SİYASET DİLİ DEĞİŞMELİ

SİYASET 23.04.2020 - 10:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1937+ kez okundu.
 

SİYASET DİLİ DEĞİŞMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan ayının; barış, sevgi, yardımlaşma, kardeşlik, saygı ve hoşgörü gibi duyguların en üst seviyeye çıktığı günleri içerdiğini belirtti.  Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle, Cumhurbaşkanının Cuma, kandil  geceleri camileri İbadete  kapatmasından sonra Teravi namazlarının da camilerde kılınmayacağına dikkat çekerek, “Zor ve sorunlu bir süreçte olduğumuz bir gerçektir. Virüs her gün canları aramızdan alıyor. Virüs nereden ve nasıl bulaştığı dahi tam anlamı ile belli değil. Bu süreç ve sonrasında da zor günler ülkemizi bekliyor. Özellikle AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı daha çok birleştirici ve ötekileştirme dili  olmadan açıklamalar yapmalıdır. Özellikle yardım yapan CHP’li belediyelere karşı engelleyici değil destekleyici bir yaklaşım sağlanmalıdır. Sonuçta CHP’li belediyeler o bölgede yokluk ve yoksulluk yaşayanlara destek olmaktadır. Özellikle Ramazan yardımlaşma ve dayanışma yoğunlaştığı bir dönemdir. Bu pandemi döneminde kim kime yardım götürüyorsa bundan daha değerli ve önemli ne olabilir ki, yaşamla ölüm arasında ihtiyacı olana yardım eli devlet ile  belediye ve diğer hayırseverlerin desteğinden ulaştırmak önlenir mi? Desteklenmesi gerekendir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan ayının; barış, sevgi, yardımlaşma, kardeşlik, saygı ve hoşgörü gibi duyguların en üst seviyeye çıktığı günleri içerdiğini belirtti. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle, Cumhurbaşkanının Cuma, kandil  geceleri camileri İbadete  kapatmasından sonra Teravi namazlarının da camilerde kılınmayacağına dikkat çekerek, “Zor ve sorunlu bir süreçte olduğumuz bir gerçektir. Virüs her gün canları aramızdan alıyor. Virüs nereden ve nasıl bulaştığı dahi tam anlamı ile belli değil. Bu süreç ve sonrasında da zor günler ülkemizi bekliyor. Özellikle AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı daha çok birleştirici ve ötekileştirme dili  olmadan açıklamalar yapmalıdır. Özellikle yardım yapan CHP’li belediyelere karşı engelleyici değil destekleyici bir yaklaşım sağlanmalıdır. Sonuçta CHP’li belediyeler o bölgede yokluk ve yoksulluk yaşayanlara destek olmaktadır. Özellikle Ramazan yardımlaşma ve dayanışma yoğunlaştığı bir dönemdir. Bu pandemi döneminde kim kime yardım götürüyorsa bundan daha değerli ve önemli ne olabilir ki, yaşamla ölüm arasında ihtiyacı olana yardım eli devlet ile  belediye ve diğer hayırseverlerin desteğinden ulaştırmak önlenir mi? Desteklenmesi gerekendir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.