Prim desteği başvuruları devam ediyor

EKONOMİ 29.04.2018 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1283+ kez okundu.
 

Prim desteği başvuruları devam ediyor

  ADANA / Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2017 yılı hububat, baklagil ve dane mısır prim desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 4 Mayıs Cuma gününe kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi.  Doğan, konuya ilişkin açıklamasında, 2017 yılına dair Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını desteğe tabi ürüne ilişkin hasat dönemi öncesinde yaptırmış olmaları durumunda destekten yararlanabileceklerini hatırlattı. 2017 yılında üretilerek satışı yapılan, prim desteğine esas ürünlere, Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeli’ne göre destekleme ödemesi yapılacağını vurgulayan Mehmet Akın Doğan, “2017 yılı tarımsal destekleri kapsamında verilecek olan fark ödemesi destekleri; buğday, arpa, yulaf ve çavdar  için kilogramda 5 kuruş, kuru fasulye ve nohut için kilogramda 30 kuruş, dane mısır için ise kilogramda 3 kuruştur” dedi.  Başkan Doğan, prim desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin başvurularını,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüreğir İlçe Tarım Müdürlüğüne  yapabileceğini ifade etti. Başkan Doğan, üreticilerin yoğunluğa meydan vermemek için başvurularını son güne bırakmamalarını istedi.

 

ADANA / Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2017 yılı hububat, baklagil ve dane mısır prim desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 4 Mayıs Cuma gününe kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

 Doğan, konuya ilişkin açıklamasında, 2017 yılına dair Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını desteğe tabi ürüne ilişkin hasat dönemi öncesinde yaptırmış olmaları durumunda destekten yararlanabileceklerini hatırlattı.

2017 yılında üretilerek satışı yapılan, prim desteğine esas ürünlere, Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeli’ne göre destekleme ödemesi yapılacağını vurgulayan Mehmet Akın Doğan, “2017 yılı tarımsal destekleri kapsamında verilecek olan fark ödemesi destekleri; buğday, arpa, yulaf ve çavdar  için kilogramda 5 kuruş, kuru fasulye ve nohut için kilogramda 30 kuruş, dane mısır için ise kilogramda 3 kuruştur” dedi.

 Başkan Doğan, prim desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin başvurularını,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüreğir İlçe Tarım Müdürlüğüne  yapabileceğini ifade etti.

Başkan Doğan, üreticilerin yoğunluğa meydan vermemek için başvurularını son güne bırakmamalarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.