Sistem değişikliği hiçbir fayda sağlamadı

GÜNDEM 12.08.2020 - 17:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2212+ kez okundu.
 

Sistem değişikliği hiçbir fayda sağlamadı

İYİ Parti Adana milletvekili M.Metanet Çulhaoğlu:
  İYİ Parti Adana milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kanayan yaraya çare olamadığını belirterek, olumsuzlukların artmasına zemin hazırladığını öne sürdü. Çulhaoğlu, vatandaşlarla her zaman iç içe olduklarını, üzülerek toplumun tüm kesimlerinin ve sektörlerin sıkıntıları olduğunu gördüklerini ve hükümetin sorunları çözemediğini bildirdi.  Çulhaoğlu, partisinin Çukurova İlçe Başkanı M. İlker Akça ile birlikte Sarıçam İlçe Başkanı Ahmet Köse ve Seyhan İlçe Başkanı Misal Bolat’ı ziyaret etti, ardından Çukurova İlçe Başkanlığı’nda partililerle buluştu. Çulhaoğlu, burada yaptığı konuşmada, partilerinin siyasi alanda her geçen gün yükselişini sürdürdüğünü bildirdi. Büyük emeklerle kurulan İYİ Parti’nin her türlü engellemelere karşı mücadele ettiğine dikkat çekerek, kısa bir sürede büyük başarı yakaladığını kaydetti. Çulhaoğlu, “Bu başarı tüm teşkilâtlarımızın başarısıdır. Burada tüm ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu kaydeden Çulhaoğlu, Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs sebebiyle önemli tedbirler alındığına vurgu yaptı. Çulhaoğlu, parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yani Başkanlık modeline geçişin Türkiye’ye fayda getirmediğinin görüldüğünü anlatan Çulhaoğlu, şunları söyledi: “Şu anki mevcut sistem, başta adalet sistemi ekonomiye hiç bir fayda sağlamadı. Bugün mecliste muhalif partiler olarak 3 bine yakın önerge verdik hiç biri kabul edilmedi. AK Parti’nin verdiği 104 yasa teklifi Meclis’te kabul gördü. Mevcut Başkanlık Sistemi kanayan yaraya çare olmamış, aksine olumsuzluklar daha da artmaya devam etmiştir. Bu hükümet vatandaşların sorunlarını çözemiyor. İktidara  talip bir partiyiz bunun için tüm teşkilat mensuplarımızla daha sıkı çalışma içine gireceğiz. Demokrasiye inanan, milli ve manevî değerlere sahip, güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan bir siyasi partiyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te birlik ve beraberliğin sağlanması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”
İYİ Parti Adana milletvekili M.Metanet Çulhaoğlu:

 

İYİ Parti Adana milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kanayan yaraya çare olamadığını belirterek, olumsuzlukların artmasına zemin hazırladığını öne sürdü. Çulhaoğlu, vatandaşlarla her zaman iç içe olduklarını, üzülerek toplumun tüm kesimlerinin ve sektörlerin sıkıntıları olduğunu gördüklerini ve hükümetin sorunları çözemediğini bildirdi. 
Çulhaoğlu, partisinin Çukurova İlçe Başkanı M. İlker Akça ile birlikte Sarıçam İlçe Başkanı Ahmet Köse ve Seyhan İlçe Başkanı Misal Bolat’ı ziyaret etti, ardından Çukurova İlçe Başkanlığı’nda partililerle buluştu.
Çulhaoğlu, burada yaptığı konuşmada, partilerinin siyasi alanda her geçen gün yükselişini sürdürdüğünü bildirdi. Büyük emeklerle kurulan İYİ Parti’nin her türlü engellemelere karşı mücadele ettiğine dikkat çekerek, kısa bir sürede büyük başarı yakaladığını kaydetti. Çulhaoğlu, “Bu başarı tüm teşkilâtlarımızın başarısıdır. Burada tüm ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu kaydeden Çulhaoğlu, Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs sebebiyle önemli tedbirler alındığına vurgu yaptı. Çulhaoğlu, parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yani Başkanlık modeline geçişin Türkiye’ye fayda getirmediğinin görüldüğünü anlatan Çulhaoğlu, şunları söyledi: “Şu anki mevcut sistem, başta adalet sistemi ekonomiye hiç bir fayda sağlamadı. Bugün mecliste muhalif partiler olarak 3 bine yakın önerge verdik hiç biri kabul edilmedi. AK Parti’nin verdiği 104 yasa teklifi Meclis’te kabul gördü. Mevcut Başkanlık Sistemi kanayan yaraya çare olmamış, aksine olumsuzluklar daha da artmaya devam etmiştir. Bu hükümet vatandaşların sorunlarını çözemiyor. İktidara  talip bir partiyiz bunun için tüm teşkilat mensuplarımızla daha sıkı çalışma içine gireceğiz. Demokrasiye inanan, milli ve manevî değerlere sahip, güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan bir siyasi partiyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te birlik ve beraberliğin sağlanması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.