Saklı tarih gün yüzüne çıkarılıyor

TURİZM 17.10.2015 - 17:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1099+ kez okundu.
 

Saklı tarih gün yüzüne çıkarılıyor

        Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Şar’daki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi.  Belediye Başkanı Remzi Ergü, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve beraberindeki ekiple birlikte Kayseri il sınırına birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Şar Ören Yeri’nde incelemelerde bulundu. Heyet, Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yanı sıra Tufanbeyli Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarını da yerinde inceledi. Buradaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkararak turizme kazandıracaklarını belirten Belediye Başkanı Remzi Ergü, “İl Kültür ve Turizm Müdürümüze ilçemize kadar gelip yerinde inceleme yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün Şar’da bir şeyler yapılıyorsa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün bunlarda katkısı çok büyüktür. Allah’ın izniyle bu dönem yapılacak olan çalışmalar sonucunda Şar ı artık ülke turizmine kazandırıp dünyanın önde gelen tarihi mekanlarından biri haline getireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminin yanı sıra her zaman bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Ömer Çelik Bey başta olmak üzere Adana Valimiz, İl Kültür Müdürümüz, İlçe Başkanımız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar yapılamayanı yapmamızda desteklerini esirgemediler” dedi.  ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR   Kırık Kilise, Ala Kapı, Tiyatro Alanı ve Hamam gibi tarihi kalıntıların yanı sıra kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenlemesi yapılan alanlarda incelemelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de şunları söyledi:  “5 bin yıllık tarihi olan Şar, ülke turizmine kazandırılacak. Bu konuda belediye başkanımızı gayretlerinden dolayı kutluyorum. Daha önceki dönemlerde SİT alanı olmasından dolayı herhangi bir çalışma yapılamazken, belediye başkanımızın çabalarıyla Kültür Bakanlığı onayıyla kilitli parke taşı döşemesi, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları başladı. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki aşamalarda da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi ve desteği başkanımızdan ve Şar’dan esirgemeyeceğiz” dedi. Gezi incelemede, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ile Belediye Başkanı Remzi Ergü’ye Kültür ve Sosyal işler Müdür Vekili Oktay Çiper ile Şar Mahallesi Muhtarı Kemal Durnagölü de eşlik etti.  

    

 

 Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Şar’daki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

 Belediye Başkanı Remzi Ergü, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve beraberindeki ekiple birlikte Kayseri il sınırına birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Şar Ören Yeri’nde incelemelerde bulundu. Heyet, Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yanı sıra Tufanbeyli Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarını da yerinde inceledi.

Buradaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkararak turizme kazandıracaklarını belirten Belediye Başkanı Remzi Ergü, “İl Kültür ve Turizm Müdürümüze ilçemize kadar gelip yerinde inceleme yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün Şar’da bir şeyler yapılıyorsa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün bunlarda katkısı çok büyüktür. Allah’ın izniyle bu dönem yapılacak olan çalışmalar sonucunda Şar ı artık ülke turizmine kazandırıp dünyanın önde gelen tarihi mekanlarından biri haline getireceğiz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminin yanı sıra her zaman bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Ömer Çelik Bey başta olmak üzere Adana Valimiz, İl Kültür Müdürümüz, İlçe Başkanımız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar yapılamayanı yapmamızda desteklerini esirgemediler” dedi.

 ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

 Kırık Kilise, Ala Kapı, Tiyatro Alanı ve Hamam gibi tarihi kalıntıların yanı sıra kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenlemesi yapılan alanlarda incelemelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de şunları söyledi:

 “5 bin yıllık tarihi olan Şar, ülke turizmine kazandırılacak. Bu konuda belediye başkanımızı gayretlerinden dolayı kutluyorum. Daha önceki dönemlerde SİT alanı olmasından dolayı herhangi bir çalışma yapılamazken, belediye başkanımızın çabalarıyla Kültür Bakanlığı onayıyla kilitli parke taşı döşemesi, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları başladı. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki aşamalarda da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi ve desteği başkanımızdan ve Şar’dan esirgemeyeceğiz” dedi.

Gezi incelemede, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ile Belediye Başkanı Remzi Ergü’ye Kültür ve Sosyal işler Müdür Vekili Oktay Çiper ile Şar Mahallesi Muhtarı Kemal Durnagölü de eşlik etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.