Pınar’ın adı Yüreğir’de yaşatılacak!

GÜNDEM 11.08.2020 - 14:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1943+ kez okundu.
 

Pınar’ın adı Yüreğir’de yaşatılacak!

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki bir parka, kadın cinayetleri ve kadına şiddete dikkat çekmek için Muğla’da hunharca katledilen Pınar Gültekin’in adı verildi.  Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçe meclisi toplantısında Gültekin’in adının Dervişler mahallesinde yapılan bir parka verilmesini teklif etti, meclis üyeleri teklifi oy birliğiyle kabul etti. CHP’li Meclis Üyesi İsmet Yüksel, İyi Partili Meclis Üyesi Recai Mercimek ve AK Partil Meclis Üyesi Aslıhan Yavuz, Başkan Kocaispir’e kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yaptığı bu tekliften dolayı teşekkür etti. Meclis üyeleri, kadına şiddetin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu söylediler. Teklifin kabul edilmesinin ardından Başkan Kocaispir, telefonla Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin'i arayıp başsağlığı diledi. Gültekin, “Bu karar benim için çok duygu dolu bir anlam taşıyor. Allah düşmanıma bu acıyı yaşatmasın” dedi. Kocaispir, “Pınar, canavarca hisle ve hunharca katledildi. Hepimiz çok üzüldük. Bununla ilgili bir farkındalık ortaya koymak gerekiyordu. Pınar kardeşimizin ismini tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın ortak kararıyla Adana'da, Yüreğir'de bir parkımıza veriyoruz. Ailenin acısını paylaşıyoruz. Çok büyük, tarifi olmayan bir acı. Onun acısını paylaşmak için kendisini de park açılışımıza davet ettik.” diye konuştu.  Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni, Muğla'da 16 Temmuz'da kaybolduktan 5 gün sonra bir varil içerisinde yakılmış ve üzerine beton dökülmüş halde bulunmuştu.

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki bir parka, kadın cinayetleri ve kadına şiddete dikkat çekmek için Muğla’da hunharca katledilen Pınar Gültekin’in adı verildi. 

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçe meclisi toplantısında Gültekin’in adının Dervişler mahallesinde yapılan bir parka verilmesini teklif etti, meclis üyeleri teklifi oy birliğiyle kabul etti.
CHP’li Meclis Üyesi İsmet Yüksel, İyi Partili Meclis Üyesi Recai Mercimek ve AK Partil Meclis Üyesi Aslıhan Yavuz, Başkan Kocaispir’e kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yaptığı bu tekliften dolayı teşekkür etti. Meclis üyeleri, kadına şiddetin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu söylediler.
Teklifin kabul edilmesinin ardından Başkan Kocaispir, telefonla Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin'i arayıp başsağlığı diledi. Gültekin, “Bu karar benim için çok duygu dolu bir anlam taşıyor. Allah düşmanıma bu acıyı yaşatmasın” dedi.
Kocaispir, “Pınar, canavarca hisle ve hunharca katledildi. Hepimiz çok üzüldük. Bununla ilgili bir farkındalık ortaya koymak gerekiyordu. Pınar kardeşimizin ismini tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın ortak kararıyla Adana'da, Yüreğir'de bir parkımıza veriyoruz. Ailenin acısını paylaşıyoruz. Çok büyük, tarifi olmayan bir acı. Onun acısını paylaşmak için kendisini de park açılışımıza davet ettik.” diye konuştu. 
Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni, Muğla'da 16 Temmuz'da kaybolduktan 5 gün sonra bir varil içerisinde yakılmış ve üzerine beton dökülmüş halde bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.