POZANTI, SEL İLE MÜCADELE EDİYOR

GÜNDEM 08.02.2020 - 15:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2245+ kez okundu.
 

POZANTI, SEL İLE MÜCADELE EDİYOR

  Adana’nın Pozantı ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemekle birlikte sel ve su baskınları sonucu 3 köy yolunda ulaşıma kapandı.   Gece başlayan sağanak yağış sabah saatlerinde şiddetlenerek sel ve su baskınlarının oluşmasına sebep oldu. Seyhan nehrine akan Pozantı Çakıt çayındaki su debisi yükselerek Akköprü ve Şekerpınarı mevkisinde bulunan turistik iki restoran sular altında kaldı. Sel o kadar kuvvetliydi ki dışarı da bulunan ne kadar masa ve sandalye varsa hepsini çakıt çayına götürdü. Ayrıca ilçe merkezinde çakıt çayı üzerinden karşıyaka küme evlerine giden demir köprü selin etkisiyle devrilerek suyun içinde kayboldu.   Yağış nedeniyle ilçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Belemedik Mahallesinin yolu bir metreyi aşan biriken sular nedeniyle hem de menfez köprüsünün yıkılması nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Karakışlakçı Mahallesini yolu ve Çamlıbel Mahallesinin yolu da aynı şekilde zarar görürken 3 mahalleye ulaşım kesildi. Mahalle muhtarları aracılığıyla camilerden anons yapılırken Kaymakamlık ve Belediyenin sosyal medya hesaplarından da bu 3 mahalleye ulaşımın kapandığına dair sık sık paylaşımlar yapıldı.   Sağanağın etkilediği yerlere giderek incelemede bulanan Belediye Başkanı Mustafa Çay, Niğde tarafından gelen suların Çatık Çayı'na etki ettiği, 1 greyder, 4 iş makinesi, kamyonlar ve 50'nin üzerindeki personel ile sele müdahale ettiklerini söyledi. Mücadele etmelerine rağmen yeterli olmadıklarını belirten Çay, ilgili kurumların kendilerine yardım etmesini istedi.   İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, kırsal kesimde bulunan mahallelere giderek hasar tespit incelemesinde bulundular. Gerekli çalışmaların yapılması için Adana Büyükşehir Belediyesinden iş makinesi ve araç takviyesinde bulundular. Gecenin geç saatlerine kadar işçilerle birlikte saha da olan Kaymakam ve Belediye Başkanı çalışmaların sabahın ilk ışıklarında başlayacaklarını belirttiler.  

 

Adana’nın Pozantı ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemekle birlikte sel ve su baskınları sonucu 3 köy yolunda ulaşıma kapandı.

 

Gece başlayan sağanak yağış sabah saatlerinde şiddetlenerek sel ve su baskınlarının oluşmasına sebep oldu. Seyhan nehrine akan Pozantı Çakıt çayındaki su debisi yükselerek Akköprü ve Şekerpınarı mevkisinde bulunan turistik iki restoran sular altında kaldı. Sel o kadar kuvvetliydi ki dışarı da bulunan ne kadar masa ve sandalye varsa hepsini çakıt çayına götürdü. Ayrıca ilçe merkezinde çakıt çayı üzerinden karşıyaka küme evlerine giden demir köprü selin etkisiyle devrilerek suyun içinde kayboldu.

 

Yağış nedeniyle ilçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Belemedik Mahallesinin yolu bir metreyi aşan biriken sular nedeniyle hem de menfez köprüsünün yıkılması nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Karakışlakçı Mahallesini yolu ve Çamlıbel Mahallesinin yolu da aynı şekilde zarar görürken 3 mahalleye ulaşım kesildi. Mahalle muhtarları aracılığıyla camilerden anons yapılırken Kaymakamlık ve Belediyenin sosyal medya hesaplarından da bu 3 mahalleye ulaşımın kapandığına dair sık sık paylaşımlar yapıldı.

 

Sağanağın etkilediği yerlere giderek incelemede bulanan Belediye Başkanı Mustafa Çay, Niğde tarafından gelen suların Çatık Çayı'na etki ettiği, 1 greyder, 4 iş makinesi, kamyonlar ve 50'nin üzerindeki personel ile sele müdahale ettiklerini söyledi. Mücadele etmelerine rağmen yeterli olmadıklarını belirten Çay, ilgili kurumların kendilerine yardım etmesini istedi.

 

İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, kırsal kesimde bulunan mahallelere giderek hasar tespit incelemesinde bulundular. Gerekli çalışmaların yapılması için Adana Büyükşehir Belediyesinden iş makinesi ve araç takviyesinde bulundular. Gecenin geç saatlerine kadar işçilerle birlikte saha da olan Kaymakam ve Belediye Başkanı çalışmaların sabahın ilk ışıklarında başlayacaklarını belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.