REKTÖR PROF. DR. MERYEM TUNCEL İLAHİYAT FAKÜLTESİNİ ZİYARET ETTİ

EĞİTİM 11.09.2020 - 15:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2530+ kez okundu.
 

REKTÖR PROF. DR. MERYEM TUNCEL İLAHİYAT FAKÜLTESİNİ ZİYARET ETTİ

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel fakülte ve yüksekokul ziyaretlerine devam ediyor. Göreve geldiği günden itibaren eğitim ve araştırma alt yapısını geliştirerek dünya üniversiteleri arasında Çukurova Üniversitesi markasını taşımayı hedefleyen Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ İlahiyat Fakültesinde incelemede bulundu.   Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ateş karşıladı. İlahiyat Fakültesi binasını gezen Prof. Dr. Tuncel, kuruluş ve eğitim çalışmaları hakkında Prof. Dr. Ateş’ten bilgi aldı.   57. Alay Şehitleri Cami İnşaatı Devam Ediyor Prof. Dr. Ateş, İlahiyat Fakültesinin ilk öğrencilerini 1994-95 öğretim yılında alıp eğitim ve öğretime başladığını belirterek, ilk mezunlarını 1998-99 öğretim yılında verdiğini bildirdi. Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Türkiye ilahiyat fakülteleri sıralamasında yukarılarda olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ateş, fakülte binasının 2 blok olarak yaklaşık 7.000 m2 kapalı alandan oluştuğunu söyledi. Akademik ve idari kadro hakkında da bilgiler aktaran Prof. Dr. Ateş, 57. Alay Cami’nin yapım işinin de devam ettiğini destekler doğrultusunda tamamlanacağına değindi. İlahiyat Fakültesi akademik ve idari personeliyle de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, tek tek personel ile tanıştı.   “Dinimiz, ilk ilahi emri ‘oku’ olan bir dindir.” diyerek İslam Dini’nin eğitim ve öğretime verdiği öneme dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, bilimsel niteliğe sahip din bilginleri yetiştirmeyi hedefleyen Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesini daha iyi noktalara getirmek için çalışacaklarını söyledi.   Rektör Prof. Dr. Tuncel 57. Alay Şehitleri Cami İnşaatında İncelmelerde Bulundu 57. Alay Şehitleri Cami inşaatında da incelemede bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, caminin ibadete açılmasıyla ilgili olarak girişimlerde bulunarak gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti. Ziyaret ÇÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk Din Musikisi Bölümü Öğretim Üyesi Süleyman Tuna'nın ney dinletisi ile son buldu.  

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel fakülte ve yüksekokul ziyaretlerine devam ediyor. Göreve geldiği günden itibaren eğitim ve araştırma alt yapısını geliştirerek dünya üniversiteleri arasında Çukurova Üniversitesi markasını taşımayı hedefleyen Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ İlahiyat Fakültesinde incelemede bulundu.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ateş karşıladı. İlahiyat Fakültesi binasını gezen Prof. Dr. Tuncel, kuruluş ve eğitim çalışmaları hakkında Prof. Dr. Ateş’ten bilgi aldı.

 

57. Alay Şehitleri Cami İnşaatı Devam Ediyor

Prof. Dr. Ateş, İlahiyat Fakültesinin ilk öğrencilerini 1994-95 öğretim yılında alıp eğitim ve öğretime başladığını belirterek, ilk mezunlarını 1998-99 öğretim yılında verdiğini bildirdi. Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Türkiye ilahiyat fakülteleri sıralamasında yukarılarda olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ateş, fakülte binasının 2 blok olarak yaklaşık 7.000 m2 kapalı alandan oluştuğunu söyledi. Akademik ve idari kadro hakkında da bilgiler aktaran Prof. Dr. Ateş, 57. Alay Cami’nin yapım işinin de devam ettiğini destekler doğrultusunda tamamlanacağına değindi.

İlahiyat Fakültesi akademik ve idari personeliyle de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, tek tek personel ile tanıştı.

 

“Dinimiz, ilk ilahi emri ‘oku’ olan bir dindir.” diyerek İslam Dini’nin eğitim ve öğretime verdiği öneme dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, bilimsel niteliğe sahip din bilginleri yetiştirmeyi hedefleyen Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesini daha iyi noktalara getirmek için çalışacaklarını söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel 57. Alay Şehitleri Cami İnşaatında İncelmelerde Bulundu

57. Alay Şehitleri Cami inşaatında da incelemede bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, caminin ibadete açılmasıyla ilgili olarak girişimlerde bulunarak gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti.

Ziyaret ÇÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk Din Musikisi Bölümü Öğretim Üyesi Süleyman Tuna'nın ney dinletisi ile son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.