Sözlü’den ÇGC’ye ziyaret

25.07.2019 - 13:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1441+ kez okundu.
 

Sözlü’den ÇGC’ye ziyaret

Sansürün asla tasvip edilemeyeceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı; kendi döneminde basına destek olduğunu ifade etti…
    Adana Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 111.Yıldönümü nedeniyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. Sözlü, basının toplumsal yaşamda çok önemli bir görev yaptığını, halkın haber alma ve haber verme hakkını yerine getirdiğini belirterek, sansür girişimlerinin asla tasvip görmeyeceğini dile getirdi. MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, “Halkın haber alma ve verme imkanını sağlayan, vatandaşlarımızın düşüncelerini paylaşmasına, şikayet ve önerilerinin yöneticilere ulaşmasına vesile olan basın, önemli bir görev üstlenmiş bulunmaktadır. Özellikle de yerel basının yaşamını sürdürmesi, bu önemli misyonu yerine getirmesi için ekonomik anlamda güçlenmesi gerekmektedir. Başkanlığım döneminde yaygın ve yerel basına imkanlar ölçüsünde destek olmaya gayret ettim. Başkanlığım döneminde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne verdiğim sözü yerine getirdim ve sosyal tesislere kavuşturdum. Basın çalışanlarının daha iyi koşullarda görev yapabilmeleri, çalışma alanlarının genişletilmesi ve özgürce yayın yapabilmeleri hepimiz için çok önemli. Ben bu vesileyle 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 111.Yıldönümünü kutluyor, basın çalışanlarının bu yolda muvaffak olmasını diliyorum” dedi. Başkan Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, basının çok zor şartlar altında görev yaptığını, her geçen gün çalışma koşullarının yanı sıra maddi imkanlarının da daraldığına dikkat çekti. Esendemir; özellikle yasalaşmak için Mecliste bekleyen torba yasadaki yerel basının idam fermanı olan, “İcra İlanlarının Yerel Gazetelerde Yayınlanma Zorunluluğu”nu ortadan kaldıran yasa tasarısının iptali için MHP Genel Başkan Başdanışmanı sıfatıyla da Sözlü’den destek istedi. Başkan Esendemir; bu tasarının yasalaşmasının Anadolu Basını için idam fermanı olduğunu ve yüzlerce gazetenin kapısına kilit vuracağını dile getirdi.  
Sansürün asla tasvip edilemeyeceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı; kendi döneminde basına destek olduğunu ifade etti…

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 111.Yıldönümü nedeniyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Sözlü, basının toplumsal yaşamda çok önemli bir görev yaptığını, halkın haber alma ve haber verme hakkını yerine getirdiğini belirterek, sansür girişimlerinin asla tasvip görmeyeceğini dile getirdi.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, “Halkın haber alma ve verme imkanını sağlayan, vatandaşlarımızın düşüncelerini paylaşmasına, şikayet ve önerilerinin yöneticilere ulaşmasına vesile olan basın, önemli bir görev üstlenmiş bulunmaktadır. Özellikle de yerel basının yaşamını sürdürmesi, bu önemli misyonu yerine getirmesi için ekonomik anlamda güçlenmesi gerekmektedir. Başkanlığım döneminde yaygın ve yerel basına imkanlar ölçüsünde destek olmaya gayret ettim. Başkanlığım döneminde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne verdiğim sözü yerine getirdim ve sosyal tesislere kavuşturdum. Basın çalışanlarının daha iyi koşullarda görev yapabilmeleri, çalışma alanlarının genişletilmesi ve özgürce yayın yapabilmeleri hepimiz için çok önemli. Ben bu vesileyle 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 111.Yıldönümünü kutluyor, basın çalışanlarının bu yolda muvaffak olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, basının çok zor şartlar altında görev yaptığını, her geçen gün çalışma koşullarının yanı sıra maddi imkanlarının da daraldığına dikkat çekti. Esendemir; özellikle yasalaşmak için Mecliste bekleyen torba yasadaki yerel basının idam fermanı olan, “İcra İlanlarının Yerel Gazetelerde Yayınlanma Zorunluluğu”nu ortadan kaldıran yasa tasarısının iptali için MHP Genel Başkan Başdanışmanı sıfatıyla da Sözlü’den destek istedi.

Başkan Esendemir; bu tasarının yasalaşmasının Anadolu Basını için idam fermanı olduğunu ve yüzlerce gazetenin kapısına kilit vuracağını dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.