Şevkin, TBMM’de her kesimin sorununa değiniyor

SİYASET 28.11.2018 - 13:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2087+ kez okundu.
 

Şevkin, TBMM’de her kesimin sorununa değiniyor

  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde uzman erbaş olarak görev yaparken kanun gereği 45 yaşına müteakip görevinden ilişiği kesilen ancak emekli aylığı bağlanıncaya kadar yine aynı kurumda sivil memur olarak çalıştırılan vatandaşların hak kaybına uğradığını vurguladı. MAAŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı konuşan Dr. Şevkin, 2016 yılında yürürlüğe giren 6663 sayılı intibak yasası ile birlikte uzman erbaşlara verilen 3000 ek göstergeden söz konusu sivil memurların yararlanamadığını kaydetti. Yasa sonrası aynı şartlarda görev yapan sivil memurların yıpranma, kimlik ve sicil numarasının uzman erbaş olarak düzenlenmiş olmasına rağmen yasadan önce görev yapanların bu kapsama alınmadığını ifade eden Dr. Şevkin, “Maaşlarında da ciddi bir düşüş yaşanan vatandaşlarımızın sorunu çözüme kavuşturulmalıdır” dedi. TEMİZLİK İŞÇİLERİ VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ UNUTMADI Ayrıca Adana’da olduğu gibi Türkiye’deki Şehir Hastaneleri’nde çalışan temizlik işçilerinin de kadro imkanından yararlandırılmadığına işaret eden Dr. Şevkin, özel güvenlik personelinin sorununa da değindi. Dr. Şevkin, “Türkiye’de zor şartlarda görev yapan özel güvenlik personellerinin özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalı, asgari ücretle geçinmeye çalışan özel güvenlik personelinin yaptıkları riskli iş göz önüne alınarak maaşlarınde ciddi bir düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.  

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde uzman erbaş olarak görev yaparken kanun gereği 45 yaşına müteakip görevinden ilişiği kesilen ancak emekli aylığı bağlanıncaya kadar yine aynı kurumda sivil memur olarak çalıştırılan vatandaşların hak kaybına uğradığını vurguladı.

MAAŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı konuşan Dr. Şevkin, 2016 yılında yürürlüğe giren 6663 sayılı intibak yasası ile birlikte uzman erbaşlara verilen 3000 ek göstergeden söz konusu sivil memurların yararlanamadığını kaydetti. Yasa sonrası aynı şartlarda görev yapan sivil memurların yıpranma, kimlik ve sicil numarasının uzman erbaş olarak düzenlenmiş olmasına rağmen yasadan önce görev yapanların bu kapsama alınmadığını ifade eden Dr. Şevkin, “Maaşlarında da ciddi bir düşüş yaşanan vatandaşlarımızın sorunu çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

TEMİZLİK İŞÇİLERİ VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ UNUTMADI
Ayrıca Adana’da olduğu gibi Türkiye’deki Şehir Hastaneleri’nde çalışan temizlik işçilerinin de kadro imkanından yararlandırılmadığına işaret eden Dr. Şevkin, özel güvenlik personelinin sorununa da değindi. Dr. Şevkin, “Türkiye’de zor şartlarda görev yapan özel güvenlik personellerinin özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalı, asgari ücretle geçinmeye çalışan özel güvenlik personelinin yaptıkları riskli iş göz önüne alınarak maaşlarınde ciddi bir düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.