SANAYİ SEKTÖRÜNE DOKTORALI IŞIKLILAR GELİYOR

EKONOMİ 03.12.2018 - 18:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2088+ kez okundu.
 

SANAYİ SEKTÖRÜNE DOKTORALI IŞIKLILAR GELİYOR

  TÜBİTAK’ın Türkiye’nin sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik başlattığı ‘Sanayi Doktora Programı’nın sonuçları belli oldu. Üniversite-sanayi işbirliğiyle yürütülecek program kapsamında Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 3 öğrenci de ‘Machine Learning’ alanında doktora yapacak.   Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda doktora öğrencilerinin yetiştirilmesine yönelik başlattığı programda, 33 farklı üniversitenin 77 farklı firmayla yaptığı işbirliği projesi desteklenmeye hak kazandı. Program kapsamında, Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 3 öğrenci de Machine Learning alanında doktora yapacak.   Işık Üniversitesi’nin, Simularge A.Ş. ile birlikte başvurduğu projenin yürütücülüğünü Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Eskil yapacak. Öğrenciler tez çalışmalarını ise; yürütücü ile birlikte Prof. Dr. Olcay Taner Yıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Boray Tek’in akademik danışmanlığında ve Simularge A.Ş. mentorluğunda sanayi odaklı bir biçimde gerçekleştirecek. Söz konusu 3 doktora öğrencisi, mezuniyetleri sonrasında tez konularının devamı niteliğinde olan projelerde Işık Üniversitesi’nin işbirliği yaptığı firmada tam zamanlı olarak çalışmaya devam edecek.   Işık Üniversitesi öğrencilerinin doktora yapacağı alan olan ‘Machine Learning’; işlev olarak öğrenebilen ve veriler üzerinden tahmin yapabilen algoritmaların çalışma ve inşalarını araştıran bir sistem olarak, bilgisayar ya da makinelerin açıkça programlanmadan bir işi öğrenme yeteneği şeklinde tanımlanıyor.   Sanayi doktorası bursiyerlerinin mezun olduktan sonra iş aramalarına gerek olmadan doktora yaptıkları alanda istihdam edilecekleri TÜBİTAK’ın Sanayi Doktora Programı ile sanayide yüksek katma değerli üretimin gerçekleşmesine olanak tanıyacak nitelikli bilginin üretilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.   FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA: Eğitim-öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi bugün 5 Fakültede 41 programıyla lisans, 2 Yüksekokulda 22 programıyla ön lisans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 31 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere eğitim olanağı sağlamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 132 yıllık kültürüyle hayat bulan Işık Üniversitesi, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen modern altyapısı, derslikleri, yurtları, kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri, sanat galerisi ile 490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile hizmet vermektedir.

 

TÜBİTAK’ın Türkiye’nin sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik başlattığı ‘Sanayi Doktora Programı’nın sonuçları belli oldu. Üniversite-sanayi işbirliğiyle yürütülecek program kapsamında Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 3 öğrenci de ‘Machine Learning’ alanında doktora yapacak.

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda doktora öğrencilerinin yetiştirilmesine yönelik başlattığı programda, 33 farklı üniversitenin 77 farklı firmayla yaptığı işbirliği projesi desteklenmeye hak kazandı. Program kapsamında, Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 3 öğrenci de Machine Learning alanında doktora yapacak.

 

Işık Üniversitesi’nin, Simularge A.Ş. ile birlikte başvurduğu projenin yürütücülüğünü Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Eskil yapacak. Öğrenciler tez çalışmalarını ise; yürütücü ile birlikte Prof. Dr. Olcay Taner Yıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Boray Tek’in akademik danışmanlığında ve Simularge A.Ş. mentorluğunda sanayi odaklı bir biçimde gerçekleştirecek. Söz konusu 3 doktora öğrencisi, mezuniyetleri sonrasında tez konularının devamı niteliğinde olan projelerde Işık Üniversitesi’nin işbirliği yaptığı firmada tam zamanlı olarak çalışmaya devam edecek.

 

Işık Üniversitesi öğrencilerinin doktora yapacağı alan olan ‘Machine Learning’; işlev olarak öğrenebilen ve veriler üzerinden tahmin yapabilen algoritmaların çalışma ve inşalarını araştıran bir sistem olarak, bilgisayar ya da makinelerin açıkça programlanmadan bir işi öğrenme yeteneği şeklinde tanımlanıyor.

 

Sanayi doktorası bursiyerlerinin mezun olduktan sonra iş aramalarına gerek olmadan doktora yaptıkları alanda istihdam edilecekleri TÜBİTAK’ın Sanayi Doktora Programı ile sanayide yüksek katma değerli üretimin gerçekleşmesine olanak tanıyacak nitelikli bilginin üretilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

 

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:

Eğitim-öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi bugün 5 Fakültede 41 programıyla lisans, 2 Yüksekokulda 22 programıyla ön lisans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 31 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere eğitim olanağı sağlamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 132 yıllık kültürüyle hayat bulan Işık Üniversitesi, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen modern altyapısı, derslikleri, yurtları, kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri, sanat galerisi ile 490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile hizmet vermektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.