SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ!

GÜNDEM 21.12.2020 - 16:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1315+ kez okundu.
 

SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ!

13 milyona yakın emekli, gözünü ocak ayı zam oranlarına dikti.
  Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, pandemiden sonra ortaya çıkan fiyat artışlarının alım gücünü azalttığını belirterek, emeklilerin rahat nefes alacak seyyanen zamma ihtiyaçları olduğunu söyledi.  PANDEMİ EMEKLİLERİ VURDU  İyiyürek, yaptığı açıklamada, bu yılın başlarında Çin’den yayılan koronavirüs salgınının Dünya ekonomileri gibi ülke ekonomisini de ciddi şekilde etkilediğini anlattı. Çocuk, genç, yaşlı herkesi ve kesimi olumsuz etkileyen Covid-19’dan dolayı dünya ticaretinin durduğunu anımsatan İyiyürek, salgının sağlık gibi ekonomileri de tahrip ettiğini vurguladı. İyiyürek, “Bu salgın ülkemizde enflasyonu artırdı ve en fazla dar gelirliler ile bugün hala asgari ücret seviyesinde maaş alamayan emeklileri etkiledi.” ifadelerini kullandı.  EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI İyüyerek, özellikle gıda fiyatlarındaki artışların bütçelerini ciddi etkilediğini kaydederek, milyonlarca emeklinin ay sonunu zor getirdiğini anımsattı. İyiyürek, “Geçim koşulları giderek zorlaşan emeklilerin rahat bir nefes alması için hükümetten mutlaka seyyanen zam yapmasını bekliyoruz. Her emeklinin eline mutlaka asgari ücretli kadar para geçmeli” dedi. İşçi emekli aylıklarına her yıl ocak ve temmuz aylarında bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranı kadar zam yapılıyor. Memur emeklilerinin aylıkları ise toplu sözleşmedeki oran ve enflasyon farkı hesaplanarak artırılıyor.
13 milyona yakın emekli, gözünü ocak ayı zam oranlarına dikti.

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, pandemiden sonra ortaya çıkan fiyat artışlarının alım gücünü azalttığını belirterek, emeklilerin rahat nefes alacak seyyanen zamma ihtiyaçları olduğunu söyledi. 
PANDEMİ EMEKLİLERİ VURDU 
İyiyürek, yaptığı açıklamada, bu yılın başlarında Çin’den yayılan koronavirüs salgınının Dünya ekonomileri gibi ülke ekonomisini de ciddi şekilde etkilediğini anlattı. Çocuk, genç, yaşlı herkesi ve kesimi olumsuz etkileyen Covid-19’dan dolayı dünya ticaretinin durduğunu anımsatan İyiyürek, salgının sağlık gibi ekonomileri de tahrip ettiğini vurguladı. İyiyürek, “Bu salgın ülkemizde enflasyonu artırdı ve en fazla dar gelirliler ile bugün hala asgari ücret seviyesinde maaş alamayan emeklileri etkiledi.” ifadelerini kullandı. 
EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI
İyüyerek, özellikle gıda fiyatlarındaki artışların bütçelerini ciddi etkilediğini kaydederek, milyonlarca emeklinin ay sonunu zor getirdiğini anımsattı. İyiyürek, “Geçim koşulları giderek zorlaşan emeklilerin rahat bir nefes alması için hükümetten mutlaka seyyanen zam yapmasını bekliyoruz. Her emeklinin eline mutlaka asgari ücretli kadar para geçmeli” dedi. İşçi emekli aylıklarına her yıl ocak ve temmuz aylarında bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranı kadar zam yapılıyor. Memur emeklilerinin aylıkları ise toplu sözleşmedeki oran ve enflasyon farkı hesaplanarak artırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.