“Sevgi, Eğitim, Yaşam ve Sağlık; çocuğun en temel hakkıdır”

21.11.2019 - 15:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2012+ kez okundu.
 

“Sevgi, Eğitim, Yaşam ve Sağlık; çocuğun en temel hakkıdır”

  Seyhan Belediyesi, “Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle çocuklara, “The Croods” isimli çocuk filmi, Sihirbaz ve çocuk oyunu gösterimi hediye etti. Yaşar Kemal Kültür Merkezindeki gösterimlere çocukların ilgisi büyük oldu. SEYHAN’DAN ‘DÜNYA ÇOCUK HAKLARI’ GÜNÜ HEDİYESİ Seyhan Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü, “Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında çocuklara “The croos” İsimli çocuk filmi gösterimi sunuldu. Seyhan Belediyesinin çocuklara hediyeleri, “Sihirbaz” gösterimi ve eğlenceli çocuk oyunu gösterisiyle sürdü. Birbirinden ilginç sihirbazlık numaraları karşısında şaşkına dönen çocuklar “Bir sihrim var çocuklar” isimli gösterisini sunan Sihirbaz Enver Ertaş’ı alkışlarıyla ödüllendirdi. Eğlenceli çocuk oyunu ile mutlulukları artan çocukların neşesi görülmeye değerdi.  “SEVGİ, EĞİTİM HAKKI, YAŞAM HAKKI, SAĞLIK HAKKI ÇOCUĞUN EN DOĞAL HAKKIDIR” 1989 yılından bu yana 20 Kasım tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlandığını aktaran Başkan Akay, “Çocuklar, yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gerekiyor” dedi. Başkan Akay şöyle devam etti; “Bir ülkenin geleceği çocuklardır, onlar geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle çocukların özel bir duyarlılığa ve özel bir korunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımıza daha güzel bir ortam sunduğumuzda geleceğimizi teminat altına almış oluruz. Unutulmamalıdır ki, sevgi, eğitim hakkı, yaşam hakkı, sağlık hakkı çocuğun en doğal hakkıdır. Bu hakları çocuklarımıza sunmak bizim en önemli görevimizdir. Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, tüm çocuklarımızın ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum”

 

Seyhan Belediyesi, “Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle çocuklara, “The Croods” isimli çocuk filmi, Sihirbaz ve çocuk oyunu gösterimi hediye etti. Yaşar Kemal Kültür Merkezindeki gösterimlere çocukların ilgisi büyük oldu.

SEYHAN’DAN ‘DÜNYA ÇOCUK HAKLARI’ GÜNÜ HEDİYESİ

Seyhan Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü, “Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında çocuklara “The croos” İsimli çocuk filmi gösterimi sunuldu. Seyhan Belediyesinin çocuklara hediyeleri, “Sihirbaz” gösterimi ve eğlenceli çocuk oyunu gösterisiyle sürdü. Birbirinden ilginç sihirbazlık numaraları karşısında şaşkına dönen çocuklar “Bir sihrim var çocuklar” isimli gösterisini sunan Sihirbaz Enver Ertaş’ı alkışlarıyla ödüllendirdi. Eğlenceli çocuk oyunu ile mutlulukları artan çocukların neşesi görülmeye değerdi.

 “SEVGİ, EĞİTİM HAKKI, YAŞAM HAKKI, SAĞLIK HAKKI ÇOCUĞUN EN DOĞAL HAKKIDIR”

1989 yılından bu yana 20 Kasım tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlandığını aktaran Başkan Akay, “Çocuklar, yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gerekiyor” dedi. Başkan Akay şöyle devam etti;

“Bir ülkenin geleceği çocuklardır, onlar geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle çocukların özel bir duyarlılığa ve özel bir korunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımıza daha güzel bir ortam sunduğumuzda geleceğimizi teminat altına almış oluruz. Unutulmamalıdır ki, sevgi, eğitim hakkı, yaşam hakkı, sağlık hakkı çocuğun en doğal hakkıdır. Bu hakları çocuklarımıza sunmak bizim en önemli görevimizdir. Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, tüm çocuklarımızın ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.