“ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLARIZ BİZİ KİMSE ALIKOYAMAZ”

SİYASET 29.06.2018 - 11:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1606+ kez okundu.
 

“ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLARIZ BİZİ KİMSE ALIKOYAMAZ”

CHP Adana İl Başkanı Av.Emray Kozay, İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterip, “Vatan için canlarını veren şehitlerimizin ebediyete uğurlamasından bizi kimse alıkoyamaz. Şehit ailelerimizin yanı başında olup onların acılarını paylaşacağız” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Valilere talimat vererek CHP il başkanlarının şehit cenazelerine katılmalarının engellenmesi yönündeki açıklamasına Adana’dan sert tepki geldi. CHP Adana İl Başkanı Av. Emray Kozay, İçişleri bakanının bu sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yaptığını ileri sürerek, “Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Allah’ım Yüce Türk milletine bir daha şehit acısı yaşatmasın ama vatanımız uğruna şehit düşen evlatlarımızı ebediyete uğurlamaktan bizi kimse alıkoyamaz” dedi.  HAİNLERİ DAVUL ZURNA İLE KARŞILADILAR! Kozay, partisinin il binası önünde yaptığı açıklamada, “Süleyman Soylu, ‘Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlarını protokole almayın’ diye talimat vereceğine keşke, ‘Hainleri Habur’da davul-zurna ile karşılayanları, onlar için kurdukları çadır mahkemelerde yargılayıp serbest bırakanları, Barzani’yi kırmızı halılarla karşılayıp gönderen, Kürdistan bayrağını çekenleri, terör örgütünün bazı illerimizi cephaneliğe çevirmesine ve hendekler kazmasına göz yumanları, Oslo’da terör örgütüyle pazarlık yapanları, Dolmabahçe görüşmelerini gerçekleştirenleri ve valilere terör örgütlerine operasyon yapmayın talimatı verenleri şehit cenazelerine almayın’ talimatı verseydi!” diye konuştu.  “DERİN MAHFİLLERDE Mİ HAZIRLANDI?” Kozay, şehitler arasında ayrım yapan anlayışın, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölme peşinde olduğuna dikkat çekti. “Şehitlerimiz siyasi partilerin değil, milletimizin evlatlarıdır” diyen Kozay, şöyle devam etti: “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu işin neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip İçişleri bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu, birinin münferit, densiz açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.” “ENGELLEMEYE GÜÇLERİ YETMEZ” Kozay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar her türlü teröre karşı durduğunu, terörün kökünün kazınmasının en büyük arzusu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Allah’ım Yüce Türk milletine bir daha şehit acısı yaşatmasın ama vatanımız uğruna şehit düşen evlatlarımızı ebediyete uğurlamaktan bizi kimse alıkoyamaz. Şehit cenazelerinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimizle, milletvekillerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla ve örgütlerimizle tam kadro şehitlerimizin huzurunda ve şehit ailelerimizin yanı başında olup onların acılarını paylaşacağız. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır.”  Kozay’ın yaptığı açıklamaya, milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, il kadın ve gençlik kolu başkanları, partililer, bazı sivil toplum kuruluşu ve vakıf temsilcileri de katıldı.
CHP Adana İl Başkanı Av.Emray Kozay, İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterip, “Vatan için canlarını veren şehitlerimizin ebediyete uğurlamasından bizi kimse alıkoyamaz. Şehit ailelerimizin yanı başında olup onların acılarını paylaşacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Valilere talimat vererek CHP il başkanlarının şehit cenazelerine katılmalarının engellenmesi yönündeki açıklamasına Adana’dan sert tepki geldi. CHP Adana İl Başkanı Av. Emray Kozay, İçişleri bakanının bu sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yaptığını ileri sürerek, “Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Allah’ım Yüce Türk milletine bir daha şehit acısı yaşatmasın ama vatanımız uğruna şehit düşen evlatlarımızı ebediyete uğurlamaktan bizi kimse alıkoyamaz” dedi. 
HAİNLERİ DAVUL ZURNA İLE KARŞILADILAR!
Kozay, partisinin il binası önünde yaptığı açıklamada, “Süleyman Soylu, ‘Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlarını protokole almayın’ diye talimat vereceğine keşke, ‘Hainleri Habur’da davul-zurna ile karşılayanları, onlar için kurdukları çadır mahkemelerde yargılayıp serbest bırakanları, Barzani’yi kırmızı halılarla karşılayıp gönderen, Kürdistan bayrağını çekenleri, terör örgütünün bazı illerimizi cephaneliğe çevirmesine ve hendekler kazmasına göz yumanları, Oslo’da terör örgütüyle pazarlık yapanları, Dolmabahçe görüşmelerini gerçekleştirenleri ve valilere terör örgütlerine operasyon yapmayın talimatı verenleri şehit cenazelerine almayın’ talimatı verseydi!” diye konuştu. 
“DERİN MAHFİLLERDE Mİ HAZIRLANDI?”
Kozay, şehitler arasında ayrım yapan anlayışın, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölme peşinde olduğuna dikkat çekti. “Şehitlerimiz siyasi partilerin değil, milletimizin evlatlarıdır” diyen Kozay, şöyle devam etti: “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu işin neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip İçişleri bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu, birinin münferit, densiz açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.”
“ENGELLEMEYE GÜÇLERİ YETMEZ”
Kozay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar her türlü teröre karşı durduğunu, terörün kökünün kazınmasının en büyük arzusu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Allah’ım Yüce Türk milletine bir daha şehit acısı yaşatmasın ama vatanımız uğruna şehit düşen evlatlarımızı ebediyete uğurlamaktan bizi kimse alıkoyamaz. Şehit cenazelerinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimizle, milletvekillerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla ve örgütlerimizle tam kadro şehitlerimizin huzurunda ve şehit ailelerimizin yanı başında olup onların acılarını paylaşacağız. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır.” 
Kozay’ın yaptığı açıklamaya, milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, il kadın ve gençlik kolu başkanları, partililer, bazı sivil toplum kuruluşu ve vakıf temsilcileri de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.