Şehir Hastanesi’nde var diğer kamu hastanelerinde yok!

GÜNDEM 29.11.2019 - 16:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1326+ kez okundu.
 

Şehir Hastanesi’nde var diğer kamu hastanelerinde yok!

  Adana’daki kamu hastaneleri ile üniversite hastanelerinde bu yıl sağlık emekçilerinin performans ücretlerinden yeteri kadar faydalanamadıkları özellikle yılın ikinci yarısında hekimlerin beklenenden daha az performans ücreti aldıkları ortaya çıktı. Şehir Hastanesi çalışanlarının performans ücretlerinden faydalandığı, ancak diğer kamu hastanelerinin bu ücretten yoksun bırakıldıkları ileri sürülüyor.  Yüreğir Devlet Hastanesi, Çukurova Devlet Hastanesi, Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi, Seyhan Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri, Çukurova Üniversitesi Balcalı Diş Hastanesi çalışanları cüzi performans ücreti alırken; Osmaniye Devlet Hastanesi, Düziçi Devlet Hastanesi çalışanları dört yıldır performans ücretini bazı aylar 33 ile 77 lira arasında alıyor veya hiç almıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, performans ücretlerinin düşüklüğünü sordukları yetkililerin gelirlerin olmayışını bahane ettiklerine dikkat çekerek, “Adana’da kamu hastaneleri çalışmadı da performans düştü mü? Niçin sağlık emekçileri hakkı olan ücreti alamıyor.  Adana Şehir Hastanesi tam kapasite ile çalışıyor. Bu hastane çalışanlarından bu konuda şikayet yok. Hastalar kamu hastanelerine gitmiyor mu? Yarın bu hastaneler çalışmıyor, çalışanlar memnun değil diyerek kapatılacak mı? Yetkililer kamu hastanelerinde  niçin performans döner sermaye ücreti ödenmiyor, açıklamalıdır” diye sordu.

 

Adana’daki kamu hastaneleri ile üniversite hastanelerinde bu yıl sağlık emekçilerinin performans ücretlerinden yeteri kadar faydalanamadıkları özellikle yılın ikinci yarısında hekimlerin beklenenden daha az performans ücreti aldıkları ortaya çıktı. Şehir Hastanesi çalışanlarının performans ücretlerinden faydalandığı, ancak diğer kamu hastanelerinin bu ücretten yoksun bırakıldıkları ileri sürülüyor. 
Yüreğir Devlet Hastanesi, Çukurova Devlet Hastanesi, Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi, Seyhan Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri, Çukurova Üniversitesi Balcalı Diş Hastanesi çalışanları cüzi performans ücreti alırken; Osmaniye Devlet Hastanesi, Düziçi Devlet Hastanesi çalışanları dört yıldır performans ücretini bazı aylar 33 ile 77 lira arasında alıyor veya hiç almıyor.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, performans ücretlerinin düşüklüğünü sordukları yetkililerin gelirlerin olmayışını bahane ettiklerine dikkat çekerek, “Adana’da kamu hastaneleri çalışmadı da performans düştü mü? Niçin sağlık emekçileri hakkı olan ücreti alamıyor.  Adana Şehir Hastanesi tam kapasite ile çalışıyor. Bu hastane çalışanlarından bu konuda şikayet yok. Hastalar kamu hastanelerine gitmiyor mu? Yarın bu hastaneler çalışmıyor, çalışanlar memnun değil diyerek kapatılacak mı? Yetkililer kamu hastanelerinde  niçin performans döner sermaye ücreti ödenmiyor, açıklamalıdır” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.