SiNCAR KULE’DE HORMON İDDİASI!

GÜNDEM 10.12.2018 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 15961+ kez okundu.
 

SiNCAR KULE’DE HORMON İDDİASI!

Kenan Evren’de 22 katlı binanın projesine aykırı şekilde yapıldığı ileri sürülüyor.
  Çukurova ilçesi Mahfesığmaz mahallesi Kenan Evren Bulvarı’nda yapımı devam eden 22 katlı binanın kamuoyunda hormonlu olarak nitelendirilen projesine aykırı şekilde inşa edildiği ileri sürülüyor.  GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM DEMİŞTİ  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, göreve geldiğinin ilk yılındaki bir açıklamasında, “Çukurova hormonlu binaların ilçesi olmayacak. Herkes projeye uygun hareket edecek. Binayı yapan babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmam” demişti.  PROJEYE AYKIRILIK VAR MI? İddialara göre, Şükrü Sincar’a ait Sincar Kule olarak inşa edilen ve 6143 ada 8 nolu parselde bin 46 metrekare alan üzerine yoğunluğu 2.0 olan binanın; aslında toplam 3 bin 492 metrekare alan üzerine yapılması gerekiyor.  İMAR BARIŞINDAN MI FAYDALANDI? İnşaat sahiplerinin imar barışından faydalanarak binayı 31 Aralık 2017'den önce yapılmış gibi gösterip projeye aykırılık durumlarını ortadan kaldırdıkları da ileri sürülüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin binayla ilgili bugüne kadar inceleme yapıp yapmadığı merak ediliyor.
Kenan Evren’de 22 katlı binanın projesine aykırı şekilde yapıldığı ileri sürülüyor.

 

Çukurova ilçesi Mahfesığmaz mahallesi Kenan Evren Bulvarı’nda yapımı devam eden 22 katlı binanın kamuoyunda hormonlu olarak nitelendirilen projesine aykırı şekilde inşa edildiği ileri sürülüyor. 
GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM DEMİŞTİ 
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, göreve geldiğinin ilk yılındaki bir açıklamasında, “Çukurova hormonlu binaların ilçesi olmayacak. Herkes projeye uygun hareket edecek. Binayı yapan babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmam” demişti. 
PROJEYE AYKIRILIK VAR MI?
İddialara göre, Şükrü Sincar’a ait Sincar Kule olarak inşa edilen ve 6143 ada 8 nolu parselde bin 46 metrekare alan üzerine yoğunluğu 2.0 olan binanın; aslında toplam 3 bin 492 metrekare alan üzerine yapılması gerekiyor. 
İMAR BARIŞINDAN MI FAYDALANDI?
İnşaat sahiplerinin imar barışından faydalanarak binayı 31 Aralık 2017'den önce yapılmış gibi gösterip projeye aykırılık durumlarını ortadan kaldırdıkları da ileri sürülüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin binayla ilgili bugüne kadar inceleme yapıp yapmadığı merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.