Sözütek: "Basın milletin ortak sesidir"

GÜNDEM 10.01.2020 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1989+ kez okundu.
 

Sözütek: "Basın milletin ortak sesidir"

    Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, gazeteciliğin, fedakarlık ve sorumluluk isteyen kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Basın milletimizin ortak sesi, kamuoyu vicdanının temsilcisidir" dedi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, basının demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunun altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Gazetecilik ise, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler; vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar" dedi. Şartlar ne olursa olsun büyük bir özveri ile görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışan gazetecilerin; halkı, doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabalarının takdire şayan olduğuna dikkati çeken Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Zor şartlarda, düşük ücretlerle kamu yararına görev yapan gazetecilerin her türlü desteğe layık olduklarına inanıyorum. Gazetecilerin çalışma şartlarının, hem Adana’da hem de Türkiye’de iyileştirilmesi hepimizin en büyük temennisidir. Cumhuriyet’in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan,  sorumluluklarının bilinciyle hareket eden, meslek etiği ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı,kamuoyunun çıkarları doğrultusunda tarafsız, objektif yaklaşımları ile halkı doğru bilgilendiren tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor,yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.  

 

 

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, gazeteciliğin, fedakarlık ve sorumluluk isteyen kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Basın milletimizin ortak sesi, kamuoyu vicdanının temsilcisidir" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, basının demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunun altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Gazetecilik ise, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler; vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar" dedi.

Şartlar ne olursa olsun büyük bir özveri ile görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışan gazetecilerin; halkı, doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabalarının takdire şayan olduğuna dikkati çeken Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Zor şartlarda, düşük ücretlerle kamu yararına görev yapan gazetecilerin her türlü desteğe layık olduklarına inanıyorum. Gazetecilerin çalışma şartlarının, hem Adana’da hem de Türkiye’de iyileştirilmesi hepimizin en büyük temennisidir. Cumhuriyet’in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan,  sorumluluklarının bilinciyle hareket eden, meslek etiği ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı,kamuoyunun çıkarları doğrultusunda tarafsız, objektif yaklaşımları ile halkı doğru bilgilendiren tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor,yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.