SİYASİ LİNÇE UĞRADIK!

GÜNDEM 27.02.2020 - 18:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2566+ kez okundu.
 

SİYASİ LİNÇE UĞRADIK!

Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan 400 sözleşmeli memur, hak arayışlarını sürdürüyor.
Adana’da MHP’li Hüseyin Sözlü’nün seçimi kaybetmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Zeydan Karalar’ın iş akitlerini feshettiği sözleşmeli memur statüsündeki 400 çalışan, siyasi linçe uğradıklarını ileri sürerek, yeniden işbaşı yapmak istiyor.  Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan sözleşmeli memurlar, MHP İl Başkanlığı’ndan işe iade edilme ve kadro talebi ile ilgili destek istedi. MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mağdur işçi ve memur emekçilerinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.  Sözleşmeli memurlara, Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP MYK Üyesi Uğur Öztürk, İl Başkan Yardımcısı Av. Diren Özgül, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı da destek verdi.  “İşçinin ekmeğiyle oynamayacağız” sözlerini  kamuoyunun vicdanına bırakıyorum Sözlü, burada yaptığı konuşmada, “Emekçi düşmanı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Her zaman belediyelerdeki kadrolarından çıkarılanların yanındayız" dedi. Sözlü, Büyükşehir Belediyesi ile ve Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden çıkarılan sözleşmeli memurlar için adaletin tecelli edeceğine ve yeniden işbaşı yapacaklarına inandığını söyledi.  Sözlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın işçilerin ekmekleriyle oynamayacaklarına yönelik sözleri olduğunu hatırlatarak, “Sözlerini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.  Belediye meclisinde, iş akitleri feshedilenlerin haklarının iadesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, “Büyükşehir belediye başkanı ve yönetim kadroları vicdansızca hareket ediyor. Seçim öncesinde verdikleri sözlerini tutmadılar” diye konuştu.  Sözleşmeli memurlar adına konuşan Enis Turgut, işlerini yaparken aldıkları paranın hakkını vermeye çalıştıklarını ancak geçen yıl sonunda keyfi olarak sözleşmelerinin iptal edildiğini vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan 400 sözleşmeli memur, hak arayışlarını sürdürüyor.

Adana’da MHP’li Hüseyin Sözlü’nün seçimi kaybetmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Zeydan Karalar’ın iş akitlerini feshettiği sözleşmeli memur statüsündeki 400 çalışan, siyasi linçe uğradıklarını ileri sürerek, yeniden işbaşı yapmak istiyor. 

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan sözleşmeli memurlar, MHP İl Başkanlığı’ndan işe iade edilme ve kadro talebi ile ilgili destek istedi. MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mağdur işçi ve memur emekçilerinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. 
Sözleşmeli memurlara, Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP MYK Üyesi Uğur Öztürk, İl Başkan Yardımcısı Av. Diren Özgül, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı da destek verdi. 

“İşçinin ekmeğiyle oynamayacağız” sözlerini 
kamuoyunun vicdanına bırakıyorum

Sözlü, burada yaptığı konuşmada, “Emekçi düşmanı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Her zaman belediyelerdeki kadrolarından çıkarılanların yanındayız" dedi. Sözlü, Büyükşehir Belediyesi ile ve Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden çıkarılan sözleşmeli memurlar için adaletin tecelli edeceğine ve yeniden işbaşı yapacaklarına inandığını söyledi. 
Sözlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın işçilerin ekmekleriyle oynamayacaklarına yönelik sözleri olduğunu hatırlatarak, “Sözlerini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı. 
Belediye meclisinde, iş akitleri feshedilenlerin haklarının iadesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, “Büyükşehir belediye başkanı ve yönetim kadroları vicdansızca hareket ediyor. Seçim öncesinde verdikleri sözlerini tutmadılar” diye konuştu. 
Sözleşmeli memurlar adına konuşan Enis Turgut, işlerini yaparken aldıkları paranın hakkını vermeye çalıştıklarını ancak geçen yıl sonunda keyfi olarak sözleşmelerinin iptal edildiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.