SOĞUK HAVA ÇERÇİYE İYİ GELDİ!

01.01.2019 - 16:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1430+ kez okundu.
 

SOĞUK HAVA ÇERÇİYE İYİ GELDİ!

Adana’da kış havasının kendini göstermesiyle birlikte soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar da artmaya başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler çerçilerin kapısını çalıyor. Şifalı bitki ve baharatçılar, “Bu aylarda genellikle satışlarımız artıyor. Nezle ve grip olanlardan bazıları doktora gitmek yerine doğal yollardan bu hastalıkları atlatmayı seçiyor” diyor.  Kışın vücut direncini artırmak için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar da bitki çaylarının şifalı etkilerinden faydalanmanın önemine dikkat çekiyor. Şekersiz olarak hazırlanan bitkisel çaylar vücut direncine büyük fayda sağlıyor. Şifalı bitki ve baharatlar satıcıları kış aylarında vücudu gribal enfeksiyonlardan korumak yapılması gerekenin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu söyledi. Çerçiler, bu aylarda genellikle adaçayı, ıhlamur, papatya, tarçın, karanfil, kuşburnu, zencefilden oluşan bir karışım tavsiye ettiklerini bildirdi. Zencefil ve zerdeçal ağırlıklı bitki çaylarının demlenerek içilmesini tavsiyen eden çerçiler, şunları kaydetti: “Zencefil bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Zerdeçal da başlı başına bir antibiyotiktir. Bunların ikisi karşılaştırıldığı zaman çok kuvvetli bir antibiyotik görevi görüyor. Bu aylar da grip ve nezle yaygın. Bunlar anamızdan babamızdan dedemizden kalan formüller denemek de fayda var.”

Adana’da kış havasının kendini göstermesiyle birlikte soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar da artmaya başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler çerçilerin kapısını çalıyor. Şifalı bitki ve baharatçılar, “Bu aylarda genellikle satışlarımız artıyor. Nezle ve grip olanlardan bazıları doktora gitmek yerine doğal yollardan bu hastalıkları atlatmayı seçiyor” diyor. 

Kışın vücut direncini artırmak için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar da bitki çaylarının şifalı etkilerinden faydalanmanın önemine dikkat çekiyor. Şekersiz olarak hazırlanan bitkisel çaylar vücut direncine büyük fayda sağlıyor. Şifalı bitki ve baharatlar satıcıları kış aylarında vücudu gribal enfeksiyonlardan korumak yapılması gerekenin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu söyledi. Çerçiler, bu aylarda genellikle adaçayı, ıhlamur, papatya, tarçın, karanfil, kuşburnu, zencefilden oluşan bir karışım tavsiye ettiklerini bildirdi. Zencefil ve zerdeçal ağırlıklı bitki çaylarının demlenerek içilmesini tavsiyen eden çerçiler, şunları kaydetti: “Zencefil bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Zerdeçal da başlı başına bir antibiyotiktir. Bunların ikisi karşılaştırıldığı zaman çok kuvvetli bir antibiyotik görevi görüyor. Bu aylar da grip ve nezle yaygın. Bunlar anamızdan babamızdan dedemizden kalan formüller denemek de fayda var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.