Rehabilitasyon öğretmenleri dert küpü!

GÜNDEM 20.02.2020 - 13:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1277+ kez okundu.
 

Rehabilitasyon öğretmenleri dert küpü!

  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, eğitim ideali uğruna yıllarını veren rehabilitasyon öğretmenlerinin sorunlarına duyarsız kalmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak rehabilitasyon öğretmenlerinin haklı taleplerini dile getiren Dr. Şevkin, çok sayıda sınıf, özel eğitim, okul öncesi, çocuk gelişimi bölümü mezunu gibi öğretmenlerin sertifika programıyla özel rehabilitasyon merkezlerinde görev yaptığına dikkat çekti. MESLEKİ İTİBARLARI KAYBOLUYOR Dr. Şevkin, gerek yasal statü gerekse ekonomik kaygılardan ötürü mesleki itibarlarını adeta kaybeden rehabilitasyon öğretmenlerinin şoför, hizmetli, temizlik görevlisi, aşçı ve ortaöğretim diplomasına sahip usta öğretici gibi değerlendirildiğini belirtti. Devlet okullarında öğretmenlerin birçok sorunla boğuşurken rehabilitasyon öğretmenlerinin kamuda görevli olan meslektaşlarından daha çok sorunla karşılaştığını kaydeden Dr. Şevkin, “Rehabilitasyon öğretmenlerinin rehabilitasyon merkezlerince hazırlanan sözleşmelerin bir yıl gibi süreyle yenilenmesi nedeniyle kıdem tazminatı hakkı yok sayılabiliyor. Buna benzer onlarca sorundan bahsetmek mümkün. Eğitim ideali uğruna yıllarını veren rehabilitasyon öğretmenlerimizin statü, özlük hakları ve çalışma koşulları sorunlarına kulak verilmesini talep ediyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı’nı bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, eğitim ideali uğruna yıllarını veren rehabilitasyon öğretmenlerinin sorunlarına duyarsız kalmadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak rehabilitasyon öğretmenlerinin haklı taleplerini dile getiren Dr. Şevkin, çok sayıda sınıf, özel eğitim, okul öncesi, çocuk gelişimi bölümü mezunu gibi öğretmenlerin sertifika programıyla özel rehabilitasyon merkezlerinde görev yaptığına dikkat çekti.

MESLEKİ İTİBARLARI KAYBOLUYOR

Dr. Şevkin, gerek yasal statü gerekse ekonomik kaygılardan ötürü mesleki itibarlarını adeta kaybeden rehabilitasyon öğretmenlerinin şoför, hizmetli, temizlik görevlisi, aşçı ve ortaöğretim diplomasına sahip usta öğretici gibi değerlendirildiğini belirtti.

Devlet okullarında öğretmenlerin birçok sorunla boğuşurken rehabilitasyon öğretmenlerinin kamuda görevli olan meslektaşlarından daha çok sorunla karşılaştığını kaydeden Dr. Şevkin, “Rehabilitasyon öğretmenlerinin rehabilitasyon merkezlerince hazırlanan sözleşmelerin bir yıl gibi süreyle yenilenmesi nedeniyle kıdem tazminatı hakkı yok sayılabiliyor. Buna benzer onlarca sorundan bahsetmek mümkün. Eğitim ideali uğruna yıllarını veren rehabilitasyon öğretmenlerimizin statü, özlük hakları ve çalışma koşulları sorunlarına kulak verilmesini talep ediyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı’nı bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.