SÖZÜTEK'TEN, AKARYAKITTA NAKİT DÖNEMİNE TEPKİ…

SİYASET 13.11.2018 - 15:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1287+ kez okundu.
 

SÖZÜTEK'TEN, AKARYAKITTA NAKİT DÖNEMİNE TEPKİ…

    ADANA ESOB BAŞKANI NİHAT SÖZÜTEK, PETROL ÜRÜNLERİ İŞEVERENLERİ SENDİKASI (PÜİS) TARAFINDAN, EPDK'YA TEKLİF EDİLEN, AKARYAKIT ALIMLARINDAK NAKİT ÖDEMEYE AVANTAJ GETİREN SİSTEMİN, KÜÇÜK ESNAF VE SANATKARI ZORDA BIRAKACAĞINI BELİRTEREK, "BU UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ, VAZGEÇİN" UYARISINDA BULUNDU.   ADANA - Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) tarafından talep edilen,  akaryakıt alımlarında nakit ödeme yapan tüketicilere fiyat avantajı sağlayacak uygulamanın, küçük esnaf ve sanatkarları zora düşüreceğini belirterek, "Bu uygulama kabul edilemez, vazgeçin"çağrısı yaptı.   Birlik Başkanı Nihat Sözütek, PÜİS tarafından hazırlanarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) sunulan düzenlemenin, piyasaların nakit sıkıntısı çektiği bu süreçte, özellikle de ayakta durmakta zorlanan küçük esnaf ve sanatkarları olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.   Başkan Sözütek, PÜİS tarafından hazırlanan taslakta, kredi kartı ile yapılan akaryakıt alımlarında tüketicilerin herhangi bir komisyon ödemediği,  akaryakıt bayilerinin kredi kartı ile yapılan satışlarda 40-45 günü bulan vadeleri bekleyemediği ve bankalara yaklaşık yüzde 3 kredi kartı komisyonu ödeyerek finansman ihtiyacını karşılamaya çalıştığına işaret edilerek, akaryakıt satışlarında kredi kartı kullanım sisteminde değişikliğe gidilmesinin istendiğini duyurdu.   Sözütek, PÜİS'in bu taleplerine örnek olarak da ABD'deki benzer uygulamayı örnek gösterip, sistem değişikliği istediğini ifade ederken, "PÜİS'in nakite ayrı, karta ayrı fiyat uygulama talebini özellikle de ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte kabul  edilemez ve uygulanamaz olarak görüyoruz. Bu, tamamen, sistem değişikliği isteyenlerin çıkarlarına hizmet edecek bir uygulama olacaktır. ABD'deki sistemi kabul etmeyiz.  Burası ABD değil, Türkiye'dir. Gerçek olan ise piyasaların nakit sıkıntısı çektiği, nakite hasret esnafın ayakta durmakta zorlandığı süreçte, nakit - kart uygulaması, işleri daha da zora düşürecektir. Piyasaların kartla döndüğü süreçte, böyle bir uygulamayı, başta toplu taşımacı esnafları olarak, küçük esnaf ve sanatkarlarımız adına asla kabul etmiyoruz, etmeyiz. PÜİS'i de esnaflarımızı tüketmeye yönelik bu fikrinden vazgeçmeye çağırıyoruz"dedi.      

 

 

ADANA ESOB BAŞKANI NİHAT SÖZÜTEK, PETROL ÜRÜNLERİ İŞEVERENLERİ SENDİKASI (PÜİS) TARAFINDAN, EPDK'YA TEKLİF EDİLEN, AKARYAKIT ALIMLARINDAK NAKİT ÖDEMEYE AVANTAJ GETİREN SİSTEMİN, KÜÇÜK ESNAF VE SANATKARI ZORDA BIRAKACAĞINI BELİRTEREK, "BU UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ, VAZGEÇİN" UYARISINDA BULUNDU.

 

ADANA - Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) tarafından talep edilen,  akaryakıt alımlarında nakit ödeme yapan tüketicilere fiyat avantajı sağlayacak uygulamanın, küçük esnaf ve sanatkarları zora düşüreceğini belirterek, "Bu uygulama kabul edilemez, vazgeçin"çağrısı yaptı.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, PÜİS tarafından hazırlanarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) sunulan düzenlemenin, piyasaların nakit sıkıntısı çektiği bu süreçte, özellikle de ayakta durmakta zorlanan küçük esnaf ve sanatkarları olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.

 

Başkan Sözütek, PÜİS tarafından hazırlanan taslakta, kredi kartı ile yapılan akaryakıt alımlarında tüketicilerin herhangi bir komisyon ödemediği,  akaryakıt bayilerinin kredi kartı ile yapılan satışlarda 40-45 günü bulan vadeleri bekleyemediği ve bankalara yaklaşık yüzde 3 kredi kartı komisyonu ödeyerek finansman ihtiyacını karşılamaya çalıştığına işaret edilerek, akaryakıt satışlarında kredi kartı kullanım sisteminde değişikliğe gidilmesinin istendiğini duyurdu.

 

Sözütek, PÜİS'in bu taleplerine örnek olarak da ABD'deki benzer uygulamayı örnek gösterip, sistem değişikliği istediğini ifade ederken, "PÜİS'in nakite ayrı, karta ayrı fiyat uygulama talebini özellikle de ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte kabul  edilemez ve uygulanamaz olarak görüyoruz. Bu, tamamen, sistem değişikliği isteyenlerin çıkarlarına hizmet edecek bir uygulama olacaktır. ABD'deki sistemi kabul etmeyiz.  Burası ABD değil, Türkiye'dir. Gerçek olan ise piyasaların nakit sıkıntısı çektiği, nakite hasret esnafın ayakta durmakta zorlandığı süreçte, nakit - kart uygulaması, işleri daha da zora düşürecektir. Piyasaların kartla döndüğü süreçte, böyle bir uygulamayı, başta toplu taşımacı esnafları olarak, küçük esnaf ve sanatkarlarımız adına asla kabul etmiyoruz, etmeyiz. PÜİS'i de esnaflarımızı tüketmeye yönelik bu fikrinden vazgeçmeye çağırıyoruz"dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.