Sinanpaşa müteahhitlere teslim!

GÜNDEM 09.07.2018 - 15:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 4171+ kez okundu.
 

Sinanpaşa müteahhitlere teslim!

  Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa mahallesi kentsel dönüşümden çıkarılarak özel proje alanına dönüştürüldü. Büyükşehir Belediye Meclisi geçen ay da aynı ilçedeki Kışla, Akıncılar ile Yavuzlar mahallesindeki kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanını iptal etmişti.  “CAZİP GELİRSE VERİRLER” Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Murat Cevheri Bucak başkanlığında bir araya geldi. Meclis, Sinanpaşa’daki 40 hektarlık alanı kentsel dönüşümden çıkardı. CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, 12 yıldan bu yana çivi çakılamayan mahallede; bu sayede hak sahiplerinin ev veya arsalarını cazip gördükleri müteahhit firmalara verebilmelerinin önünün açıldığını söyledi.  BELEDİYE İLE ANLAŞAMADILAR Sinanpaşa’daki kentsel dönüşüm alanında 600’ün üzerinde hak sahibi bulunuyor. Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği kurup dönüşüm için çalışma yapan mahalle halkı, iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturmuştu. Dernek yetkilileri, alt gelir gruplarında bulunan mahalle sakinlerinin, belediyenin arsa veya evi aldıktan sonra borçlandırma yönündeki tekliflerini geri çevirmişti.

 


Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa mahallesi kentsel dönüşümden çıkarılarak özel proje alanına dönüştürüldü. Büyükşehir Belediye Meclisi geçen ay da aynı ilçedeki Kışla, Akıncılar ile Yavuzlar mahallesindeki kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanını iptal etmişti. 
“CAZİP GELİRSE VERİRLER”
Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Murat Cevheri Bucak başkanlığında bir araya geldi. Meclis, Sinanpaşa’daki 40 hektarlık alanı kentsel dönüşümden çıkardı. CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, 12 yıldan bu yana çivi çakılamayan mahallede; bu sayede hak sahiplerinin ev veya arsalarını cazip gördükleri müteahhit firmalara verebilmelerinin önünün açıldığını söyledi. 
BELEDİYE İLE ANLAŞAMADILAR
Sinanpaşa’daki kentsel dönüşüm alanında 600’ün üzerinde hak sahibi bulunuyor. Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği kurup dönüşüm için çalışma yapan mahalle halkı, iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturmuştu. Dernek yetkilileri, alt gelir gruplarında bulunan mahalle sakinlerinin, belediyenin arsa veya evi aldıktan sonra borçlandırma yönündeki tekliflerini geri çevirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.