SANKON Akdeniz Bölge Başkanı işkadını Dilek Cankoy oldu

GÜNDEM 25.11.2019 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1349+ kez okundu.
 

SANKON Akdeniz Bölge Başkanı işkadını Dilek Cankoy oldu

  Sanayici İşkadınları ve İşadamları Konfederasyonu (SANKON) Akdeniz Bölge Başkanlığı’na işkadını Dilek Cankoy getirildi. Cankoy, Adana ile birlikte Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’tan sorumlu olacak.  Cankoy yaptığı açıklamada, SANKON’un Türkiye’nin en büyük ekonomik sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatarak, her sektörden yatırımcı, sanayici, işadamları ile işkadınların bulunduğunu söyledi. SANKON’un Genel Başkanlığı’na bu yılın Ağustos ayında işadamı Ferudun Cevahiroğlu’nun seçildiğini hatırlatan Cankoy, yeni yönetim kurulunun tüm bölge ve illerde yeniden teşkilatlanmaya başladığını vurguladı. Cankoy, “SANKON’un bundan böyle ülke ve dünya çapında çalışmalarını sürdürme gayreti içinde olacaktır” dedi.  Cankoy, SANKON’un amacının iş adamları ile işkadınlarını toplumun her alanında görünür, etkili ve yetkili hale getirmek olduğuna dikkat çekerek, “İş ve mesleklerinde gelişmelerine katkı sağlamak istiyoruz. İş dünyasında kadın ve erkek eşitliği dengesini korumak, ulusal ve uluslararası camiada eşit şartlar altında rekabetlerini dengelemek, uluslararası camiada yatırımlar yapmalarının önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.  Cankoy, şöyle devam etti: “SANKON Türkiye  Cumhuriyeti  hükümetinin  destek ve katkılarıyla Arap devletleri , Afrika devletleri, Orta Asya Türk devletleri , Balkan devletleri  ve Avrupa devletleri olmak üzere 100 devletle temsilcilikleri bulunan   ve  bu temsilcilikleri aracılığıyla ekonomik, ticari ithalat ve ihracat   ilişkilerine katkı sağlayan  bir  ekonomik sivil toplum kuruluşudur. SANKON bu ülkelerde   devletler arası  ve sanayi odaları ve sivil  toplum kuruluşları ile  hükümetlerin bilgisi  dahilinde iş  protokolleri  imzalamış  ve Ankara’da  uluslararası  ekonomik  işbirliği konferansları yapmıştır.”  Bu arada, SANKON’un Adana İl Başkanlığı’na Deniz Peyzaj ve Deniz Catering firmalarının sahibi Vahide Yuntar, il başkan yardımcılığına ise işadamı Bekir Koçpınar atandı. SANKON’un Marmara Bölge Başkanlığı’na Murat Ekşi, Karadeniz Bölge Başkanlığı’na Rahmi Çırak, Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı’na Necmi Bucak, Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı’na Halil Tutak, Akdeniz Bölge Başkanlığı’na  Dilek Cankoy, İç Anadolu Bölge Başkanlığı’na Sadık Büyükkarakurt, Ege Bölge Başkanlığı’na ise Süleyman Özaydın getirildi.

 

Sanayici İşkadınları ve İşadamları Konfederasyonu (SANKON) Akdeniz Bölge Başkanlığı’na işkadını Dilek Cankoy getirildi. Cankoy, Adana ile birlikte Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’tan sorumlu olacak. 
Cankoy yaptığı açıklamada, SANKON’un Türkiye’nin en büyük ekonomik sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatarak, her sektörden yatırımcı, sanayici, işadamları ile işkadınların bulunduğunu söyledi. SANKON’un Genel Başkanlığı’na bu yılın Ağustos ayında işadamı Ferudun Cevahiroğlu’nun seçildiğini hatırlatan Cankoy, yeni yönetim kurulunun tüm bölge ve illerde yeniden teşkilatlanmaya başladığını vurguladı. Cankoy, “SANKON’un bundan böyle ülke ve dünya çapında çalışmalarını sürdürme gayreti içinde olacaktır” dedi. 
Cankoy, SANKON’un amacının iş adamları ile işkadınlarını toplumun her alanında görünür, etkili ve yetkili hale getirmek olduğuna dikkat çekerek, “İş ve mesleklerinde gelişmelerine katkı sağlamak istiyoruz. İş dünyasında kadın ve erkek eşitliği dengesini korumak, ulusal ve uluslararası camiada eşit şartlar altında rekabetlerini dengelemek, uluslararası camiada yatırımlar yapmalarının önünü açmak istiyoruz” diye konuştu. 
Cankoy, şöyle devam etti: “SANKON Türkiye  Cumhuriyeti  hükümetinin  destek ve katkılarıyla Arap devletleri , Afrika devletleri, Orta Asya Türk devletleri , Balkan devletleri  ve Avrupa devletleri olmak üzere 100 devletle temsilcilikleri bulunan   ve  bu temsilcilikleri aracılığıyla ekonomik, ticari ithalat ve ihracat   ilişkilerine katkı sağlayan  bir  ekonomik sivil toplum kuruluşudur. SANKON bu ülkelerde   devletler arası  ve sanayi odaları ve sivil  toplum kuruluşları ile  hükümetlerin bilgisi  dahilinde iş  protokolleri  imzalamış  ve Ankara’da  uluslararası  ekonomik  işbirliği konferansları yapmıştır.” 
Bu arada, SANKON’un Adana İl Başkanlığı’na Deniz Peyzaj ve Deniz Catering firmalarının sahibi Vahide Yuntar, il başkan yardımcılığına ise işadamı Bekir Koçpınar atandı. SANKON’un Marmara Bölge Başkanlığı’na Murat Ekşi, Karadeniz Bölge Başkanlığı’na Rahmi Çırak, Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı’na Necmi Bucak, Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı’na Halil Tutak, Akdeniz Bölge Başkanlığı’na  Dilek Cankoy, İç Anadolu Bölge Başkanlığı’na Sadık Büyükkarakurt, Ege Bölge Başkanlığı’na ise Süleyman Özaydın getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.