SAĞLIKLI BESLEN, SU İÇ VE YÜRÜ ZİNDE KAL!

SAĞLIK-YAŞAM 26.06.2018 - 11:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2784+ kez okundu.
 

SAĞLIKLI BESLEN, SU İÇ VE YÜRÜ ZİNDE KAL!

Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, düzenli ve dengeli beslenmenin sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı olduğunu söyledi.
“DÜZENLİ BESLEN AYRAN İÇ” Şenses, yaptığı açıklamada, her zaman beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek sağlıklı yaşam için dengeli ve düzenli beslenmenin şart olduğunu bildirdi. Şenses, 3 ana öğün tüketmeye dikkat edilmesini, öğünlerin arasına sağlıklı atıştırmalıklar eklenmesi gerektiğini bildirdi. Ara öğünlerde yaz meyveleri, süt, ayran gibi aynı zamanda sıvı ihtiyacını karşılayacak ara öğünler tercih edilmesini isteyen Şenses, “Az ve sık beslenilmeli, öğün atlamamaya özen gösterilmelidir. Ara öğünle metabolizmanız hızlanır” dedi.  “LİFLİ BESİNLER YEYİN”  Her sabah kaliteli bir kahvaltı yapmaya dikkat edilmesini isteyen Şenses, “Hafif ama tok tutan besinler tercih edin. Bunun için peynir, yumurta, süt gibi protein içeriği yüksek ve tok tutan besinler yiyin. Tam tahıllı ekmek ve söğüş sebzeler ile aldığınız lif miktarınızı artırın” dedi.  “HAFTADA 150 DAKİKALIK YÜRÜYÜŞ ŞART”  Günde ortalama 1,5 – 2 litre su içilmesi gerektiğine dikkat çeken Şenses, çay ve kahve yerine soğuk çay,  ayran, taze sıkılmış meyve suyu, limonatanın tercih edilmesinin faydalı olacağını bildirdi. Mutlaka egzersiz veya yürüyüş yapmaya dikkat edilmesini isteyen Şenses, haftada 150 dakika veya günde 10 bin adım atılmasının önemine  vurgu yaptı. Şenses, yaz aylarında özellikle diyabet, tansiyon, kalp rahatsızlığı, böbrek problemleri olanların diyetlerine dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, düzenli ve dengeli beslenmenin sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

“DÜZENLİ BESLEN AYRAN İÇ”
Şenses, yaptığı açıklamada, her zaman beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek sağlıklı yaşam için dengeli ve düzenli beslenmenin şart olduğunu bildirdi. Şenses, 3 ana öğün tüketmeye dikkat edilmesini, öğünlerin arasına sağlıklı atıştırmalıklar eklenmesi gerektiğini bildirdi. Ara öğünlerde yaz meyveleri, süt, ayran gibi aynı zamanda sıvı ihtiyacını karşılayacak ara öğünler tercih edilmesini isteyen Şenses, “Az ve sık beslenilmeli, öğün atlamamaya özen gösterilmelidir. Ara öğünle metabolizmanız hızlanır” dedi. 
“LİFLİ BESİNLER YEYİN” 
Her sabah kaliteli bir kahvaltı yapmaya dikkat edilmesini isteyen Şenses, “Hafif ama tok tutan besinler tercih edin. Bunun için peynir, yumurta, süt gibi protein içeriği yüksek ve tok tutan besinler yiyin. Tam tahıllı ekmek ve söğüş sebzeler ile aldığınız lif miktarınızı artırın” dedi. 
“HAFTADA 150 DAKİKALIK YÜRÜYÜŞ ŞART” 
Günde ortalama 1,5 – 2 litre su içilmesi gerektiğine dikkat çeken Şenses, çay ve kahve yerine soğuk çay,  ayran, taze sıkılmış meyve suyu, limonatanın tercih edilmesinin faydalı olacağını bildirdi. Mutlaka egzersiz veya yürüyüş yapmaya dikkat edilmesini isteyen Şenses, haftada 150 dakika veya günde 10 bin adım atılmasının önemine  vurgu yaptı. Şenses, yaz aylarında özellikle diyabet, tansiyon, kalp rahatsızlığı, böbrek problemleri olanların diyetlerine dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.