Paraguaylı Göstericiler Ortalığı Yakıp Yıktı, Ardından Selfie Çekti

DÜNYA 01.04.2017 - 08:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1151+ kez okundu.
 

Paraguaylı Göstericiler Ortalığı Yakıp Yıktı, Ardından Selfie Çekti

Paraguay'da seçim sisteminde yapılan değişiklik sonrası başlayan protestolar çığ gibi büyüdü, kongre binası ateşe verildi. Onca hengame arasında bazı göstericiler ise selfie çekindi.
Güney Amerika ülkesi Paraguay'da seçim sisteminde yapılan değişiklik sonrası başlayan protestolar, çığırından çıktı. AJANSLAR SON DAKİKA GEÇTİ Seçim sistemindeki değişiklik üzerine sokağa çıkan binlerce protestocu, polisle çatışıp başkent Asuncion'daki Kongre binasına girdi. Gelişmeleri dünyaya son dakika olarak duyuran uluslararası haber ajansları, bazı göstericilerin kongre binasını yağmaladığını da aktarıyor. KONGRE BİNASI ATEŞE VERİLDİ Polisle sert şekilde çatışan öfkeli göstericiler, başkent Asuncion'daki Kongre binasına saldırdı. Camları kıran kalabalık, binayı ateşe verdi. ÇOK SAYIDA YARALI VAR Yerel medya, olaylar sırasında aralarında politikacılar, göstericiler ve polislerin de bulunduğu çok sayıda insanın yaralandığını bildiriyor. Gelişmeleri dünyaya son dakika olarak duyuran uluslararası haber ajansları, bazı göstericilerin kongre binasını yağmaladığını da aktarıyor. SON DEĞİŞİKLİK ORTALIĞI KARIŞTIRDI Son seçim düzenlemesi, Başkan Horactio Cartes'in bir kez daha aday olabilmesinin önünü açıyor. Göstericiler, değişikliğin gizlice yapıldığını ve halktan saklandığını savunuyor. Ülkede seçilmiş liderler beş yıllığına göreve geliyor, Cartes'in görev süresi 2018'de doluyor. 1954 ile 1989 arasında General Alfredo Stroessner'in diktatörlüğü altında ezilen Paraguay'da 1992 yılında yeni anayasayla modern bir hükümet sistemi inşa edildi. Ancak geride kalan yıllar politik istikrarsızlıkla geçti, ülkede ordu birçok kez darbe girişiminde bulundu.  
Paraguay'da seçim sisteminde yapılan değişiklik sonrası başlayan protestolar çığ gibi büyüdü, kongre binası ateşe verildi. Onca hengame arasında bazı göstericiler ise selfie çekindi.

Güney Amerika ülkesi Paraguay'da seçim sisteminde yapılan değişiklik sonrası başlayan protestolar, çığırından çıktı.

AJANSLAR SON DAKİKA GEÇTİ

Seçim sistemindeki değişiklik üzerine sokağa çıkan binlerce protestocu, polisle çatışıp başkent Asuncion'daki Kongre binasına girdi. Gelişmeleri dünyaya son dakika olarak duyuran uluslararası haber ajansları, bazı göstericilerin kongre binasını yağmaladığını da aktarıyor.

KONGRE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Polisle sert şekilde çatışan öfkeli göstericiler, başkent Asuncion'daki Kongre binasına saldırdı. Camları kıran kalabalık, binayı ateşe verdi.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Yerel medya, olaylar sırasında aralarında politikacılar, göstericiler ve polislerin de bulunduğu çok sayıda insanın yaralandığını bildiriyor.

Gelişmeleri dünyaya son dakika olarak duyuran uluslararası haber ajansları, bazı göstericilerin kongre binasını yağmaladığını da aktarıyor.

SON DEĞİŞİKLİK ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Son seçim düzenlemesi, Başkan Horactio Cartes'in bir kez daha aday olabilmesinin önünü açıyor. Göstericiler, değişikliğin gizlice yapıldığını ve halktan saklandığını savunuyor. Ülkede seçilmiş liderler beş yıllığına göreve geliyor, Cartes'in görev süresi 2018'de doluyor.

1954 ile 1989 arasında General Alfredo Stroessner'in diktatörlüğü altında ezilen Paraguay'da 1992 yılında yeni anayasayla modern bir hükümet sistemi inşa edildi. Ancak geride kalan yıllar politik istikrarsızlıkla geçti, ülkede ordu birçok kez darbe girişiminde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.