“Sağlık çalışanlarına yapılan haksızlık ve adaletsizliğin tarifi mümkün değil”

GÜNDEM 25.01.2021 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1691+ kez okundu.
 

“Sağlık çalışanlarına yapılan haksızlık ve adaletsizliğin tarifi mümkün değil”

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Adana Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Covid-19 birçok hayatı altüst etti, sevdiğimiz birçok insanı da aramızdan ayırdı. Bir yıl önce başlanan koronavirüsle mücadelenin neferlerine, Sağlık Bakanlığı’nın o günden bugüne yaptığı haksızlık ve adaletsizliğin tarifi mümkün değil” dedi.  SENDİKACILIĞI SOSYAL PLATFORMLARA TAŞIDIK Nennioğlu, Covid -19 tedbirlerinden dolayı iki aydır toplanma yasağı olduğunu anımsatarak, Adana Şehir Hastanesi önünde, sağlık çalışanlarıyla birlikte açıklama yaptı. Nennioğlu, Sağlık-Sen’in yasaklardan en fazla etkilenen sendikal faaliyetleri, dijital ve sosyal platformlara taşıdığına dikkat çekerek, bugüne kadar Sağlık Bakanlığı’na en fazla talep ileten sivil toplum kuruluşu olarak öne çıktıklarını anlattı.  HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMADI  Nennioğlu, “Bugün diklenmeden dik duran Sağlık-Sen'in vizyonu ve misyonunu muhataplara yeniden hatırlatma günüdür.  Sağlık Bakanlığı’nın taleplerimizi neden dinlemek ve yerine getirmek zorunda olduğunu hatırlatmaya, bilmeyenlere, o günlere tanık olmayanlara da anlatacağız” ifadelerini kullandı.  Nennioğlu, 1992 yılında kurulan Erdemliler Hareketi Memur-Sen ile birlikte, sivil toplum örgütü anlayışında yeni bir uyanış yaşandığını ve o günden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını kaydetti. Nennioğlu, 28 Şubat, e-muhtıra, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’ta  Memur-Sen’in, “Meclis milletindir, meclisin kararı milletin kararıdır.”  düsturuyla hareket ettiklerini ve taraf olup devletin yanında saf tuttuklarını ancak  Memur-Sen'e bu  yapılanların ahde vefasızlık emareleri olduğunu bildirdi.  HER YOL VE YÖNTEMİ KULLANMAYI SÜRDÜRECEĞİZ  Nennioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu nedenle sorumluların derhal adaletten uzak yaptıkları bütün uygulamaları ve yönetmelikleri değiştirip adaleti yeniden tesis etmeleri sadece Covid sürecinde değil, yeni Türkiye'nin oluşmasında başrol oyuncularından olan Sağlık-Sen’i çalışanları ile karşı karşıya getirmekten vazgeçmeleri gerekmektedir. Ayrıca üyelerinin aidatlarıyla gününü gün edip, bugüne kadar bütün yükü Sağlık- Sen'e yükleyip her olumsuzlukta ‘yetkili sizsiniz’  diye söylenip, bizim yıpranmamızı bekleyen diğer sivil toplum örgütlerine de bir çift söz söylemek bütün sağlık çalışanlarımız adına kendi üzerimde bir yük olduğu için sorumluluktur. Hak aramak için, eylem yapmak için yetkiye gerek yoktur. İşte meydan, işte bakan. Neyse söyleyecekleriniz bize değil, bakanlığa söylemeniz hem aldığınız paranın helalliği, hem de haklarını size teslim edenlere borcunuzdur ve doğru olandır. Sağlık-Sen bundan sonra da önümüzdeki uzun yıllar boyunca bugüne kadar birçok hakkın kazanılmasını sağladığı gibi bundan sonra da kazanmak için her yol ve yöntemi kullanmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah başta sağlık çalışanlarımızın ve milletimizin bu zor günlerde yar ve yardımcısı olsun.”
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Adana Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Covid-19 birçok hayatı altüst etti, sevdiğimiz birçok insanı da aramızdan ayırdı. Bir yıl önce başlanan koronavirüsle mücadelenin neferlerine, Sağlık Bakanlığı’nın o günden bugüne yaptığı haksızlık ve adaletsizliğin tarifi mümkün değil” dedi. 

SENDİKACILIĞI SOSYAL PLATFORMLARA TAŞIDIK
Nennioğlu, Covid -19 tedbirlerinden dolayı iki aydır toplanma yasağı olduğunu anımsatarak, Adana Şehir Hastanesi önünde, sağlık çalışanlarıyla birlikte açıklama yaptı. Nennioğlu, Sağlık-Sen’in yasaklardan en fazla etkilenen sendikal faaliyetleri, dijital ve sosyal platformlara taşıdığına dikkat çekerek, bugüne kadar Sağlık Bakanlığı’na en fazla talep ileten sivil toplum kuruluşu olarak öne çıktıklarını anlattı. 
HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMADI 
Nennioğlu, “Bugün diklenmeden dik duran Sağlık-Sen'in vizyonu ve misyonunu muhataplara yeniden hatırlatma günüdür.  Sağlık Bakanlığı’nın taleplerimizi neden dinlemek ve yerine getirmek zorunda olduğunu hatırlatmaya, bilmeyenlere, o günlere tanık olmayanlara da anlatacağız” ifadelerini kullandı. 
Nennioğlu, 1992 yılında kurulan Erdemliler Hareketi Memur-Sen ile birlikte, sivil toplum örgütü anlayışında yeni bir uyanış yaşandığını ve o günden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını kaydetti. Nennioğlu, 28 Şubat, e-muhtıra, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’ta  Memur-Sen’in, “Meclis milletindir, meclisin kararı milletin kararıdır.”  düsturuyla hareket ettiklerini ve taraf olup devletin yanında saf tuttuklarını ancak  Memur-Sen'e bu  yapılanların ahde vefasızlık emareleri olduğunu bildirdi. 
HER YOL VE YÖNTEMİ KULLANMAYI SÜRDÜRECEĞİZ 
Nennioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu nedenle sorumluların derhal adaletten uzak yaptıkları bütün uygulamaları ve yönetmelikleri değiştirip adaleti yeniden tesis etmeleri sadece Covid sürecinde değil, yeni Türkiye'nin oluşmasında başrol oyuncularından olan Sağlık-Sen’i çalışanları ile karşı karşıya getirmekten vazgeçmeleri gerekmektedir. Ayrıca üyelerinin aidatlarıyla gününü gün edip, bugüne kadar bütün yükü Sağlık- Sen'e yükleyip her olumsuzlukta ‘yetkili sizsiniz’  diye söylenip, bizim yıpranmamızı bekleyen diğer sivil toplum örgütlerine de bir çift söz söylemek bütün sağlık çalışanlarımız adına kendi üzerimde bir yük olduğu için sorumluluktur. Hak aramak için, eylem yapmak için yetkiye gerek yoktur. İşte meydan, işte bakan. Neyse söyleyecekleriniz bize değil, bakanlığa söylemeniz hem aldığınız paranın helalliği, hem de haklarını size teslim edenlere borcunuzdur ve doğru olandır. Sağlık-Sen bundan sonra da önümüzdeki uzun yıllar boyunca bugüne kadar birçok hakkın kazanılmasını sağladığı gibi bundan sonra da kazanmak için her yol ve yöntemi kullanmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah başta sağlık çalışanlarımızın ve milletimizin bu zor günlerde yar ve yardımcısı olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.