SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KASIM’DA EK ÖDEME YOK!

GÜNDEM 05.11.2020 - 20:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1820+ kez okundu.
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KASIM’DA EK ÖDEME YOK!

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:
  Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)  Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Unvanına bakılmaksızın, (Tüm sağlık çalışanları, Fakülte Hastanesi çalışanları, ASM çalışanları ve tüm işçiler) seyyanen zam verilmesi, salgın bitene kadar tüm sağlık çalışanlarına  ikramiye  verilmesini talep ediyoruz" dedi. Nennioğlu, yaptığı açıklamada, tüm kamu kurumlarında 60 yaş üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı olan, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanların idari izinli olup, evden dönüşümlü çalışabileceğini hatırlatarak, bu uygulamanın sağlık çalışanlarına yönelik olmadığını bildirdi. Nennioğlu sağlık çalışanlarının dönüşümlü çalışamayacaklarını ve buna rağmen haklarını da alamadıklarını söyledi. Mart-Nisan-Mayıs aylarında sağlık çalışanlarına tavandan ödeme yapıldığını hatırlatan Nennioğlu, şöyle dedi: “ Uzman hekimler memnun değil; En az yüzde 50 uzman beklediği ek ödemeyi alamadı, memnun olmadılar; Hekimler memnun değil; çünkü bir çoğu tavan ödeme alamadı, memnun olmadılar;  Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları memnun olmadılar; Lise mezunu hemşireler memnun değil, çünkü 300 TL ek ödeme aldılar, memnun olmadılar; Genel idare hizmetlerinde görev alan memurlar hiç ek ödeme alamadılar, memnun olmadılar; Yardımcı hizmetleri sınıfında görev alanlar hiç ek ödeme alamadılar, memnun olmadılar; Sağlık ekibinin bir parçası olan daimi işçiler hiç ödeme alamadılar, memnun olmadılar; Üçüncü basamak yoğun bakımda çalışıp daha önce tavana yakın ek ödeme alan sağlık çalışanları memnun olmadılar.”  Ağustos- Eylül-Ekim aylarında tavan ödeme yapıldığını ancak kimsenin tavan ödemesini alamadığına dikkat çeken Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı'nın herkesi memnun edecek adımlar atması gerektiğini sözlerine ekledi.
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)  Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Unvanına bakılmaksızın, (Tüm sağlık çalışanları, Fakülte Hastanesi çalışanları, ASM çalışanları ve tüm işçiler) seyyanen zam verilmesi, salgın bitene kadar tüm sağlık çalışanlarına  ikramiye  verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Nennioğlu, yaptığı açıklamada, tüm kamu kurumlarında 60 yaş üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı olan, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanların idari izinli olup, evden dönüşümlü çalışabileceğini hatırlatarak, bu uygulamanın sağlık çalışanlarına yönelik olmadığını bildirdi. Nennioğlu sağlık çalışanlarının dönüşümlü çalışamayacaklarını ve buna rağmen haklarını da alamadıklarını söyledi. Mart-Nisan-Mayıs aylarında sağlık çalışanlarına tavandan ödeme yapıldığını hatırlatan Nennioğlu, şöyle dedi: “ Uzman hekimler memnun değil; En az yüzde 50 uzman beklediği ek ödemeyi alamadı, memnun olmadılar; Hekimler memnun değil; çünkü bir çoğu tavan ödeme alamadı, memnun olmadılar;  Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları memnun olmadılar; Lise mezunu hemşireler memnun değil, çünkü 300 TL ek ödeme aldılar, memnun olmadılar; Genel idare hizmetlerinde görev alan memurlar hiç ek ödeme alamadılar, memnun olmadılar; Yardımcı hizmetleri sınıfında görev alanlar hiç ek ödeme alamadılar, memnun olmadılar; Sağlık ekibinin bir parçası olan daimi işçiler hiç ödeme alamadılar, memnun olmadılar; Üçüncü basamak yoğun bakımda çalışıp daha önce tavana yakın ek ödeme alan sağlık çalışanları memnun olmadılar.” 

Ağustos- Eylül-Ekim aylarında tavan ödeme yapıldığını ancak kimsenin tavan ödemesini alamadığına dikkat çeken Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı'nın herkesi memnun edecek adımlar atması gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.