SİSAY ÖĞRENCİLERİ SİNEMAYLA BULUŞTURDU İLK KEZ SİNEMAYA GİTTİLER

26.10.2017 - 14:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2128+ kez okundu.
 

SİSAY ÖĞRENCİLERİ SİNEMAYLA BULUŞTURDU İLK KEZ SİNEMAYA GİTTİLER

Adana Optimum Alışveriş Merkezi kültürel etkinliklere de destek olmaya devam ediyor. Optimum AVM, Adanalı öğrencileri Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği işbirliğiyle sinema ile buluşturdu. "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında 21 Bin 264 öğrenci sinemayla tanışacak. Alışveriş, moda, lezzet ve eğlencenin her rengini bir arada bulunduran Adana Optimum Alışveriş Merkezi, kültürel etkinliklere de imza atmaya devam ediyor. Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında öğrencileri Adana Optimum AVM’de sinemayla buluşturdu. Adanalı öğrenciler, 1. Dünya Savaşı’nın ilk aylarında Van’da yaşanmış bir kahramanlık destanını konu eden "120" adlı filmi, Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ndeki Avşar Sinemalarında izlediler.   Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 1 milyon öğrenciyi sinemayla buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında, Yavuzlar Ortaokulu'nun 7 ve 8'inci sınıfından 472 öğrenci, Avşar Sinemalarındaki '120" adlı filmi izlerken duygu dolu anlar yaşadılar. Çoğunluğu hayatında ilk kez sinemayla tanışan öğrenciler, filmi izlerken beyaz perdenin büyüsüne kapıldılar. Patlamış mısır da ikram edilen öğrenciler, kendilerine bu imkânı sağlayanlara teşekkür ettiler.   İKİ AY SÜRECEK   Projeye ev sahipliği yapan Optimum AVM,  film gösterimi nedeniyle 10:00 olan açılış saatini öğrenciler için 09:00’a çekti. 24 Ekim – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında sürecek proje kapsamında, Avşar Sinema’da toplam 21 bin 264 öğrenci sinemayla tanışacak. Türkiye genelinde 1 milyon öğrenciyi beyaz perdeyle buluşturmayı hedefleyen proje ile sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıtılması hedefleniyor.   Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu’nun üstlendiği film, çetin kış koşullarında sınıra cephane taşıyan kahraman Vanlı çocukların başlarından geçen dramatik olayları konu ediyor.   FİLMİN KONUSU   Tarih; 1915 yılının Ocak ayı.  Osmanlı tümeni Rus ordusuyla çarpışmaya hazırlanır ancak, cephane ihtiyaçları vardır. Van'daki cephaneyi askerlere ulaştırma görevini yaşları 12 ile 17 arasında değişen 120  çocuk üstlenir. Çocuklar yola koyulurken, büyükleri bu zorlu yolculuğu nasıl tamamlayacakları konusunda endişelenirler. 120 kahraman çocuk başlarında Musa Çavuş ve birkaç asker ile birlikte yola koyulurlar. Çocuklar yolda Ermeni çeteleri tarafından pusuya düşürülseler de sınırdan gelen Teğmen Süleyman Bey ve askerleri tarafından kurtarılırlar. Bu çatışma sırasında Süleyman Bey şehit düşer ve sonunda çocuklar cephaneyi hudutta olan Türk askerlerine ulaştırırlar. Geri dönüş zamanı gelmiş ve çocuklar 80 kilometrelik yolu 2 günde tamamlayarak ailelerini umutlandırmıştı. Fakat sadece 40 çocuk gelir. Dönen çocuklardan 18’i daha şehit olur, 22'si hayatta kalır.    

Adana Optimum Alışveriş Merkezi kültürel etkinliklere de destek olmaya devam ediyor. Optimum AVM, Adanalı öğrencileri Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği işbirliğiyle sinema ile buluşturdu. "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında 21 Bin 264 öğrenci sinemayla tanışacak.

Alışveriş, moda, lezzet ve eğlencenin her rengini bir arada bulunduran Adana Optimum Alışveriş Merkezi, kültürel etkinliklere de imza atmaya devam ediyor. Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında öğrencileri Adana Optimum AVM’de sinemayla buluşturdu.

Adanalı öğrenciler, 1. Dünya Savaşı’nın ilk aylarında Van’da yaşanmış bir kahramanlık destanını konu eden "120" adlı filmi, Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ndeki Avşar Sinemalarında izlediler.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 1 milyon öğrenciyi sinemayla buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında, Yavuzlar Ortaokulu'nun 7 ve 8'inci sınıfından 472 öğrenci, Avşar Sinemalarındaki '120" adlı filmi izlerken duygu dolu anlar yaşadılar. Çoğunluğu hayatında ilk kez sinemayla tanışan öğrenciler, filmi izlerken beyaz perdenin büyüsüne kapıldılar. Patlamış mısır da ikram edilen öğrenciler, kendilerine bu imkânı sağlayanlara teşekkür ettiler.

 

İKİ AY SÜRECEK

 

Projeye ev sahipliği yapan Optimum AVM,  film gösterimi nedeniyle 10:00 olan açılış saatini öğrenciler için 09:00’a çekti. 24 Ekim – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında sürecek proje kapsamında, Avşar Sinema’da toplam 21 bin 264 öğrenci sinemayla tanışacak. Türkiye genelinde 1 milyon öğrenciyi beyaz perdeyle buluşturmayı hedefleyen proje ile sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıtılması hedefleniyor.

 

Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu’nun üstlendiği film, çetin kış koşullarında sınıra cephane taşıyan kahraman Vanlı çocukların başlarından geçen dramatik olayları konu ediyor.

 

FİLMİN KONUSU

 

Tarih; 1915 yılının Ocak ayı.  Osmanlı tümeni Rus ordusuyla çarpışmaya hazırlanır ancak, cephane ihtiyaçları vardır. Van'daki cephaneyi askerlere ulaştırma görevini yaşları 12 ile 17 arasında değişen 120  çocuk üstlenir. Çocuklar yola koyulurken, büyükleri bu zorlu yolculuğu nasıl tamamlayacakları konusunda endişelenirler. 120 kahraman çocuk başlarında Musa Çavuş ve birkaç asker ile birlikte yola koyulurlar. Çocuklar yolda Ermeni çeteleri tarafından pusuya düşürülseler de sınırdan gelen Teğmen Süleyman Bey ve askerleri tarafından kurtarılırlar. Bu çatışma sırasında Süleyman Bey şehit düşer ve sonunda çocuklar cephaneyi hudutta olan Türk askerlerine ulaştırırlar. Geri dönüş zamanı gelmiş ve çocuklar 80 kilometrelik yolu 2 günde tamamlayarak ailelerini umutlandırmıştı. Fakat sadece 40 çocuk gelir. Dönen çocuklardan 18’i daha şehit olur, 22'si hayatta kalır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.