Pozantı BelediyesiKomşum Bana Emanet İsmiyle İyilik Hareketi Başlattı

SİYASET 30.04.2020 - 11:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1787+ kez okundu.
 

Pozantı BelediyesiKomşum Bana Emanet İsmiyle İyilik Hareketi Başlattı

Adana’nın Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, yeni tip Kovid-19 Koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar için komşum bana emanet sloganıyla iyilik hareketi başlattı. Eskiden komşuların birbirlerine verdikleri bir tabak yemek ile sofraların zenginleştiğini ve bununla birlikte yardımlaşma duygusunun da geliştiğini belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, koronavirüs salgını başladığından beri zor durumda kalan vatandaşlara yardımcı olmak adına Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir'' düsturu doğrultusunda sosyal proje geliştirerek, hazırlattığı 300 adet ramazan kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak Pozantı'da iyilik hareketi başlattı. Komşum Bana Emanet sloganı ile başlattıkları iyilik hareketi ile ilgili açıklama yapan ve bütün Pozantılıları bu iyilik hareketine duyarlılık göstererek destek olmaya davet eden  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Ramazan ayı öncesi, Koronavirüs salgını sebebiyle işsiz kalmış, vatandaşlarımız ile yaşam zorluğu çeken insanlarımızın derdine derman olabilmek için komşumuza sunacağımız bir tabak yemek ile gönül sofralarına misafir olabilmek adına bu sosyal projemize değerli dostlarımın da destek olacağınıza sonsuz kez inanıyorum. Hazır ramazan ayı başlamışken iyilik hareketini ilçemiz Pozantı’dan başlattık. Amacımız Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Hadis-i Şerifinde buyurduğu gibi “komşusu açken tok yatan bizden değildir” düsturunu şiar edinmiş bir Müslüman topluluğu olarak mübarek ramazan ayı içerisinde komşularımıza yardımcı olmak hepimizin görevi olmalıdır. Eskiden komşularımız birbirlerine bir tabak yemek verir ve sofralarımız zenginleşirdi. Herkes birbirinden sebeplenir ve yardımlaşma duygusu gelişir ve çocuklarımızın ruhunda bunlar bir eğitim olarak yer alırdı. Ama bugün dijital bir platformun içerisinde kaybolmuş gitmiş bir toplumun maalesef yaşayan birer fertleriyiz. İnsanlığın öldüğü, yardımseverliğin kaybolduğu bir dünyada, özellikle içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgınının yarattığı zor süreçte maneviyatımızı yeniden hatırlamak, yeniden ayağa kalmak ve iyilik hareketinde sizlerde bizlerle beraber yer alarak katkı koymanızı bekliyorum dedi. 

Adana’nın Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, yeni tip Kovid-19 Koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar için komşum bana emanet sloganıyla iyilik hareketi başlattı.

Eskiden komşuların birbirlerine verdikleri bir tabak yemek ile sofraların zenginleştiğini ve bununla birlikte yardımlaşma duygusunun da geliştiğini belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, koronavirüs salgını başladığından beri zor durumda kalan vatandaşlara yardımcı olmak adına Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir'' düsturu doğrultusunda sosyal proje geliştirerek, hazırlattığı 300 adet ramazan kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak Pozantı'da iyilik hareketi başlattı.

Komşum Bana Emanet sloganı ile başlattıkları iyilik hareketi ile ilgili açıklama yapan ve bütün Pozantılıları bu iyilik hareketine duyarlılık göstererek destek olmaya davet eden  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Ramazan ayı öncesi, Koronavirüs salgını sebebiyle işsiz kalmış, vatandaşlarımız ile yaşam zorluğu çeken insanlarımızın derdine derman olabilmek için komşumuza sunacağımız bir tabak yemek ile gönül sofralarına misafir olabilmek adına bu sosyal projemize değerli dostlarımın da destek olacağınıza sonsuz kez inanıyorum. Hazır ramazan ayı başlamışken iyilik hareketini ilçemiz Pozantı’dan başlattık. Amacımız Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Hadis-i Şerifinde buyurduğu gibi “komşusu açken tok yatan bizden değildir” düsturunu şiar edinmiş bir Müslüman topluluğu olarak mübarek ramazan ayı içerisinde komşularımıza yardımcı olmak hepimizin görevi olmalıdır. Eskiden komşularımız birbirlerine bir tabak yemek verir ve sofralarımız zenginleşirdi. Herkes birbirinden sebeplenir ve yardımlaşma duygusu gelişir ve çocuklarımızın ruhunda bunlar bir eğitim olarak yer alırdı. Ama bugün dijital bir platformun içerisinde kaybolmuş gitmiş bir toplumun maalesef yaşayan birer fertleriyiz. İnsanlığın öldüğü, yardımseverliğin kaybolduğu bir dünyada, özellikle içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgınının yarattığı zor süreçte maneviyatımızı yeniden hatırlamak, yeniden ayağa kalmak ve iyilik hareketinde sizlerde bizlerle beraber yer alarak katkı koymanızı bekliyorum dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.