Sezon ortasında çiftçiye darbe

EKONOMİ 25.06.2019 - 15:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2560+ kez okundu.
 

Sezon ortasında çiftçiye darbe

CHP Adana Milletvekili ve  TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, sulama birliklerine su kullanım bedeli ödemek zorunda bırakılan çiftçinin sesini meclise taşıdı.   BU YANLIŞTAN DÖNÜN DSİ'nin onayıyla Sulam Birlikleri'nce alınan sulama parası kararına sert tepki gösteren Barut, kararın Adana çiftçisine büyük bir darbe vuracağını belirterek "Sezonun ortasında üreticiye darbe vuran bu yanlış karar acilen düzeltilmelidir" dedi.  ÇİFTÇİNİN EN ZAYIF DÖNEMİ Üreticinin parasal açıdan en zayıf olduğu dönemde, sulama parası tahsil etme kararının kabul edilemez olduğunu kaydeden Barut, “Üreticinin yükünün hafifletileceği, maliyetlerin düşürülüp, ürünlerin para etmesi ve krize çözüm isterken Sulama Birlikleri'nin aldığı karar, son derece yanlıştır”  diye konuştu.  GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ Mısır, ayçiçeği, narenciye hasat edilmeden sulama parası istenmesine tepki gösteren Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Bu yanlış karar acilen düzeltilmeli. Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, ve DSİ yetkililerini bu yanlışa müdahale etmeye, görevlerini yapmaya çağırıyoruz"dedi.  

CHP Adana Milletvekili ve  TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, sulama birliklerine su kullanım bedeli ödemek zorunda bırakılan çiftçinin sesini meclise taşıdı.  

BU YANLIŞTAN DÖNÜN

DSİ'nin onayıyla Sulam Birlikleri'nce alınan sulama parası kararına sert tepki gösteren Barut, kararın Adana çiftçisine büyük bir darbe vuracağını belirterek "Sezonun ortasında üreticiye darbe vuran bu yanlış karar acilen düzeltilmelidir" dedi. 
ÇİFTÇİNİN EN ZAYIF DÖNEMİ

Üreticinin parasal açıdan en zayıf olduğu dönemde, sulama parası tahsil etme kararının kabul edilemez olduğunu kaydeden Barut, “Üreticinin yükünün hafifletileceği, maliyetlerin düşürülüp, ürünlerin para etmesi ve krize çözüm isterken Sulama Birlikleri'nin aldığı karar, son derece yanlıştır”  diye konuştu. 

GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Mısır, ayçiçeği, narenciye hasat edilmeden sulama parası istenmesine tepki gösteren Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Bu yanlış karar acilen düzeltilmeli. Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, ve DSİ yetkililerini bu yanlışa müdahale etmeye, görevlerini yapmaya çağırıyoruz"dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.