Şairler, ‘Dünya Şiir Günü’nde Adana Yaşam Sanat’ta buluştu

24.03.2019 - 18:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2153+ kez okundu.
 

Şairler, ‘Dünya Şiir Günü’nde Adana Yaşam Sanat’ta buluştu

Adana Yaşam Sanat Derneği’nce düzenlenen “Dünya Şiir Günü Kutlaması” Adana, Mersin, Antakya, İskenderun ve Osmaniye’den gelen şairlerin katılımıyla gerçekleştirildi. OLMASI GEREKEN BUYDU Dernek binasında gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını yapan Adana Yaşam Sanat Derneği Başkanı Mehmet Taşar, derneklerinin kültür  ve sanatın bir buluşma merkezi olduğunu belirterek, “Adana, Mersin, Antakya, İskenderun ve Osmaniye’den şairlerin bir araya gelmesi aslında olması gereken bir güçbirliğini sağladı” dedi. BİLDİRİYİ DUYULAR OKUDU Mehmet Taşar, “Burada bulunan tüm şair arkadaşlarım geçmişteki bütün şairlere borçludur. Tıpkı gelecekti şairlerin sizlere borçlu olacağı gibi. Bu sorumluluğu taşıdığını düşündüğüm bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.  2019 PEN Türkiye Şiir ödülünün kazanan şairi Süreyya Berfe’nin yazdığı ‘Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni ise şair Demet Duyular Doğan okudu. Doğan’ın okuduğu bildiri şöyle:  “Aklıma gelmezdi Şiir Günü göreceğim. Şiir Günü Bildirisi yazacağım hiç gelmezdi. Oldu. Şiir böyle bir bela işte, insanın başına geliverir. Yorgo Seferis, Saint John Perse, Turgut Uyar sanki hiç yaşamadılar, hiç şiir yazmadılar. Başkaları da var tabii.. Ne mutlu bana PEN’den ödül aldım. Her zaman genç olmaya çalışacağım. “Gümüş koktu azalan sigaralar bana bir yolculuk ısmarla.” Yeryüzünde şiirden başka yalnız var mıdır acaba? İstediğiniz kadar dünyada da kainatta da şiir günü yapalım yalnızlığını gideremeyiz. Belki de ne kadar şair varsa o kadar şiir vardır. Dünya Şiir Günü’nüz kutlu olsun…” Şairlerin şiir okuduğu etkinlik, daha sonra Merdiven Ocakbaşı’nda devam etti. 

Adana Yaşam Sanat Derneği’nce düzenlenen “Dünya Şiir Günü Kutlaması” Adana, Mersin, Antakya, İskenderun ve Osmaniye’den gelen şairlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

OLMASI GEREKEN BUYDU

Dernek binasında gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını yapan Adana Yaşam Sanat Derneği Başkanı Mehmet Taşar, derneklerinin kültür  ve sanatın bir buluşma merkezi olduğunu belirterek, “Adana, Mersin, Antakya, İskenderun ve Osmaniye’den şairlerin bir araya gelmesi aslında olması gereken bir güçbirliğini sağladı” dedi.

BİLDİRİYİ DUYULAR OKUDU

Mehmet Taşar, “Burada bulunan tüm şair arkadaşlarım geçmişteki bütün şairlere borçludur. Tıpkı gelecekti şairlerin sizlere borçlu olacağı gibi. Bu sorumluluğu taşıdığını düşündüğüm bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.  2019 PEN Türkiye Şiir ödülünün kazanan şairi Süreyya Berfe’nin yazdığı Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni ise şair Demet Duyular Doğan okudu.

Doğan’ın okuduğu bildiri şöyle:

 “Aklıma gelmezdi

Şiir Günü göreceğim.

Şiir Günü Bildirisi yazacağım hiç gelmezdi.

Oldu.

Şiir böyle bir bela işte,

insanın başına geliverir.

Yorgo Seferis, Saint John Perse, Turgut Uyar

sanki hiç yaşamadılar,

hiç şiir yazmadılar.

Başkaları da var tabii..

Ne mutlu bana PEN’den ödül aldım.

Her zaman genç olmaya çalışacağım.

“Gümüş koktu azalan sigaralar

bana bir yolculuk ısmarla.”

Yeryüzünde şiirden başka yalnız var mıdır acaba?

İstediğiniz kadar dünyada da kainatta da şiir günü yapalım

yalnızlığını gideremeyiz.

Belki de ne kadar şair varsa o kadar şiir vardır.

Dünya Şiir Günü’nüz kutlu olsun…”

Şairlerin şiir okuduğu etkinlik, daha sonra Merdiven Ocakbaşı’nda devam etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.