Sakarya’nın önerisi reform paketinde

EKONOMİ 14.03.2021 - 18:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2538+ kez okundu.
 

Sakarya’nın önerisi reform paketinde

  Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkan Yardımcısı ve Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın ‘Dijital para önerisi’ ekonomi reform paketinde de yer aldı.     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın da yer aldığı TÜGİK heyetini 22 Ocak’ta İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü’nde kabul etmişti. Bu kabulde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı çalışma toplantısı yapılmıştı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, Başkan Sakarya, istihdamı da doğrudan etkileyecek yeni yatırımların önemine dikkat çekmiş, kredi faizlerinin yüksek oluşunun girişimci işadamlarını düşündürdüğünü, yüksek faizin yapılmak istenen yatırımları da zora soktuğunu dile getirmişti. Sakarya, toplantıda Maliye Bakanı Lütfü Elvan’a dijital TL önerisinde bulunarak, dijital TL’nin ülke ekonomisi için önemine dikkat çekmiş, bu uygulamanın kayıt dışı ekonomiyi azaltacağını, pazar, ürün fiyat takibini kolaylaştıracağını kaydetmişti.   Sakarya’nın dijital para önerisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reform paketinde de yer aldı. Finans sektörünün kurumsal altyapısını geliştirmek için bir dizi adım attıklarını bildiren Erdoğan, “Bu maksatla, ülkemizin tüm kredi ve risk verilerinin toplandığı Risk Merkezini yeniden yapılandırıyoruz. Kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan TROY’u, ayrı bir şirket çatısı altına alıyoruz. Dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımları atıyoruz” dedi. Ekonomi reform paketini değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Türkiye’nin ekonomi başta olmak üzere çeşitli yapısal alanlarda reforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reform paketinde fiyat istikrarının sağlanması, istihdamın desteklenmesi, bütçenin disipline edilmesi, harcamaların kontrol altına alınmasına yönelik adımların önemli olduğunu vurgulayan Sakarya, “TÜGİK heyeti olarak paketin hazırlanma sürecinde düşüncelerimizi bildirmiştik. Ocak ayında yaptığımız ziyarette dijital TL önerisini bizzat gündeme getirmiştim. Dijital TL’nin yanı sıra kurumsal yapının güçlendirilmesi, dijital dönüşüm ve sanayide yeşil dönüşümü destekleyen adımların atılıyor olması ülke olarak küresel rekabet gücümüzü artıracak önemli kararlardır. Ülkemiz ekonomisi açısından pozitif büyümeye olumlu katkılar sunacak olan reform paketi, pandemi nedeniyle yaşadığımız zorlu dönemin etkilerinden kurtulma yolunda önemli adımların atılmasını da sağlayacaktır” dedi.

 

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkan Yardımcısı ve Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın ‘Dijital para önerisi’ ekonomi reform paketinde de yer aldı.  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın da yer aldığı TÜGİK heyetini 22 Ocak’ta İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü’nde kabul etmişti. Bu kabulde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı çalışma toplantısı yapılmıştı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, Başkan Sakarya, istihdamı da doğrudan etkileyecek yeni yatırımların önemine dikkat çekmiş, kredi faizlerinin yüksek oluşunun girişimci işadamlarını düşündürdüğünü, yüksek faizin yapılmak istenen yatırımları da zora soktuğunu dile getirmişti. Sakarya, toplantıda Maliye Bakanı Lütfü Elvan’a dijital TL önerisinde bulunarak, dijital TL’nin ülke ekonomisi için önemine dikkat çekmiş, bu uygulamanın kayıt dışı ekonomiyi azaltacağını, pazar, ürün fiyat takibini kolaylaştıracağını kaydetmişti.

 

Sakarya’nın dijital para önerisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reform paketinde de yer aldı. Finans sektörünün kurumsal altyapısını geliştirmek için bir dizi adım attıklarını bildiren Erdoğan, “Bu maksatla, ülkemizin tüm kredi ve risk verilerinin toplandığı Risk Merkezini yeniden yapılandırıyoruz. Kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan TROY’u, ayrı bir şirket çatısı altına alıyoruz. Dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımları atıyoruz” dedi. Ekonomi reform paketini değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Türkiye’nin ekonomi başta olmak üzere çeşitli yapısal alanlarda reforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reform paketinde fiyat istikrarının sağlanması, istihdamın desteklenmesi, bütçenin disipline edilmesi, harcamaların kontrol altına alınmasına yönelik adımların önemli olduğunu vurgulayan Sakarya, “TÜGİK heyeti olarak paketin hazırlanma sürecinde düşüncelerimizi bildirmiştik. Ocak ayında yaptığımız ziyarette dijital TL önerisini bizzat gündeme getirmiştim. Dijital TL’nin yanı sıra kurumsal yapının güçlendirilmesi, dijital dönüşüm ve sanayide yeşil dönüşümü destekleyen adımların atılıyor olması ülke olarak küresel rekabet gücümüzü artıracak önemli kararlardır. Ülkemiz ekonomisi açısından pozitif büyümeye olumlu katkılar sunacak olan reform paketi, pandemi nedeniyle yaşadığımız zorlu dönemin etkilerinden kurtulma yolunda önemli adımların atılmasını da sağlayacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.