Petrol fiyatları toparlanıyor

EKONOMİ 11.03.2020 - 12:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2651+ kez okundu.
 

Petrol fiyatları toparlanıyor

OPEC üyelerinin arz kısıntısı konusunda anlaşamaması ve Suudi Arabistan’ın petrol üretimini artırma yönünde karar alması fiyatlarda düşüşe neden oldu. Petrol fiyatları sert düşüşün ardından düşük ivme ile toparlanmaya çalışıyor. Coronavirüs nedeniyle dünyada ticaretin yavaşlamasıyla birlikte petrole olan talepte de gerileme yaşandı. Petrol fiyatları bu nedenle yıllardır görülmeyen 31 dolar seviyesine kadar düştü. Petroldeki sert hareketin ardından hisse piyasalarında da satışlarla karşılaşılmıştı. Petrol fiyatlarının piyasalar üzerindeki etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte toparlanma görülmeye başlandı. 9 Mart’ta 31 dolara gerileyen petrol iki günde 39 dolar seviyesine kadar yükseldi.

OPEC üyelerinin arz kısıntısı konusunda anlaşamaması ve Suudi Arabistan’ın petrol üretimini artırma yönünde karar alması fiyatlarda düşüşe neden oldu.

Petrol fiyatları sert düşüşün ardından düşük ivme ile toparlanmaya çalışıyor. Coronavirüs nedeniyle dünyada ticaretin yavaşlamasıyla birlikte petrole olan talepte de gerileme yaşandı. Petrol fiyatları bu nedenle yıllardır görülmeyen 31 dolar seviyesine kadar düştü. Petroldeki sert hareketin ardından hisse piyasalarında da satışlarla karşılaşılmıştı.

Petrol fiyatlarının piyasalar üzerindeki etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte toparlanma görülmeye başlandı. 9 Mart’ta 31 dolara gerileyen petrol iki günde 39 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.