SANAT BANA SABRI ÖĞRETTİ

10.09.2017 - 14:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2520+ kez okundu.
 

SANAT BANA SABRI ÖĞRETTİ

Adana’da alevde cam şekillendirmeden porselene, seramikten çini ve ebruya kadar onlarca esere imza atan Sanatsal Tasarımcı Nehir Özerpalet, kendine ait bir tarz oluşturduğunu ve hayata bakış açısının da sanatla değiştiğini söyledi.
  Adana’da tabir yerindeyse ‘cama hayat üfleyen’ ender sanatçılardan biri olan Sanatsal tasarımcı B.Nehir Özerpalet, “İyi işler ortaya koyarsanız, herkes sizi bulmak için uğraşır” diyor. Özerpalet, çalışkanlık ve disiplinin hayatında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “7 saat boyunca yerimden kalkmadan eserlerim için uğraştığım oluyor” dedi.  KAZAKİSTAN’DA GÖSTERİ YAPTI! Camın yanı sıra, seramik, porselen, çini ve ebruda onlarca esere imza atan Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği üyesi de olan Özerpalet, en son Ekonomi Bakanlığı’nca Kazakistan Astana’da EXPO 2017 Fuarı’nda sanat alanında ülkemizin tanıtımı için yer aldı. Özerpalet, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı fuardaki Türk gününde yakın ilgiyle karşılaştı, burada geleneksel el sanatları çini ve ebruyla ilgili gösteriler yaptı.  “SAKİNLİK VE SABRI ÖĞRENDİM”  Özerpalet, geleneksel el sanatlarında kendini geliştirmeye ve hayatında ‘yeni başlangıçlar’ yapmaya 2009 yılında başladı. Çeşitli özel ve kurumsal atölyelerde cam, çini ve seramik eğitimleri alan Özerpalet, “Sanatın farklı alanlarında yaptığım atölye çalışmaları, hayata yaşama bakış açımı değiştirdi. Hiç sabırlı yapıya sahip biri değilken sakinlik ve sabrı öğrendim”  dedi.  “KENDİME HAS TARZ OLUŞTURDUM” Öğrenme ve kendini geliştirme sürecinde yaptığı çalışmalarla çeşitli mekanlarda kişisel ve karma sergilere katıldığına dikkat çeken Sanatsal tasarımcı, işin arka mutfağında, çıraklık, kalfalık ve ustalık yapıldığında işle bütünleşip ‘kendinize has bir tarz oluşturma’ya başlandığına dikkat çekerek sergilerin de kendini ifade etme biçimi yarattığına vurgu yaptı. “DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAYI ÖĞRENDİM” Özerpalet şunları anlattı: “Her zaman çok şanslı olduğumu düşünürüm. Eğitim aldığım hocalarım da şansım. Sanat alanında temelimi oluşturan hocalarım Gül Özdoğan, cam hocam Ömür Duruerk, seramik hocam Esra Aydınalev hayatımı şekillendiren önemli değerlerdir. Kendi alanlarındaki bilgilerini paylaşırken onlardan disiplinli çalışmayı, prensip sahibi olmanın önemini, her şeyden önemlisi ahlaklı çalışmayı örnek aldım. Hocalarımdan aldığım disiplinle, hayallerimi büyütüp, korkularımdan sıyrılıp sanatın ışığında düşsel yolculuğuma kendi atölyemde devam ediyorum.” “KİŞİYE ÖZEL SİPARİŞLER ALIYORUM” Sanatsal tasarımcı Özerpalet, bugüne kadar onlarca kurum ve kuruluşla iş adamları için çiniden seramiğe, porselenden cam işçiliğine özel tasarımlar hazırladığını hatırlatarak, kendi atölyesinde ‘kişiye özel siparişler aldığını’ bildirdi. Hayalinin Adana’da cam atölyeleri kurmak ve geleneksel el sanatlarını yaşatacak öğrenciler yetiştirmek olduğunu anlatan Özerpalet, bu yılın son aylarına doğru kişisel cam sergisi açacağını da sözlerine ekledi.
Adana’da alevde cam şekillendirmeden porselene, seramikten çini ve ebruya kadar onlarca esere imza atan Sanatsal Tasarımcı Nehir Özerpalet, kendine ait bir tarz oluşturduğunu ve hayata bakış açısının da sanatla değiştiğini söyledi.

 

Adana’da tabir yerindeyse ‘cama hayat üfleyen’ ender sanatçılardan biri olan Sanatsal tasarımcı B.Nehir Özerpalet, “İyi işler ortaya koyarsanız, herkes sizi bulmak için uğraşır” diyor. Özerpalet, çalışkanlık ve disiplinin hayatında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “7 saat boyunca yerimden kalkmadan eserlerim için uğraştığım oluyor” dedi. 
KAZAKİSTAN’DA GÖSTERİ YAPTI!
Camın yanı sıra, seramik, porselen, çini ve ebruda onlarca esere imza atan Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği üyesi de olan Özerpalet, en son Ekonomi Bakanlığı’nca Kazakistan Astana’da EXPO 2017 Fuarı’nda sanat alanında ülkemizin tanıtımı için yer aldı. Özerpalet, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı fuardaki Türk gününde yakın ilgiyle karşılaştı, burada geleneksel el sanatları çini ve ebruyla ilgili gösteriler yaptı. 
“SAKİNLİK VE SABRI ÖĞRENDİM” 
Özerpalet, geleneksel el sanatlarında kendini geliştirmeye ve hayatında ‘yeni başlangıçlar’ yapmaya 2009 yılında başladı. Çeşitli özel ve kurumsal atölyelerde cam, çini ve seramik eğitimleri alan Özerpalet, “Sanatın farklı alanlarında yaptığım atölye çalışmaları, hayata yaşama bakış açımı değiştirdi. Hiç sabırlı yapıya sahip biri değilken sakinlik ve sabrı öğrendim”  dedi. 
“KENDİME HAS TARZ OLUŞTURDUM”
Öğrenme ve kendini geliştirme sürecinde yaptığı çalışmalarla çeşitli mekanlarda kişisel ve karma sergilere katıldığına dikkat çeken Sanatsal tasarımcı, işin arka mutfağında, çıraklık, kalfalık ve ustalık yapıldığında işle bütünleşip ‘kendinize has bir tarz oluşturma’ya başlandığına dikkat çekerek sergilerin de kendini ifade etme biçimi yarattığına vurgu yaptı.
“DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAYI ÖĞRENDİM”
Özerpalet şunları anlattı: “Her zaman çok şanslı olduğumu düşünürüm. Eğitim aldığım hocalarım da şansım. Sanat alanında temelimi oluşturan hocalarım Gül Özdoğan, cam hocam Ömür Duruerk, seramik hocam Esra Aydınalev hayatımı şekillendiren önemli değerlerdir. Kendi alanlarındaki bilgilerini paylaşırken onlardan disiplinli çalışmayı, prensip sahibi olmanın önemini, her şeyden önemlisi ahlaklı çalışmayı örnek aldım. Hocalarımdan aldığım disiplinle, hayallerimi büyütüp, korkularımdan sıyrılıp sanatın ışığında düşsel yolculuğuma kendi atölyemde devam ediyorum.”
“KİŞİYE ÖZEL SİPARİŞLER ALIYORUM”
Sanatsal tasarımcı Özerpalet, bugüne kadar onlarca kurum ve kuruluşla iş adamları için çiniden seramiğe, porselenden cam işçiliğine özel tasarımlar hazırladığını hatırlatarak, kendi atölyesinde ‘kişiye özel siparişler aldığını’ bildirdi. Hayalinin Adana’da cam atölyeleri kurmak ve geleneksel el sanatlarını yaşatacak öğrenciler yetiştirmek olduğunu anlatan Özerpalet, bu yılın son aylarına doğru kişisel cam sergisi açacağını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.