Rusya'dan ABD'ye Korkutan Uyarı: Limanlarımıza Yaklaşman Savaş İlanıdır

DÜNYA 06.05.2017 - 07:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1651+ kez okundu.
 

Rusya'dan ABD'ye Korkutan Uyarı: Limanlarımıza Yaklaşman Savaş İlanıdır

Rusya Federasyon Konseyi, ABD'nin Uzakdoğu'daki Rusya'ya ait limanları kontrol etmesinin, açıkça savaş ilanı olacağını açıkladı.
Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, ABD Kongresi'nin Rusya'nın Uzak DoğuBölgesi'nde, Primorye'de yer alan limanlarını denetleme yönündeki kararının uygulanmasının bir 'güç senaryosu' olduğunu ve savaş ilanı anlamına geldiğini söyledi. "BÖYLE BİR SENARYO AKLA YATMIYOR" Kosaçev, "ABD'nin kararının hiçbir zaman uygulanmamasını diliyorum. Zira bu, ABD gemileri tarafından denetilmesini öngören bir 'güç senaryosunu' beraberinde getiriyor. Böyle bir senaryo da savaş ilanı anlamına geldiğinden, akla yatmıyor" ifadelerini kullandı. ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI" Bu kararın 'uluslararası hukuka' aykırı olduğunu vurgulayan Kosaçev, "Hiçbir ülke ve hiçbir uluslararası organizasyon, özellikle de BM, ABD'ye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) alınan kararların uygulanmasını denetleme yetkisi vermedi" dedi. DENETLEYEBİLMESİ İÇİN BMGK'DAN GEÇMESİ GEREKİYOR Kosaçev, "ABD Kongresi, Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar getirme kararı aldı. Kararla, BMGK'nın Kuzey Kore'ye silah, nükleer ve füze teknolojisi sevkiyatının önlenmesi yönündeki kararının uygulanmasının denetlenmesi amaçlanıyor. Henüz tasarı halinde olan ve ABD Senatosu tarafından onaylanması beklenen kararın kabul edilmesi durumunda, Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi'ndeki limanların da denetlenebilmesi söz konusu" diye ekledi.
Rusya Federasyon Konseyi, ABD'nin Uzakdoğu'daki Rusya'ya ait limanları kontrol etmesinin, açıkça savaş ilanı olacağını açıkladı.

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, ABD Kongresi'nin Rusya'nın Uzak DoğuBölgesi'nde, Primorye'de yer alan limanlarını denetleme yönündeki kararının uygulanmasının bir 'güç senaryosu' olduğunu ve savaş ilanı anlamına geldiğini söyledi.

"BÖYLE BİR SENARYO AKLA YATMIYOR"

Kosaçev, "ABD'nin kararının hiçbir zaman uygulanmamasını diliyorum. Zira bu, ABD gemileri tarafından denetilmesini öngören bir 'güç senaryosunu' beraberinde getiriyor. Böyle bir senaryo da savaş ilanı anlamına geldiğinden, akla yatmıyor" ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI"

Bu kararın 'uluslararası hukuka' aykırı olduğunu vurgulayan Kosaçev, "Hiçbir ülke ve hiçbir uluslararası organizasyon, özellikle de BMABD'ye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) alınan kararların uygulanmasını denetleme yetkisi vermedi" dedi.

DENETLEYEBİLMESİ İÇİN BMGK'DAN GEÇMESİ GEREKİYOR

Kosaçev, "ABD Kongresi, Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar getirme kararı aldı. Kararla, BMGK'nın Kuzey Kore'ye silah, nükleer ve füze teknolojisi sevkiyatının önlenmesi yönündeki kararının uygulanmasının denetlenmesi amaçlanıyor. Henüz tasarı halinde olan ve ABD Senatosu tarafından onaylanması beklenen kararın kabul edilmesi durumunda, Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi'ndeki limanların da denetlenebilmesi söz konusu" diye ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.