Borsası’nda Türkiye’de ilk kez kullanılan online sistemle Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı kilosu 50 TL’den satın aldı. Çakıcı, üreticiler Hasan Aslan, Ali Kerküt ile Yücel Balıkçı’nın 130 kilogram pamuğuna toplam 6 bin 500 lira ödedi. Adana Ticaret Borsası Kompleksi’nde elektronik ortamda gerçekleştirilen satış işlemine, AK Parti Adana milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı. Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, pamuğun ve emeğin hak ettiği değeri alması gerektiğini belirterek, stratejik bir ürün olan pamuğun ilk kez elektronik borsa ortamında satılacağını söyledi. Hükümetin pamukta teşvikleri arttırdığını ve dışa bağımlılığı azalttığını anlatan Bilgiç, “Temennimiz pamuğun yüzde 75’inin ülkemizde üretilmesidir” dedi. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, geçen yıl 320 bin dekar olan pamuk ekim alanının bu yıl 450 bin dekar bulacağını söyledi.  Yılın ilk kütlü pamuğunu üreten Karataş ilçesi Bahçe mahallesinden çiftçi Ali Kerküt, pamuğun sevgiyle üretilmesi gerektiğini söyledi.


ZİYA İPEK / ÖZEL HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.