Penta Teknoloji, Bilişim 500’de en çok ödül kazanan şirket oldu

GÜNDEM 10.07.2018 - 11:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2964+ kez okundu.
 

Penta Teknoloji, Bilişim 500’de en çok ödül kazanan şirket oldu

  Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcılarından  Penta Teknoloji, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Bilişim 500’de kazandığı 6 ödülle 2017 yılına damgasını vurdu. Bilişim sektörünün en kapsamlı ödül platformu olan Bilişim 500’de, 2017 verilerine göre donanım ve yazılım kategorilerinde en fazla ödüle sahip olan Penta, “Sunucu”, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “Tüketim Malzemeleri”, “Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı” kategorilerinin birincisi oldu. Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve 28 yıllık deneyimiyle sektöründe çok sayıda ilke imza atan Penta Teknoloji, geçtiğimiz hafta 19’uncu kez düzenlenen Bilişim 500’de 6 birincilikle  en fazla ödül kazanan şirket oldu. Yenilikçi ve katma değerli hizmetleriyle sektörünün öncü firmalarından olan Penta, Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında üçüncü olurken; ‘İlk Bilişim 500 şirketi’ kategorisinde ise dokuzuncu sıradan, sekizinciliğe yükseldi. Penta, donanım ve yazılım kategorilerinde, “Sunucu”, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “Tüketim Malzemeleri”, “Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı” birinciliklerini alırken; Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Türkiye’de bilişim sektörünün en değerli ödüllerinden biri olan Bilişim 500 kapsamında 6 ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dijitalleşme ve katma değerli hizmet anlayışımızla gelecek dönemde daha iyi işlere imza atabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı. PENTA TEKNOLOJİ Hakkında Beşüniversite öğrencisi tarafından 1990 yılında temelleri atılan Penta Teknoloji, bugün en gelişmiş küresel ve yerel teknoloji ürünlerinin tüm Türkiye’ye dağıtımını hızlı, güvenli ve kusursuz şekilde gerçekleştiren, Türkiye’nin lider katma değerli teknoloji dağıtıcısı şirketlerindendir. Bugün 40’ı aşkın küresel markanın Türkiye dağıtıcılığını yapan Penta, katma değerli dağıtıcı olma yönündeki yatırımları ile öne çıkıyor. 2011 yılında teknoloji dağıtımında önde gelen isimlerden Mersa Sistem ile stratejik ortaklık yaparak Yıldız Holding bünyesine katıldı. 2012 yılı sonunda Mersa Sistem ile Penta Teknoloji adı altında birleşti. Penta Teknoloji bugün, Türkiye’nin 3. büyük bilişim şirketidir. Penta Teknoloji Türkiye’de Adobe, Arcserve, Autodesk, Casio, ChaosGroup, Enscape, Exper, MSI, Logitech, OKI, Wacom, Xbox, Xerox, Viewsonic dahil olmak üzere dünyanın önde gelen teknoloji şirketinin Türkiye’deki tek yetkili dağıtıcısı konumunda bulunuyor. Aktif büyüklüğü ve yatırımları itibariyle Türkiye’nin en büyük halka açık girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim, Penta’da yüzde 54,30 paya sahiptir.

 

  • Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcılarından  Penta Teknoloji, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Bilişim 500’de kazandığı 6 ödülle 2017 yılına damgasını vurdu.
  • Bilişim sektörünün en kapsamlı ödül platformu olan Bilişim 500’de, 2017 verilerine göre donanım ve yazılım kategorilerinde en fazla ödüle sahip olan Penta, “Sunucu”, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “Tüketim Malzemeleri”, “Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı” kategorilerinin birincisi oldu.

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve 28 yıllık deneyimiyle sektöründe çok sayıda ilke imza atan Penta Teknoloji, geçtiğimiz hafta 19’uncu kez düzenlenen Bilişim 500’de 6 birincilikle  en fazla ödül kazanan şirket oldu. Yenilikçi ve katma değerli hizmetleriyle sektörünün öncü firmalarından olan Penta, Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında üçüncü olurken; ‘İlk Bilişim 500 şirketi’ kategorisinde ise dokuzuncu sıradan, sekizinciliğe yükseldi.

Penta, donanım ve yazılım kategorilerinde, “Sunucu”, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “Tüketim Malzemeleri”, “Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı” birinciliklerini alırken; Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Türkiye’de bilişim sektörünün en değerli ödüllerinden biri olan Bilişim 500 kapsamında 6 ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dijitalleşme ve katma değerli hizmet anlayışımızla gelecek dönemde daha iyi işlere imza atabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı.

PENTA TEKNOLOJİ Hakkında

Beşüniversite öğrencisi tarafından 1990 yılında temelleri atılan Penta Teknoloji, bugün en gelişmiş küresel ve yerel teknoloji ürünlerinin tüm Türkiye’ye dağıtımını hızlı, güvenli ve kusursuz şekilde gerçekleştiren, Türkiye’nin lider katma değerli teknoloji dağıtıcısı şirketlerindendir. Bugün 40’ı aşkın küresel markanın Türkiye dağıtıcılığını yapan Penta, katma değerli dağıtıcı olma yönündeki yatırımları ile öne çıkıyor. 2011 yılında teknoloji dağıtımında önde gelen isimlerden Mersa Sistem ile stratejik ortaklık yaparak Yıldız Holding bünyesine katıldı. 2012 yılı sonunda Mersa Sistem ile Penta Teknoloji adı altında birleşti. Penta Teknoloji bugün, Türkiye’nin 3. büyük bilişim şirketidir. Penta Teknoloji Türkiye’de Adobe, Arcserve, Autodesk, Casio, ChaosGroup, Enscape, Exper, MSI, Logitech, OKI, Wacom, Xbox, Xerox, Viewsonic dahil olmak üzere dünyanın önde gelen teknoloji şirketinin Türkiye’deki tek yetkili dağıtıcısı konumunda bulunuyor. Aktif büyüklüğü ve yatırımları itibariyle Türkiye’nin en büyük halka açık girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim, Penta’da yüzde 54,30 paya sahiptir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.