Su Ürünleri Av Sezonu ile ilgili mesaj yayınladı .

SİYASET 14.09.2018 - 13:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1649+ kez okundu.
 

Su Ürünleri Av Sezonu ile ilgili mesaj yayınladı .

Başkan Ünal Mesajında ; “1 Eylül de Gırgır ile avcılık yapanlara ve 15 Eylülde Trol balıkçılarımızın denize açılması ile başlayacak 2018-2019 Su Ürünleri Balık Av Sezonun tüm balıkçılarımıza ve bu sektörden ekmek kazanan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.  Balık bin bir zorluk ile  yakalanarak sofralarımızı zenginleştiren emekçinin alın teridir . İlçemizde ekonominin en büyük payına sahip olan balıkçılık sektörü her  5  aileden 3’üne istihdam sağlamakta . İlçenin en büyük ekonomisini ve istihdam alanını oluşturan balıkçılıkta yaşanan sorunlar ,  geçimini bu işten sağlayan vatandaşlarımıza  mağduriyet oluşturmaktadır . Yaşanan sıkıntılar arasında getirilen yasaklar ve bunların uygulanarak yanlıştan dönülmemesi en büyük sorunu oluşturmaktadır . Balıkçılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile oluşturulan ve yeterli araştırma yapılmadan yürürlüğe sokulduğu düşünülen  yasakların bir çoğu balıkçılarımızı mağdur etmekte .Bu yasaklar arasında yer alan dil balığı avcılığı ve lagos, orfoz balıkları av yasakları  en büyük sorunu oluşturmaktadır  . Küçük balıkçılarımızın en büyük geçim kaynağı olan bu balıkların yasaklanması ve avcılığı yapan balıkçılarımızın mağduriyetlerinin giderilmemesi balıkçının mesleğini icra etmesine engel teşkil ettiği gibi ekonomik anlamda yaşadığı zor günler sonrası  bu mesleği icra eden bir çok vatandaşımızın balıkçılığı bırakmasına sebep olmaktadır . Yapılan yasakların yeniden gözden geçirilmesi ve yeni düzenlemeler ile balıkçılarımızın mağduriyetlerinin  giderilmesi sağlanabilir . Her yıl büyük ümitler ile sezonun ilk günü limandan ayrılan balıkçılarımızın sene boyunca bereketli ve bol kazançlı bir av sezonu geçirmelerini temenni ediyor ve 1 Eylül de Gırgır ile avcılık yapanlara ve 15 Eylülde Trol balıkçılarımızın denize açılması ile başlayacak 2018-2019 Su Ürünleri Balık Av Sezonun tüm balıkçılarımıza ve bu sektörden ekmek kazanan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum . “dedi.    

Başkan Ünal Mesajında ; “1 Eylül de Gırgır ile avcılık yapanlara ve 15 Eylülde Trol balıkçılarımızın denize açılması ile başlayacak 2018-2019 Su Ürünleri Balık Av Sezonun tüm balıkçılarımıza ve bu sektörden ekmek kazanan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

 Balık bin bir zorluk ile  yakalanarak sofralarımızı zenginleştiren emekçinin alın teridir . İlçemizde ekonominin en büyük payına sahip olan balıkçılık sektörü her  5  aileden 3’üne istihdam sağlamakta .

İlçenin en büyük ekonomisini ve istihdam alanını oluşturan balıkçılıkta yaşanan sorunlar ,  geçimini bu işten sağlayan vatandaşlarımıza  mağduriyet oluşturmaktadır . Yaşanan sıkıntılar arasında getirilen yasaklar ve bunların uygulanarak yanlıştan dönülmemesi en büyük sorunu oluşturmaktadır .

Balıkçılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile oluşturulan ve yeterli araştırma yapılmadan yürürlüğe sokulduğu düşünülen  yasakların bir çoğu balıkçılarımızı mağdur etmekte .Bu yasaklar arasında yer alan dil balığı avcılığı ve lagos, orfoz balıkları av yasakları  en büyük sorunu oluşturmaktadır  . Küçük balıkçılarımızın en büyük geçim kaynağı olan bu balıkların yasaklanması ve avcılığı yapan balıkçılarımızın mağduriyetlerinin giderilmemesi balıkçının mesleğini icra etmesine engel teşkil ettiği gibi ekonomik anlamda yaşadığı zor günler sonrası  bu mesleği icra eden bir çok vatandaşımızın balıkçılığı bırakmasına sebep olmaktadır .

Yapılan yasakların yeniden gözden geçirilmesi ve yeni düzenlemeler ile balıkçılarımızın mağduriyetlerinin  giderilmesi sağlanabilir .

Her yıl büyük ümitler ile sezonun ilk günü limandan ayrılan balıkçılarımızın sene boyunca bereketli ve bol kazançlı bir av sezonu geçirmelerini temenni ediyor ve 1 Eylül de Gırgır ile avcılık yapanlara ve 15 Eylülde Trol balıkçılarımızın denize açılması ile başlayacak 2018-2019 Su Ürünleri Balık Av Sezonun tüm balıkçılarımıza ve bu sektörden ekmek kazanan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum . “dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.