Saygı Öztürk’ten yeni kitap: MENZİL

13.11.2019 - 17:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1790+ kez okundu.
 

Saygı Öztürk’ten yeni kitap: MENZİL

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün yeni kitabı “Menzil- Bir Tarikatın İki Yüzü” kitabı okurlarla buluştu. Doğan Kitap tarafından yayınlanan yeni kitapta Öztürk, Türkiye'de merak edilen tarikat gruplarından “Menzil Tarikatı”nı mercek altına aldı. Öztürk, kitabını yazmak için Menzil köyü ile Buhara'ya gitti. Tarikat liderleri ve tarikat mensuplarıyla görüştü. Öztürk, burada şeyhlerle konuşup “tövbe alma”, “ölüm hatmesi” ritüellerine katıldı, tarikatın dününü, bugününü, yaşananları, söylenenleri yerinde görüp kaleme aldı.  Öztürk, kitapta; Menzil'e gidenin uyuşturucuyu bırakması için neler yapıldığını, Menzil’in niçin ikiye bölündüğünü, Şeyhler arasında nasıl bir mücadelenin sürdüğünü, Menzil şeyhinin niçin zehirlenmek istendiğini, Yargı ve Emniyet’in neden kapıştığını, Tarikatın, Bilgin Balanlı'nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı nasıl önlediğini, Menzil’in bürokrasi ve siyasette nasıl bir yol izlediğini, Holding kuran tarikatın ticari işlerini nasıl yürüttüğünü anlatıyor.  İlk kez Saygı Öztürk'e konuşan şeyhler Feyzeddin ve Saki Erol, Atatürk, laiklik ve ticaret konusunda neler düşünüyor ve birbirlerini nasıl suçladılar, bu kitapta yer alıyor.

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün yeni kitabı “Menzil- Bir Tarikatın İki Yüzü” kitabı okurlarla buluştu. Doğan Kitap tarafından yayınlanan yeni kitapta Öztürk, Türkiye'de merak edilen tarikat gruplarından “Menzil Tarikatı”nı mercek altına aldı. Öztürk, kitabını yazmak için Menzil köyü ile Buhara'ya gitti. Tarikat liderleri ve tarikat mensuplarıyla görüştü. Öztürk, burada şeyhlerle konuşup “tövbe alma”, “ölüm hatmesi” ritüellerine katıldı, tarikatın dününü, bugününü, yaşananları, söylenenleri yerinde görüp kaleme aldı. 

Öztürk, kitapta; Menzil'e gidenin uyuşturucuyu bırakması için neler yapıldığını, Menzil’in niçin ikiye bölündüğünü, Şeyhler arasında nasıl bir mücadelenin sürdüğünü, Menzil şeyhinin niçin zehirlenmek istendiğini, Yargı ve Emniyet’in neden kapıştığını, Tarikatın, Bilgin Balanlı'nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı nasıl önlediğini, Menzil’in bürokrasi ve siyasette nasıl bir yol izlediğini, Holding kuran tarikatın ticari işlerini nasıl yürüttüğünü anlatıyor.  İlk kez Saygı Öztürk'e konuşan şeyhler Feyzeddin ve Saki Erol, Atatürk, laiklik ve ticaret konusunda neler düşünüyor ve birbirlerini nasıl suçladılar, bu kitapta yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.